reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2009

reklama
O dziwo chyba witam się dziś jako pierwsza.
Cieszę że nie miałam czasu w weekend bo ominął mnie troll...
Nadrobiłam już wszystkie zaległości ale nie było łatwo !!

Co do dokładności pomiarów to mam doskonały dowód jak mój gin. po obejrzeniu wyników z USG stwierdził, że są nie wiarygodne (ciekawe czy myślał o tym konkretnym radiologu??)... niestety po zbadaniu mnie potwierdził skrócenie się szyjki

... Nie dawno ogladalam z mezem lozeczka i klocilam sie z nim jakiego koloru posciel mamy kupic,no ale nadal do porozumienia nie doszlismy:dry:

U nas była prosta sprawa pokazałam mężowi chyba z 5 wzorów które zaakceptowałam a on wybrał... w dodatku ten który mi się najbardziej podobał...

Niestety tyle było wpisów, że nie wiem co i komu miałam odpisywać... Malutka i Szczęśliwa - przede wszystkim dużo cierpliwości i wiary myślami jestem z wami...

A dla wszystkich zdrówka, cierpliwości i pozytywnego myślenia - przyciągajmy dobrą energię :D

witam kwietnioweczki ale tu dzis cicho:-Dzobaczymy pozniej jak bedzie
chcialam wam zyczyc cudownego poniedzialku

my juz na nogach ubieramy sie troszke cieplej i idziemy nasypac jedzonka dla ptaszkow do karmnika na balkon, moje dziecko uregulowalo sobie sen od 20 do ok 8 juz tak ktorys raz wiec tak moze zostac ja niespie od 6, a mala latem zaczne przestawiac od19 do 7 w koncu we wrzesniu do przedszkola:-)
czuje sie super(nieliczac tegoze co chwile na kibelek latam) wiec licze ta super dzien

Hej Babki,
a co tu dziś tak pusto od rana. To Wy jeszcze spać mozecie ??? ;)

Mi już tak ciężko się śpi, wszystko boli, brzuch cięzki... ech ale juz niedługo:)

Zastanawiałam sie czy w końcu nie spakować torby do szpitala ale może jeszcze poczekam? W sumie póki biore fenoterol to nic się nie powinno wydarzyc. A odstawiam go za 2 tygodnie, wiec moze narazie odpuszcze to pakowanie, żeby nie wywoływać wilka z lasu.

Ciekawe co tam u szczesliwej:confused:

Jak tam u Was samopoczucie???

miłego dzionka dla wszystkich dwupaczków :)

ja przy Julce pokazywalam mezowi pw sklepie dla dzieci rozne rzeczy i pytalam "ładne"
na co on "sliczne" no i placil tachal torby z zakupami a ciezarna lazila z usmiechem, teraz jest tak ze wiekszosc jest po J a jak kupuje nowego to przez allegro pokazuje mezowi i mowie zamowilam :-D

Margaret ja torbe mam spakowana od dawna w piatek wlozylam do niej ostatnia rzecz i skonczyly mi sie skurcze i czuje sie swietnie, gdzie jak kompletowalam rzeczy do torby to czulam sie okropnie skurcze bole cos okropnego, a teraz wierze ze jeszcze wytrzymam, ani plecy ani zebra brzuch, nic mnie nie boli opuchlizna powoli znika, normalnie super

ja przy Julce pokazywalam mezowi pw sklepie dla dzieci rozne rzeczy i pytalam "ładne"
na co on "sliczne" no i placil tachal torby z zakupami a ciezarna lazila z usmiechem, teraz jest tak ze wiekszosc jest po J a jak kupuje nowego to przez allegro pokazuje mezowi i mowie zamowilam :-D
Też świetny sposób :D U nas pierwszy maluszek więc ja jeszcze pokazuję i każe wybierać np. z dwóch czy trzech wzorów (wyjątkiem była pościel). Niestety, a może na szczęście z niektórymi rzeczami każe mi samej wybrać, ale są to takie pierdoły jak np. kolor wanienki no bo co za różnica jaki on jest?

Hejka kwietniówki!!!!!

Poczytałam wasze wczorajsze wpisiki i oprócz tego nędznego trolla to patrzę , że wszystko w normie ;-)

Ja niedziele zaczęłam od kościoła, chociaż prawie już na msze nie poszliśmy, bo z zaparkowaniem mieliśmy problem, normalnie szok ile Polaków chodzi do kościoła. :tak: Wszystkie uliczki i parkingi w około są zawalone przez auta z polską rejestracją. No ale wiedziałam, że tak będzie i że będzie problem, bo mój M. tak się guzdrał i się wybierał.....:crazy: A więc wracając do tematu, to już stwierdziliśmy , że wracamy do domu... a tu miejsce się na parkingu po drodze zwolniło, więc szybciutko do kościółka..... :tak::tak::tak:

Po kościele śniadanko i odpoczywanko a popołudniu pojechaliśmy nad morze na obiadek........ mniam mniam :rofl2::rofl2::rofl2: posiliłam się owocami morza, co prawda troszkę przesadziłam, ale zostawiłam sobie miejsce jeszcze na lody, chyba troszkę mało bo jak zjadłam do końca lody to było mi nie dobrze :baffled: ale jeszcze był mały spacerek a potem w domku zielona herbatka i dobrze wszystko się skończyło. :-):-)

A i jeszcze najważniejsze wydarzenie dnia ..:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: wynalazłam na takim portalu holenderskim jak Allegro fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix nowiutki, w kolorze brązowym ( czyli taki jak chciałam :tak::tak:) za 40 Euro taniej niż w sklepie i na dodatek w Hadze, więc pojechaliśmy wieczorem go odebrać. :-):-) Ludzie co sprzedawali dostali fotelik w prezencie a wcześniej już sobie kupili i to ten sam kolor, więc dlatego sprzedawali. Dla mnie bomba bo mam to co chiałam, jeszcze w opakowaniu z "metkami" .

Oki kochane ja chyba poleżę i coś sobie pooglądam a potem biorę się dalej za porządki :happy::happy:

A jeszcze co do skurczy... to ja chyba ani razu jeszcze nie czułam nic, czy to nie dziwne, a może ja nawet nie umiem rozpoznać??? ciekawe czy będę wiedziała, keidy zacznę rodzić :confused::confused::confused::confused::confused:

aha skurczy przepowiadajacych nieprzeoczysz, a porodowe tez napewno odroznisz nieda sie ich pomylic z niczym innym:tak:
gratuluje zakupu fotelika.:tak::-)

ja sie biore za ogladanie "ciekawego przypadku benjamina buttona" bo popoludniu niemam weny na ogladanie a teraz wlacze film Julce dam kartki i farbki i mozna ogladac:-)

reklama
Hej dziewczynki :-D
Ja dzisiaj idę do doktora, nie mogę się doczekać :-D Jeszcze jakieś 2 wizyty prócz dzisiejszej no i rodzimy :tak:
Maluszkowi chyba się trochę poprzestawiały tryby, bo szaleje o jakieś 2 godziny wcześniej niż zawsze i to od dwóch dni, co oznacza 6 rano, 12 w południe i 19 wieczorem, a później spokój w nocy. Jemu to odpowiada a ja nie mogę sie przywyczaić :-p
aha - ja też nie czuje żadnych skórczów. A chcialabym (pewnie jakbym miała to bym nie chciała :-p) Dzisiaj pogadam o tym z lekarzem, bo to już 36 tydzień, więc nie chcialabym sie zaskoczyć ;-)
Miłego dnai brzuchatki :tak:

Do góry