reklama

Kuchnia

reklama
A ja wam podam przepis na zarypiastą sałatkę u mnie ją uwielbiają, a więc:
podwójna pierś z kurczaka ugotować i pokroić w średniej wielkości kostkę
dwie puszki fasoli czerwonej (odsączyć) ilościowo to będzie około 1 średnia miseczka
i po tyle samo resztę składników:
papryka konserwowa
ogórek konserwowy
cebula wszystko pokrojone w paski, do smaku pieprz i sól. Na koniec dodajemy trochę keczupu i trochę majonezu. Wszystko mieszamy, ja keczup dodaję z Kotlina a majonez Winiary, najbardziej mi smakują, może dlatego, że to produkty z mojego regionu.

sałatka brzmi smakowicie - jak będę miała okazję to wypróbuję :tak:
a ja umieram - zjadłam 12 czekoladek (tych, o których wcześniej wspominałam) no i teraz czuję się jak balon:zawstydzona/y:

a ja umieram - zjadłam 12 czekoladek (tych, o których wcześniej wspominałam) no i teraz czuję się jak balon:zawstydzona/y:
Mamjakty to mozemy sobie podać ręce - ja też umieram
zjadłam całą bombonierkę z Solidarności takie fajne kostki czekoladowe :zawstydzona/y:
i 2 paczki kulek czekoladowych z masą mleczną w środku
:crazy::crazy::crazy: po tym wszystkim weszłam na wagę i się przeraziłam bo od poprzedniego tygodnia mam 3,7 kg do przodu - czy to możliwe??
Mam nadzieję że to tylko błąd wagi :baffled::baffled::baffled:

anik - na wieczór po jedzeniu nigdy się nie waż :-p zawsze rano to rób :tak: dziś chyba daruję sobie słodycze, bo po wczorajszym obżarstwie nawet nie chce mi się na nie patrzeć - ciekawe na jak długo ;-)
na śniadanko była jajecznica - pychotka :-) a na obiad mama jakąś zapiekankę robi - wiem tylko, że z ziemniaków, które wcześniej gotuje w mundurkach - jak będzie dobra, to dam przepis :tak:

już po obiedzie - jednak przepisu nie będę podawać, bo zapiekanka w smaku dobra, ale taka trochę wodnista - nic specjalnego - ziemniaki wcześniej ugotowane w mundurkach pokrojone, parówka, cebula i pieczarki i to zalane tak jakby rosołkiem - może gdyby mam czymś gęstszym zalała to lepsze by wyszło ;-)

Ostatnia edycja:
ja chyba przed wizytą u lekarza zważę się gdzieś, zęby przynajmniej wiedzieć na co się szykować. najgorsze jest to, że ani ja ani nikt z pobliskich mi znajomych nie ma wagi .... zawsze ważyłam się u dziadka, muszę tam koniecznie się wybrać ;)

A ja wam podam przepis na zarypiastą sałatkę u mnie ją uwielbiają, a więc:
podwójna pierś z kurczaka ugotować i pokroić w średniej wielkości kostkę
dwie puszki fasoli czerwonej (odsączyć) ilościowo to będzie około 1 średnia miseczka
i po tyle samo resztę składników:
papryka konserwowa
ogórek konserwowy
cebula wszystko pokrojone w paski, do smaku pieprz i sól. Na koniec dodajemy trochę keczupu i trochę majonezu. Wszystko mieszamy, ja keczup dodaję z Kotlina a majonez Winiary, najbardziej mi smakują, może dlatego, że to produkty z mojego regionu.
Eluś ja robię podobną -przepyszna jest!!! Tylko smaże pokrojoną w kosteczkę pierś z przyprawą do gyrosa.zamiast fasoli wrzucam poszatkowaną pekińską lub lodową sałatę, troszke cebuli, ogórki, kukurydzę, jak mam ochotę dokładam również trochę sosu tatarskiego:-)Zreszta tam mozna dodać wszystko - co kto lubi:-D:tak::-)

laski napiszcie jakieś fajne przepisy na sałatki i zapiekanki.. bo moja wena twórcza wysiada juz.. 9 listopada robimy z Julka nasze urodziny i wypadałoby cos nowego zrobic...

A moze załozymy nowy wątek na którym bedziemy same przepisy podawać:);-)

reklama
A moze załozymy nowy wątek na którym bedziemy same przepisy podawać:);-)
Ja myślę, że ten wątek jest właśnie takim miejscem na przepisy (przynajmniej z takim założeniem go zakładałam) :-)
Na sałatki - proszę, nietypowa sałatka na bazie kurczaka, dla amatorów czosnku (u mnie w domu schodzi każda ilość, tylko trzeba uważać, bo cała lodówka potem czosnkiem pachnie, a jak ktoś naprawdę lubi czosnek, to sałatka działa na zasadzie słonych orzeszków - nie można się oderwać :-D).
Przepis na: Sałatka makaronowa.
Acha, bardzo polecam kolorowy makaron, dużo fajniej sałatka wygląda :-) Np. taki:
pasta_2_fbi__586.jpg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry