reklama
palu_nr1
Fanka BB :)
jak sie wybudzilam to bylo ok tylko troszke bolalo ale bardziej w tylu ale wkrotce przeszlo jak wstalam to mialam zawroty glowy i ogolnie slabo. Dopiero na drugi dzien zaczal mnie bolec zoladek i tak przez 10dni cala spuchnieta, woda w zatoce douglasa i w oplucnej takze ciezko mi sie oddychalo. Nie moglam jesc i pic dlatego jezdzilam na kroplowki do szpitala bo przy hiperce trzeba bylo duzo pic a ja nie bylam w stanie. Zobaczymy co mi gin powie teraz w pn. Kiedy bedzie transfer?
sama punkcja 10-15min z wybudzeniem. Mialam o 9 rano. Po paru godz powiedzieli mi ile zdrowych jajeczek bylo, a dopiero na drugi czy trzeci dzien powiedzieli ile sie zaplodnilo
sama punkcja 10-15min z wybudzeniem. Mialam o 9 rano. Po paru godz powiedzieli mi ile zdrowych jajeczek bylo, a dopiero na drugi czy trzeci dzien powiedzieli ile sie zaplodnilo
Ostatnia edycja:
katee82 mnie lekarz kazal brac kwas foliowy od pierwszej wizyty czyli 4 miesiace przed punkcja. Przepisal mnie i mojemu mezowi takze jak to powiedziala "koktail witaminowy".
Sama tez musze zaczac barc kwas foliowy, bo jakos tak mimowolnie po tych nieprzyjemnych przezyciach stracilam checi i nadzieje i go odstawilam.
A Femibion faktycznie bardzo dobry, bo ma takze inne witaminy. Chyba sobie tez zakupie.
CO do adopcji polskich dzieci. NIe pomoge, bo nigdy sie tym doglebnie nie interesowalam ale znam malzenstwo wloskie,ktore adoptowalo dziewczynke z Polski. Zatem wydaje mi sie ,ze posiadanie obywatelstwa polskiego nie jest obowiazkowe.
Tak sie zastanawiam, czy te wszystkie specyfiki na endo co piszecie nie zaszkodza komus kto ma endometrioze?
Sama tez musze zaczac barc kwas foliowy, bo jakos tak mimowolnie po tych nieprzyjemnych przezyciach stracilam checi i nadzieje i go odstawilam.
A Femibion faktycznie bardzo dobry, bo ma takze inne witaminy. Chyba sobie tez zakupie.
CO do adopcji polskich dzieci. NIe pomoge, bo nigdy sie tym doglebnie nie interesowalam ale znam malzenstwo wloskie,ktore adoptowalo dziewczynke z Polski. Zatem wydaje mi sie ,ze posiadanie obywatelstwa polskiego nie jest obowiazkowe.
Tak sie zastanawiam, czy te wszystkie specyfiki na endo co piszecie nie zaszkodza komus kto ma endometrioze?
paula- kiedy transfer
njie moge sie juz doczekac 
agapl13-ja ´tez odstawilam wszytsko jak sie nie udalo ale musz zaczac brac znowu
a co do tego endo to pisze nawet na niektorych ziolach ze wlasnie dobre na endo wiec moze warto , ogolnie ja nie lubie ziol pic ani nic ale sie zmuszam niemam wyjscia
moj zarodeczek musi miec idealne warunki i zostac ze mna 
agapl13-ja ´tez odstawilam wszytsko jak sie nie udalo ale musz zaczac brac znowu
Obywatelstwo nie ma nic do adopcji. Wazne jest tylko "przemieszczanie dziecka". To znaczy, ze jeżeli para nie mieszka w Polsce ( i nieważne, ze ciagle ma meldunek i nieruchomości w PL ), zawsze podlegać będzie adopcji zagranicznej. Żeby adoptopwac dziecko z Polski należy sprawdzić, czy kraj zamieszkania ma podpisana umowę z Polska. Wtedy przechodzimy przez normalna kwalifikacje i szkolenia w kraju w którym mieszkamy, zbieramy wszystkie dokumenty i wysyłamy je przetłumaczone do jednego z 3 ośrodków w PL zajmujących sie adopcja zagraniczna. Trzeba pamiętać, ze do adopcji zagranicznej kierowane są tylko dzieci starsze, liczne rodzeństwa ( głownie 3+) i dzieci chore. Wg prawa dziecko można przemiescic z polski tylko po udowodnieniu, ze nie ma absolutnie żadnych szans by dziecko znalazło rodzine w kraju.
Ostatnia edycja:
alaT
Fanka BB :)
Czesc Dziewczyny.
Nostalgia- Dziekuje za informacje !!!!!!
Mysle,ze nie mam jednak szans na adopcje dziecka z Polski gdyz kraj w ktorym mieszkam nie ma podpisanej umowy z Polska (Konwencja haska - apostille ):-
-
-
-( Konwencje haska podpisalo chyba okolo 80 panstw
Nostalgia- Dziekuje za informacje !!!!!!
Mysle,ze nie mam jednak szans na adopcje dziecka z Polski gdyz kraj w ktorym mieszkam nie ma podpisanej umowy z Polska (Konwencja haska - apostille ):-
reklama
Kwas foliowy w sumie mozna brac dlugo, na pewno najlepiej ze 3 miesiace przed planowana ciaza. Kwas foliowy (acidum folicum) jest na recepte i tam sa 4 mg. W Foliku jest dawka bardzo bardzo mala, mozna kupic go bez recepty. 0,4 mg chyba jak dobrze pamietam. W zupelnosci wystarcza branie acidum folicum, jest duuuzo tanszy od femibionu. Decyzja jednak nalezy do Was
;-)
Podziel się: