reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kubuś 28 tc+2, 770 g

Jeszcze trochę wytrzymajcie. Na pewno wypisza Kubusia, jak już będzie znim wszystko ok, żebyście sobie poradzili. Mnie nawet lekarze odradzali kupno monitora oddechu, mówiąc , że teraz prawdopodobieństwo bezdechu jest juz tylko takie jak w populacji zdrowych noworodków. Pozdrawiam serdecznie:-)
A może zamieścisz jakies zdjęcie Swojego Synka?

reklama
jestem po wizycie w szpitalu. Kubuś rośnie jak na drożdżach, dzisiejsza waga - 1750. Bez wspomagania wytrzymuje 3-4 godziny a potem trzeba podłączać trąbe do nosa. Musimy być cierpliwi - dr cały czas nam powtarza, ze czekamy terminu porodu. We wtorek będzie neurolog i okulista, zobaczymy co powiedzą. Poza tym Kropek jest cudowny, uśmiecha się do nas, łapie za palec, a jego minki to po prostu poezja:-)

Bardzo dobrze,że tak szybko znalazł się Kubuś pod opieką neurologa.
Ach,pierwsze tygodnie z maluszkiem... takie pamięta się na zawsze ;)

Dzisiaj Kubusia badał neurolog, no i jednak zlecił zrobienie punkcji. Lekarze caly czas nas uspokajają, ze to tylko po to by mieć pełny obraz Maluszka, ale ja i tak juz wariuję. Okulista stwierdził I stopien retinopatii i zalecił dalszą obserwację. Boże, to wszystko tak powoli idzie. Wiem, że muszę być cierpliwa, bo lekarze robią wszystko ,zeby Kubuś był zdrowy, ale dzisiaj jakos doła złapalam i nic sie mnie nie trzyma

Nie załamuj sie , Sylwetka. Przecież Kubuś stale idzie do przodu. I stopień retinopatii to jeszcze nic. Mały nie był długo pod tlenem, więc powinno być dobrze. Moja mała miała III stopień i musiała zostac poddana laseroterapii, ale i to jest do przeżycia.
Trzymaj się i nie daj się!

Jeśli Kuba nie będzie potrzebował tlenu ani respiratora w niedalekiej przyszłosci to oczkami martwić się nie musisz. 1 stopień to naprawdę nic.Trzeba obserować bo czasem nawet jak się już wycofa może wystąpić regresja,ale jeśli stopień nie bedzie wzrastać t bądz spokojna.
punkcja - no trudno,wszystko dla dobra maluszka.

właśnie jest problem z tym, że Kubuś cały czas potrzebuje wsparcia oddechowego. Lekarze walczą żeby obyło się bez respiratora ale z infanta pewnie jeszcze jakiś czas nie zejdzie. Mojemu Smukowi sił na oddech starcza na jakies 3-4 godziny a potem niestety trąbka na nos.

reklama
Kochana trzymam kciuki za Kubusia aby wszystko poszło gładko i bez problemów.
Musisz sobie powtarzać że to wszystko w trosce o jego zdrowie.
Będzie dobrze :tak: trzymaj się dzielnie i bez załamek mi tam;-)

Do góry