Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Witam u mnie ta sama sytuacjia co u ciebie nawet grupa się zgadza :-) zastrzyk dostałam po pierwszej ciąży w pupe domięśniowo (córcia ma grupe tatusia ) mało przyjemne to byłoMy też mamy konflikt Rh (ja 0 Rh-, narzeczony A Rh+). Lekarz mówił że nie ma się czym martwić, jakiś zastrzyk w dupkew 28 tc a potem kolejny po porodzie, jeśli dziecko będzie miało Rh+. Dodatkowo skierował na badanie alloprzeciwciał czy coś takiego.
Tylko ok. 15% ludzi ma Rh-, więc jesteśmy wyjątkowe ;-)![]()
.
Ja najpierw muszę zdecydować się na szpital gdzie chcę rodzić i potem tam zapisać się do szkoły rodzenia. Lepiej robić wszystko w jednym miejscu.aaaaaaa zapomniałam sie pochwalic! zapisałam sie na szkołę rodzenia :-)
Herbata z malinami, pod kołdrę i porządnie się wyspać, to najlepsze na przeziębienie. U mnie zawsze działa... :-)dzien dobry:-)
cos mi sie wydaje, ze mnie jakas choroba lapie.. glowa boli, w gardle drapie i do tego katarnio i jeszcze rano poscila mi sie krew z nosa.. ogolnie tak niefajnie sie czuje.. niewyspana, bo szczeniaki piszczaly cala noc, a oprocz tego jeden nawial z kojca i robilam nocne poszukiwania
a pozniej o 4 w nocy mezus wrocil z pracy i sie taki raban zrobil, ze sie obudzilam..
ide sobie zrobic goracej herbatki z cytryna, mam nadzieje ze mi pomoze.. milego dnia wam zycze:-):-):-)
Witam serdecznie. :-)Witam Was wszystkieChciałabym do Was dołączyć
, co prawda termin porodu mam tak na przełomie wg OM 27 kwiecien , a wg usg 1 maj. Więc czas pokaże kiedy moje szczęście postanowi wyjść do mnie
Pozdrawiam
Może po dzisiejszej wizycie choć trochę mi się wyklaruje. Jutro napiszę więcej o moich spostrzeżeniach. Herbata z malinami, pod kołdrę i porządnie się wyspać, to najlepsze na przeziębienie. U mnie zawsze działa... :-)
To mnie zszokowałś marys 16Syropu malinowego, soku ani żadnych przetworów z malin w ciąży jeść, pić się nie powinno. Ponieważ maliny podnoszą temperaturę ciała co może powodować np. przedwczesne skurcze macicy. Na pewno w ciąży wolno to wit.c, rutinoscorbin, i ciepłe mleko z miodem i czosnkiem ale też w rozsądnych ilościach.
A ja właściwie od początku ciąży, żeby zdrowo się odżywiać popijam sobie profilaktycznie sok z malin i byłam z tego taka dumna
A teraz co??? To znaczy że źle robiłąm ???? Chyba nie powinniśmy popadać w skrajności...

Hej kobietki,dzieki za miłe słowa,ale ja wcale dzielna nie jestem.Własnie sobie ryczę.Po prostu chwilami mnie wszystko przerasta.w domu bajzer,lodówka pusta,nie wiem co dziecku dać jeść,a na dworze piekne słonko a moje dziecko nie ma z kim na spacer iść.![]()
Do tego myszka mi sie zespsuła,to trochę cięzko pisać.
Jeszcze o konflikcie chciałam napisać.Akurat my oboje mamy pluswięc się nie marwtiłam.Jak się M urodził,to miał poważne problemy,złe wyniki itp.Jedno z pierwszych podejrzeń to był konflikt grup krwi.Nigdzie wcześnie o tym nie słyszałam,dopiero w szpitalu od pediatrów.Może wystąpić konflikt głównych grup krwi (ja A,mąż B,syn AB) i mimo,że to pierwsza ciąża.Na szczęście badania to wykluczyły.Ale lepiej wiedzieć.Teraz mam zlecony odczyn PTA.
Dobra,kończę.Miłego dnia,chociaż Wam.Papa.
Na pewno nie stresuj się tym teraz. Tylko po prostu odstaw sok. Mnie o tym ostrzegła moja gin tak samo jak zabroniła kremów z witamin A oraz solarium czy innego przegrzewania się ( np, mocno gorących kąpieli czy sauny).To mnie zszokowałś marys 16A ja właściwie od początku ciąży, żeby zdrowo się odżywiać popijam sobie profilaktycznie sok z malin i byłam z tego taka dumna
A teraz co??? To znaczy że źle robiłąm ???? Chyba nie powinniśmy popadać w skrajności...