reklama

Kwiecień 2009

Zwracam sie z uprzejma prosba o zaprzestanie pisania o zarciu, bo ja zaczynam naraz nabierac na wszystko ochoty i albo pekne, albo w koncu mi sie mdlosci zaczna, jak wymieszam cieple ciasto ze sliwkami z plackiem cyganskim...:tak:

Tak sie dzisiaj rozpisalyscie, ze nawet nie wiem do czego ze szczescia nawiazac, i tak sobie pomyslalam, ze do kwietnia pobijemy wszelkie rekordy w ilosci postow na forum...

A ja sobie dzisiaj pojechalam do magika od kregoslupow, i hehe myslalam, ze wiem dokladnie, co mi jest, a tu jajo, facet szczesliwy, bo bedzie na moim przykladzie pisal doktorat, tak zrabanego kregoslupa i stawow dawno nie widzial, zwlaszcza w tym wieku:tak:

A co do "You can dance" no bardzo przepraszam, ale nasz polski ma zenujaco niski poziom....jak ktoras z Was ma Foxlife, to chyba w soboty puszczaja amerykanski, to jest masakra...zreszta ja tez tanczylam troche towarzyski, jakos wtedy nic mnie nie bolalo...probujcie zapisywac dzieciaczki na takie zajecia, sa specjalne zajecia dla maluszkow, bardzo duzo daja jesli chodzi o prawidlowa postawe, nie musza od razu byc mistrzami tanca, chodzi o sama rytmike,a el bron Boze przed baletem;-) ide sobie spreparuje jakies jedzenie, dostalam dzisiaj gruchy takie twardziele, wiec albo kanapki, albo gruchy;-)

reklama
acha Sara - tak jak już ktoś napisał L4 w ciąży jet płatne 100% wynagrodzenia
co do szybkiego pójścia na zwolnienie - to pracodawca nic Ci ni może zrobić (choć jak piszesz u Ciebie nie ma z tym problemu) ale ZUS może coś tam gmerać - choć nie powinien - jak się ma zwonienie z wpisanym nakazem leżenia to mogą kontrolować czy w domu jesteś, mogą też wezwać na komisję, słyszałam też o takiej sprawie gdy pracodawca zatrudnił kobietę w bardziej zaawansowanej ciąży i ZUS zakwestionował to , że tylko po to by wyłudzić świadczenia - ale sąd się z tym nie zgodził, uznając , że pracodawca ma swobodę zatrudniania kogo chce, a niezatrudnienie z powodu ciąży to dyskryminacja - oczywiście to są czarne scenariusze, choć są rejony Polski, w których ZUS jest nadgorliwy, w Poznaniu np nie kontroluje kobiet w ciąży nawet na b. długich zwolnieniach

Koga dziekuje za odpowiedz...dzis juz mam troszke jasnosc w tym temacie. Mam nadzieje,ze do mnie ZUS sie nie przyczepi...bo zatrudniona jestem od 1 sierpnia...a o ciazy dowiedziałam sie 6 dni pozniej :)

uciekam do łózka...bo jutro znów do pracy...ale fajnie leniuchowało sie na urlopie :) mimo,ze nawet nigdzie nie wyjezdzałam :)

Witam kochane kwietniówki, dwa dni tu nie zagladalam z braku czasu i bardzo złego samopoczucia a tu mi się 15 stron do czytania nazbierało:szok: Super, że wątek kwietniowy się tak rozwija.

Ja też mam ogromne zachcianki kulinarne i jeszcze ogromniejszego lenia, żeby je zaspokoić. Ale kluski śląskie, roladki i kapustka zasmażana to już mi sie śnią po nocach więc na weekend trzeba się w końcu wziąść za porządne gotowanko o ile oczywiście mdłosci mi pozwolą....:baffled:

Miłej nocki:-)

SaaRaa nie martw sie - a jak sie Zus przyczepi to co? nie ma przepisów zabranających zatrudniana kobiet w ciąży bo była by to dyskryminacja, spokojnie :)

a ja do makaronu wciełam jeszcze rozmrożonego nalesnika z kapustą i grzybami ... zawirowało mi sie dzis hihi no apetyt to dzis mi dopisał ;)

alka gruszki najlepiej z drzewa zerwać ;-P

ja zazdroszcze tym co moga przytyc...ja sie pilnuje jak cholerka bo w pierwszej ciazy prztylam prawie 25 kilo masakra.... do dzisiaj 10 mi zostalo.... najgorsze ze slodyczy mam nie jesc jesli nie chce duzo przytyc noi 5 posilkow malych z tym roznie bywa....

takie pysznosci tutaj wypisujecie ze az slinotoku dostaje ;-)
ale powiem Wam ze z checia zjadam jak ktos zrobi....jak czlowiek sam sie nasterczy w kuchni przy robieniu pysznosci to juz same zapachy wystarczaja czasem....

mam pytanie czy jest jakas mama z Warszawy?

Ostatnia edycja:
reklama
ide sie pakować robimy sobie z Hubciem długi weekend i jedziemy do dziadków ...przy okazji odwiedze zębologa zawsze taniej niż tutaj...

udanego weekendu i bez mdłości.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry