TYDZIEŃ JEDENASTY - mam teraz 6,5 cm długości i ważę 9,5 grama! Moje ciało umie juz reagowac na rózne bodźce. Umiem już sie przeciągać, unosić i podskakiwać! Potrafię też zamykać dłoń. O proszę poruszam nawet kciukiem!
TYDZIEŃ DWUNASTY- Ważę 14 gramów i mam 7,5 centymetra wzrostu. Ukształtowały sie już moje struny głosowe. Mam już pupę z odbytem.. hihihi…..
TYDZIEŃ TRZYNASTY - Mam już 9 cm wzrosty i ważę 28 gramów! Jestem wielkości niedużej papryki:-)
TYDZIEŃ CZTERNASTY - nadal rosnę..i rosnę i rosnę:-)
TYDZIEŃ PIĘTNASTY- wypijam coraz więcej płynu owodniowego- dziennie prawie 1 litr! Znajduje się w nim dużo wartościowych substancji, dzięki którym moge prawidłowo się rozwijać. Moje serce, choc nieduże pracuje wytrwale

Codziennie przepompowywuje prawie 30 litrów krwi. Jak każde dziecko bardzo pragne miłości i kiedy mama kładzie rękę na brzuchu, jestem taka szczęśliwa...:-))))
TYDZIEŃ SZESNASTY - mam juz linie papilarne!!!! ho ho ale urosłam! Mam juz ok 16 cm i ważę prawie 20 dekagramów!
TYDZIEŃ SIEDEMNASTY - Od chwili poczecia mneły już 4 miesiące. Mój mózg ciagle się doskonali. To właśnie dzieki niemu potrafie już w miarę regularnie spać i czuwać. Kiedy nie śpię wcale sie nie nudzę- moją rozrywką jest ciągłe powtarzanie tego co już umiem. Wytrwale ćwiczę więc chwytanie, ssanie, i inne smieszne umiejętności.
TYDZIEŃ OSIEMNASTY - Moja mamusia poraz pierwszy poczuła mojego kopniaczka!!!!!!!!!!
TYDZIEŃ DZIEWIĘTNASTY - Od niedawna mam już brwi, a całe ciałko jest pokryte delikatnym meszkiem. Ciagle rosnę i każdego dnia odkrywam nowe umiejetności! Ostatnio okazało się że odróżniam smaki!
TYDZIEŃ DWUDZIESTY- no i nadal rosnę i pływam sobie w brzuszku mamy!
TYDZIEŃ DWUDZIESTY PIERWSZY - O rany! ja słyszę! mam 25 cm wzrostu i ważę już 400 gram, no i w końcu zaczeły mi rosnąć paznokcie:-)
TYDZIEŃ DWUDZIESTY DRUGI- Z dnia na dzień ruszam się coraz sprawniej i kopie coraz mocniej.
TYDZIEŃ DWUDZIESTY TRZECI - Wyglądam już jak prawdziwy noworodek:-) jestem juz całkiem spora bo mam 32 cm i ważę 500 gram
TYDZIEŃ DWUDZIESTY CZWARTY - Ojejciu- już nie tylko dobrze słyszę ale widzę swiatło! Wczoraj poraz pierwszy udało mi się otworzyc oczka:-)Do tej pory były mocno zrośnięte. Mama własnie siedziała w fotelu i czytała ksiązkę przy lampie nocnej:-)
TYDZIEŃ DWUDZIESTY PIĄTY- jejku ale hałas! Teraz słyszę doskonale krzyki mojej młodszej siostry! no i jak tata ogląda mecz, jak to dobrze że mama chodzi na spacery do parku tam jest tak cicho i spokojnie
TYDZIEŃ DWUDZIESTY SZÓSTY - ale ze mnie zdolna bestia- juz nie tylko dobrze słysze ale potrafię zapamietywać dziwięki. dzieki temu jak sie urodze napewno rozpoznam po głosie moją siostrzyczkę, mamusię i tatusia