reklama

Kwiecień 2009

Weekend minął . Sobota pod znakiem chaotycznych zakupów - średniemu się przypomniało ze idzie na urodziny do kina ... a my bez prezentu :wściekła/y:. Do tego tradycyjnie o poranku targ i zaraz potem tesco - bo kupowalam jedzenie pod chrzciny, a w czwartek zaczynam wypieki i bigos :-D i moje popisowe szynki z farszem jajecznym w galarecie. Niedziela to dłuuugi spacer z m. i Julcią spiącą w wózeczku.

A !- mamy poprawę skóry - część wysypki zniknęła samoistnie - to ta od szaliczka, a cześć uporczywie odnawiającą sie potraktowaliśmy sterydem + ichtiolem i też schodzi :-D W sumie poprawa była już po 1 smarowaniu, dzisiaj to dzień 3 i będzie bez sterydu - mamy do tego maść z cynkiem i to ma już wystarczyć. Tyle tylko ze cofnęłam się do samego cyca. I zaczynamy rozszerzać dietę od nowa. Czyli tak jakby do tej pory nic nie było wprowadzone. Na początek brokuły, potem dynia, ziemniak, miesko. Bez owoców. W tygodniowych odstępach.

Przebiła się też druga górna jedynka, mamy wiec klawiaturkę w ilości 4 ząbków :rofl2:

Nastąpiła zdecydowana poprawa i ogolne uspokojenie; nie ma nerwowych potrząsań główką z uwagi na swedzącą szyję czy tarcia nóżki o nóżkę, no i płaczu :-D.

Z radości nastawiam dzisiaj mój piernik. M. poprosił o 2 sztuki. No to będą dwa pierniki :cool2:

Miłego dnia wszystkim, a dla Filipka z okazji ukończenia 7 miesiecy mnóstwo całusków.

reklama
Hej wszystkim:)
No to Patewka czeka Cie masa roboty w kuchni :tak: Dobrze, że Juli zdrowieje i znika wysypka, wiem co to znaczy chory maluszek.

A my wyczekujemy z napięciem, czy pojawi się ospa czy nie... Wczoraj miala chrzestna przyjechać do Mateuszka w odwiedziny, ale z racji na tego półpaśca u mamy itp dmuchamy na zimne i wizyta sie po raz kolejny odwleka, a szkoda.

Ale tu cisza......

Patewka-dobrze że już po wysypce,cierpliwości życzę we wprowadzaniu diety:tak::tak::tak:

Zazwyczaj nie miewam snów,ale dziś śniło mi się że Konstancja ma potworną wysypkęna buzi....oby to nie był sen proroczy:eek::eek::eek:

Miłego dnia.....

Hej laski!!!!

Melduję się z Ełku. Nie miałam czasu na bb bo w ostatnim tygodniu teście przywiezli nam psa, wiec pilnowanie Filipa i psa na każdym kroku nie pozwoliło mi na siedzenie przy kompie. A od soboty jestem u rodzicowi zostanę do niedzieli, wiec tez czasu mało.

Gosiakma zdrowka dla maluszka!!!! i poprawy stosunków z mezulkiem!!!

Patewka dzięki za życzonka , towjej królewnie też spóźnione buziolki w nóźki!!!!:-):-):-):-)
Kurcze ja tez borykam się z paskudzctwem na buzce Filipka, takie skazowe plamy wyszly i sa coraz wieksze i czerwone. I mam wrazenie , ze zaczelo sie to miesiac temu od kiedy daje sloiczki. Moze tez powinnam przejsc na samego cyca i powoli od nowa wprowadzac sloiczki. Patewka kochana z braku czasu nie wiem jak doszlas do takiego rozwiazania, ??? bylas u lekarza??? narazie peditra powiedial , zebym ograniczyla mleko i takie tam....ale nie widze poprawy. Moze to na prawde od sloiczkow??boze jestem bezradna !!!:szok::szok::szok:

Oki kochane lece , bo Filipek zaczyna sie krecic. Aaaaa i chyba Filipka klawiaturka zębowa jest najwieksza...:szok::szok::szok:w przeciagu 1,5 miesiaca mamy 5 zabkow. Wlasie przebija sie pierwsza 2:-).

Pozdrawiam!!papa

Cześć
ale tu pusto. U nas sprzątanie w meblach, obiad na szczęście z wczoraj, młodszy śpi a starszy zbija bąki :eek: Nic nie będzie robił, bo mu się nie chce jak mi zapowiedział i po prostu snuje się po mieszkaniu :cool2: Wszelkie próby zainteresowania go czymkolwiek to wielki bunt :wściekła/y:
Zazwyczaj nie miewam snów,ale dziś śniło mi się że Konstancja ma potworną wysypkęna buzi....oby to nie był sen proroczy:eek::eek::eek:
Adusia słyszałam ze sny należy odbierać na odwrót, czyli to by znaczyło że Konstancja nie będzie miała wysypki :-D I oby tak było ;-)
Na razie :happy:

Moze to na prawde od sloiczkow??boze jestem bezradna !!!:szok::szok::szok:

Już to pisałam ale powtórzę się....w słoiczkach jest dodawane mleko i jego przetwory,oraz kurczak a to uczula najwięcej dzieci...Czytaj etykiety i zastanów się nad kurczakiem....A z lekarzem warto pogadać może będzie miał jakieś ciekawe pomysły.

Marzenka-skąd ja to znam...u mnie jak nie komputer,to konsola a jak nie konsola to .....głodny jestem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Już to pisałam ale powtórzę się....w słoiczkach jest dodawane mleko i jego przetwory,oraz kurczak a to uczula najwięcej dzieci...Czytaj etykiety i zastanów się nad kurczakiem....A z lekarzem warto pogadać może będzie miał jakieś ciekawe pomysły.

adusia dzieki!! czytam te etykiety...kurczaka jeszcze mu nie dawalam:no::no:

Marzenka-skąd ja to znam...u mnie jak nie komputer,to konsola a jak nie konsola to .....głodny jestem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Adusia ujęłaś to bardzo dobrze. A u nas jeszcze jak nic nie włączone to zrobię mamie na złość, a mnie wtedy nerwica zbiera :wściekła/y:bo robi to wyjątkowo złośliwie.

U nas na szczęście rozszerzanie diety przebiega bez uczuleń, tyle ze mały ma czasem problemy z kupą, bo wychodzą zbite bobki, jak z plasteliny. :sorry: A pręży się, stęka a tam niewiele. No i nadal króluje cyc ;-)

Hej laski!!!!

Kurcze ja tez borykam się z paskudzctwem na buzce Filipka, takie skazowe plamy wyszly i sa coraz wieksze i czerwone. I mam wrazenie , ze zaczelo sie to miesiac temu od kiedy daje sloiczki. Moze tez powinnam przejsc na samego cyca i powoli od nowa wprowadzac sloiczki. Patewka kochana z braku czasu nie wiem jak doszlas do takiego rozwiazania, ??? bylas u lekarza??? narazie peditra powiedial , zebym ograniczyla mleko i takie tam....ale nie widze poprawy. Moze to na prawde od sloiczkow??boze jestem bezradna !!!:szok::szok::szok:
Tak byłam u lekarza - alergologa, nie potrafilam sama odp na pytanie co uczula - z moich obserwacji i wniosków to była: raz alergia kontaktowa (na jakis barwnik - wywalilam czerwony szaliczek i mate edukacyjna). Czesc wysypki z szyi zaczela samoistnie zanikac po usunieciu podejrzanych przedmiotów oraz po kapielach w oilatum i smarowaniu kremem z tej serii, a czesc na pleckach nie znikala tylko co wieczor była zaogniona. I wydaje sie ze te drugie nie znikajace plamki to wlasnie alergia pokarmowa.

Od 3 dni bylismy tylko na cycu - i kuracji 2 masciami zmian skórnych, i zaczelam dawac tylko kleik ryzowy na wodzie - wczoraj wydawalo mim sie ze widze 2 nowe plamki kolo lokci i w pierwszym momencie pomyslalam ze je wczesniej przeoczylam, ale jak dzisiaj pojawily sie malutkie plamki na pleckach - - to jednak musi to być ryż :-(. A ja traktowalam go jako zupelnie bezpieczny i niealergizujacy i własciwie wszystkie nowosci to na tym ryżu wprowadzalam....

Tylko tej wysypki to jest na prawde malo, wiec sie sobie nie dziwie z nie zauwazylam jej wczesniej i ona po prostu kazdego dnia narastala. Jutro szczepienie wiec nic nie wprowadzam, w piatek podam 2 łyżeczki brokułów. To zalecenie pani alergolog, jakby nie uczulały następnie mam wprowadzic dynie.

Aha wybierzcie sie jednak do lekarza, ja czuje sie okropnie bo uczulenie doszlo w pewnym momencie do okropnego stadium. No a teraz bardzo powoli z tego wychodzimy.

Znikam do poniedzialku, przede mna nawal roboty - sciskam mocno, na zapas skladam zyczenia i w ogóle pa pa :-D.

reklama
Cześć. :-)

Buziaki w stópki dla dzsiejszej solenizantki Toli Margaret i dla Alexa Gosiaczek! :-)

Padnięta jestem. :confused2: Julian budzi się w nocy, jest kompletnie wybudzony turla się, marudzi i roznosi kołyskę przez 1,5-2 godziny zanim pójdzie spać. :dry: Mam nadzieje, że to przez górne jedynki, jedna już się przebiła ale druga jeszcze nie. :confused2: W końcu przestanie być szczerbatym młodzieńcem, bo górne dwójki ma już spore i pomiędzy nimi była do tej pory brama portowa. :-p

Zaczynam też powoli myśleć nad prezentami gwiazdkowymi. :tak: Na razie zrobiłam kalendarze z Julianem i trzeba wymyślić po jakimś drobiazgu dodatkowo dla każdego.

---------------------------------------------
Edycja

Aha i Patewka przepraszam, że o Filipku i Julci zapomniałam. :sorry: Zaległe buziaki w stópki! :-)

Powinnyście być na liście Kwietniówek, więc jeżeli chcecie to dajcie info i Was dopiszę. To samo dla wszystkich Dziewczyn, których nie ma w spisie kwietniowych Mam. :-)

----------------------------

Przepraszam Aha, oczywiście jesteś na liście. :sorry: Coś mi się na oczy rzuciło. :confused2:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry