reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
samo wsadzenie to szybko. Najpierw wsadza wziernik i pluka w srodku woda, zeby bylo czysto, pozniej zewnetrzne usg czy pecherz pelny i wsadza cieniutka rurke (ciensza niz do IUI-o wiele) i sprawdza na usg czy jest w dobrym miejscu i w ta rurke wsadza jeszcze jedna ciensza w ktorej sa blastusie i wstrzykuje. Wyciaga wszystko i leze 30min..

kochane ale Palu zadala pytanie, ktore niby jest smieszne, ale ja tez nie wiem jak to jest...blastusie na pewno nie wyleca?:rofl2::-)
a to cos boli?

miliaa nic nie boli:)) a pytanie zadałam interesujace:) zawsze jak jestem u gina to jakas niemoc mnie bierze i zawsze zapominam sie o wszystko zapytac:)

Palu -mi w klinice zaraz po transferze dali taką karteczkę, na której było napisane, że zarodki nie wypłyną i nie wypadną. Można spokojnie iść do toalety i ich tam nie zgubić, można kichąć i kaszleć i nie wypadną. Natomiast nie należy brać Ibuprofenu i Aspiryny, nie wolno palić ani pić alkoholu, nie wolno podnosić ciężkich przedmiotów, uprawiać seksu i się przemęczać. Należy utrzymywać dobrą, zdrową dietę i pić dużo płynów. I brać kwas foliowy. W razie bólu można wziąć paracetamol.
ps. ja też się bałam po transferach, że je zgubie :-)

Matylda a jak ja dzisiaj wzielam aspiryne bo mnie glowa bolala? :(( i co to bedzie....
ale i tak mi kazal brac acard a on przeciez podobnie dziala jak aspiryna..

Palu - jak Ci nie zabronili, to się nie martw. Ja miałam transfery w UK - tu wszystko trochę inaczej wygląda ( ja np.od razu po transferze poleciałam do toalety, a nie leżałam ani 5 minut a co dopiero pół godziny i nie brałam Acardu).
Ale żeby się nie martwić na zapas, następnym razem weź paracetamol... i zapytaj naszą ekspertkę Lolitkę o tą aspirynę, ona może coś wiedzieć.
Trzymam za Ciebie kciuki!

reklama
Do góry