Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
wprawdzie nie ma się czym chwalić, bo mi wyszedł zakalec na palecale nie ma tego złego-ja uwielbiam zakalce, szczególnie w babkach wszelkiego rodzaju... a Fale Dunaju sa przeeepyszne
Zobacz załącznik 260958
ŚMIETANOWIEC- ciasto na zimno.
3 śmietany duże gęste (po 250 ml)
1 szklanka cukru (niepełna)
To razem zmiksować na puszystą masę.
Osobno rozrobić w pół szklance gorącej wody 6 łyżeczek żelatyny, wystudzić do zimnego i zmiksować ze śmietaną.
Wsypać do tego rodzynki, orzechy (jak kto lubi).
Wylać do tortownicy i do lodówki na 10 min.
Poukładać na wierzchu owoce (również jakie kto lubi) zalać zimną galaretką. Do lodówki.
Ja to robie wcześniej galaretkę np. zieloną, czekam aż sie zsiądzie na maxa i kroje w kostkę i wrzucam jeszcze do tej śmietany z żelatyną, a na wierzch np. galaretka czerwona lub pomarańczowa, zależy jakie mam owoce.
Wtedy jak sie podaje to ciasto to jest takie kolorowe, bo w białej śmietanie ładnie widać pokrojoną zieloną galarektę.
Polecam na upały:-)szybko sie robi, mało potrzeba produktów.
SMACZNEGO!!!!!;-)

PYCHA!!! Dodałam duuużo bakalii (stłoczyły się na dole skubane), a na górę do galaretki truskawki, nektarynkę i listki mięty z balkonu. Ale fantastyczne jest samo wypełnienie - śmietana z żelatyną. Kto by pomyślał, takie proste a takie genialne. Bombusia dzięki za super przepis, zaraz idzie w świat - wysyłam Mamie i koleżankom :-)
Ahhh jakie piękne zdjęcie, mmmniam ja też daję dużo bakalii, dziękuję i ssssuper, ze sie ścięło, a łatwe, ze maluch zrobi he heWrzucam fotkę póki jeszcze jest co fotografowaćPYCHA!!! Dodałam duuużo bakalii (stłoczyły się na dole skubane), a na górę do galaretki truskawki, nektarynkę i listki mięty z balkonu. Ale fantastyczne jest samo wypełnienie - śmietana z żelatyną. Kto by pomyślał, takie proste a takie genialne. Bombusia dzięki za super przepis, zaraz idzie w świat - wysyłam Mamie i koleżankom :-)
Zobacz załącznik 261145