reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Molla a tak a propos objawów...myślę tak,że każda tutaj ( łącznie mam nadzieje ze mną) szuka tych objawów poniekąd na siłe w tak wczesnym stadium ciąży. Na chłopski rozum zachodząc w ciążę naturalnie i często nieświadomie żadnej nie przyjdzie do głowy zwracać uwagi czy ma ciemniejsze sutki i czy może ma zmiany w pochwie. Ja jak zaszłam naturalnie to przez pierwszy trymestr byłam swięcie przekonana, że w ciąży nie jestem...żadnych objawów plus NORMALNA @ . Jak się @ nie pojawiła okazało się, że to już 12 tydzień...nie mogłam uwierzyć, dopiero kilka tygodni później jak dopadły mnie mdłości całodobowe tę wiarę zyskałam :-)

reklama
Yplocka tule mocno, bardzo mi przykro. Badz pelna wiary i zbieraj sily do nowej walki choc wiem ze teraz jest ciezko ale w koncu przeciez musi sie udac.
Molla jak juz dziewczyny wspominaly wazne ze jest dwucyfrowa (cos sie dzieje), sprawdzaj na pewno bedzie rosla.&&&&&&&&&

Kaska79 - super wieści. Aż dwa maleństwa będziesz miała :-D

Gosia_1983 - współczuję kochana straty jednego maluszka, ale masz jeszcze jedno maleństwo i jest ono na pewno silne i ma serduszko jak dzwon.

Yplocka
- ściskam i współczuję... nie wiem co mam ci powiedzieć. Po prostu trzymaj się jakoś kochana.

Ikasia - wow, ale zaszalałaś z maluszkami :szok::-D Gratulacje.

Molla - kochanie... masz pozytywny wynik betki... no i teraz będzie pięknie Ci przyrastać. Więc nie martw się. Jesteś w ciąży :-D

A jeżeli chodzi o mnie to ja już po wizycie i w ciut kiepskim nastroju. Mój lekarz ciut mnie dobił mówiąc, że moje jajniki są 10 lat starsze ode mnie :zawstydzona/y: No, a poza tym inne wyniki mam dobre i nie ma potrzeby robienia jakichkolwiek ( w zasadzie fakt, miałam robione różne). Nawet endometrium teraz miałam powyżej 9 ( przeważnie około 8 miałam), czyli estrogeny w porządku jak mówił lekarz. Pęcherzyk jakiś miałam już powyżej 30 nawet ( czyli będzie pękać na pewno). No a poza tym to mój emek ma zlecone dodatkowe badania, tzn. estradiol, tsh, testosteron, prolaktynę i fsh ( ostatnio miał pobrane bardzo mało nasienia, ale lekarz mówił, że to mogło być ze stresu, bo poprzednio było normalnie). Mam zgłosić się na kolejną wizytę po @ Teraz dostałam Lutenyl i mam go brać do soboty, a potem do 10 dni ma niby mi się pojawić @

Molla masz dwucyfrowy wynik, i to nie mały jak na 12dpt, jutro koniecznie powtórz betę dla własnego spokoju:) Gratulacje!
Yplocka- tak mi przykro, wiem co czujesz... ale nie poddawaj się.

Kinga, nie martw się, wszystko dobrze się skończy:) A pewnie ten stan Twoich jajników to po stymulacjach, przeszły już swoje...

A ja jeszcze mam pytanie do Was, przyjmuje ovitrelle w penie 1/3 ampułki dziennie, ale dzisiaj ostatni dzień. W piątek mam robić już weryfikacje, ale lekarz powiedział że wynik może być zakłamany przez właśnie ovitrelle, i żeby nie cieszyć się od razu tylko zrobić kolejną w sobotę i zobaczyć czy rośnie...
Jak było u Was? długo ovitrelle trzyma się we krwi? W ulotce jest bodajże info o 10-12 dniach, ale jak ja przyjmuje codzinnie po 1/3... ciekawa jestem...

reklama
Cześć dziewczyny. Za tydzień mam pierwszą wizytę w Gyncentrum i zaczynam pomału przygotowania do drugiego ivf-icsi. Listę pytań już przygotowałam, min o embryo gelu, scratchingu endo, badania immunologiczne oraz histero.
Wysłałam zapytania na forum emriologicznym Novum i do prof. Sz na forum Nasz Bocian odnośnie mojej sytuacji. Porównam ich wstępne zalecenia z tym co powie mi dr w Gyncentrum.
Do pierwszego ivf podchodziła z tSH rownym 2,97. Prof R powiedział że jest w normie:confused: ale po wizycie u zwykłego gina dostałam zalecenie zbicia go euthyrox 25, ostatnio miałam 2, ale biorę caly czas tabletki i może do ivf spadnie do 1:baffled:
Nie wiem tylko jak skontrolować TSH, czy wzięta tabletka na czczo nie zakłóci wyniku:confused: wiecie coś na ten temat?
Zaczynam się bać tej procedury:zawstydzona/y:jak sobie przypomnę siebie po porażce to się cała spinam:-(

Do góry