reklama
Misia1974
Fanka BB :)
Kochane, trzymajcie proszę kciuki, bo za 15 min. jedziemy odebrać betę. Miałam jechac jutro rano uciekając z pracy, ale podjechaliśmy dziś po obiedzie do szpitala i wynika ma być po godzinie. To dopiero 10 dpt, ale we wtorek tez podjedziemy - co to 37 zł wobec 9 t,5 tys. zł, które już wydaliśmy w tym miesiącu. Próbuję się odstresować i mówię sobie, że jak nie uda się, to chociaż pojedziemy latem sobie na jakieś fajną intensywną wyprawę w dalekie kraje - ale oczywiście, ze wolałabym plackiem przeleżeć lato na kanapie, byleby dzidzia była. Ale ja muszę sobie szukać jakiegoś sensu życia na kolejne dni, gdy coś ma mi się nie udać, więc buduję wyjścia awaryjne w trudnych chwilach.
Mnie się wydaje, ze większość objawów, kt. my czułyśmy to szaleństwo leków. Pamiętam moja naturalną ciążę - do 14 dni, to nie miałam żadnych objawów. Nie ma co się stresować i nakręcać. Test też mi wyszedł dopiero chyba w terminie miesiączki.
Wklejam, co znalazłam na innym forum:
Jezeli mialas transferowany 3 dniowy embrion:
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie
Jezeli mialam tansferowany 5 dniowa blastocyste :
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza
Mnie się wydaje, ze większość objawów, kt. my czułyśmy to szaleństwo leków. Pamiętam moja naturalną ciążę - do 14 dni, to nie miałam żadnych objawów. Nie ma co się stresować i nakręcać. Test też mi wyszedł dopiero chyba w terminie miesiączki.
Wklejam, co znalazłam na innym forum:
Jezeli mialas transferowany 3 dniowy embrion:
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie
Jezeli mialam tansferowany 5 dniowa blastocyste :
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza

misia miałam nadzieje ze jednak wyjdzie ci inaczej:-( trzymaj sie kochana. A co do badan to tez ci za bardzo nie pomoge bo ja po pierwszym nieudanym transferze zrobiłam sobie tylko badania krwi na jakies przeciwciała no i badania genteyczne.
reklama
Podziel się: