reklama

Kwiecień 2009

reklama
nadrobiłam :rofl2:

skunkanka - będzie dobrze! naprawdę niewiele już zostało

szwedka - nic na to nie poradzimy jak się czujemy, mnie też czasem jak zetnie to ani ręką ani noga nie chce mi się ruszyć i liczę się z tym, że może w każdej chwili cała para ze mnie ujdzie;-)

malutka - myślę, że nie jesteś osamotniona w swoich dylematach - jak Cię czytam, to jak bym siebie słyszała w pierwszej ciąży :happy:

dzięki Gabi za miłe słowa:happy:

a co do pakowania torby - jeśli tylko takie przygotowania sprawiają Wam radochę;-) to super, przecież macie do tego prawo dziewczynki :tak: jak to mój gin powiedział - najważniejsze dobre samopoczucie, spakowana torba przecież nikomu nie zaszkodzi:-D

Ostatnia edycja:
właśnie, paznokcie
czy któraś z Was ma tipsy???
ja mam od kilku lat żelowe, teraz żel jest kładziony bezpośrednio na mój paznokieć, i zachodzę w glowę co zrobić przed i po porodzie
ściągać nie będę, bo zmarnuję płytkę, myślałam, żeby nie uzupełniać, żeby mój paznokieć odrósł albo żeby uzupełniać, ale nosić bardzo krótko spiłowane,żeby dzidzi nie podrapać
noszę je już tyle lat, że nie zdarza mi się żeby siebie albo kogoś podrapać, ale przy maleńkiej dzidzi zawsze może się coś zdarzyć

coż, w czwartek idę na manicure i się wypytam, ustalimy jakąś strategię

też mam wizytę 27.01, o 16.00, już nie mogę się doczekać, za każdym razem oglądamy sobie Wojtusia na usg

Cześć kochane

ja dzisiaj na badania rano poleciałam i wyniki mam dobe, ale nie wiem co sie ze mną dzieje nogi mam jak balony rece zaczynają puchnąć i wczoraj twarz mi popuchła dzisiaj nawet spoko, kurcze niewiem co jest to jeszcze za wcześnie na takie puchnięcie:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

a jeżeli chodzi o szpital i zneczulenie to nawet jeszcze o tym nie myślałm:baffled: a pakowanie torby hmmm to nawet nie wiem co ma w niej być:-D

a dzisiaj urodziła u nasza uczennica a termin miała na marzec:szok: ale wszytsko jest w porządku podobno synka

nic nachwilke zmykam bo musze chyba sciągnąć paznokcie bo już mam duży odrost a jutro mamy chrzciny i jestem matką chrzest;-)ną bo nowych to raczej mi sie nie chce robić:sorry:

wpadne potem

ja mialam to w pierwszzej ciazy podejrzewali zatrucie ciazowe , ale nie mailam bialka w moczu ani podwyzszonego cisnienia....

teraz wiem ze moja dieta byla bogata w sod, sol i przyprawy gotowe, tluste zarcie, ...... sol okrotnie zatrzymuje wode w organizmie...po rozwiazaniu od razu spadla mi waga o 10 kilo podobno mialam tak duzo wody w sobie masakra...

wysoka temperatura tez przyczynia sie do opuchlizny...ale mowie tutaj o ogzrewanku...

spuchniete nogi najlepiej trzymac w gorze lezac podobnie rece jejku jak sobie przypomne moje parowki palcowate ;-)

Myfa80 dzieki za pocieszenie u mnie też gin podejrzewał zatrucie, ale wyniki są ok wieć nie wiem co jest grane a jeżeli chodzi o jedzenie to napewno nie jem tłusto a co do soli to może faktycznie przystopuje bo tu lubie sobie pofolgować uwielbiam przyprawiać:tak: dobrze jedzonko

Manja ja zele też nosze lata ale dzisiaj stwierdziłam ze wyglądają okropnie ze spuchniętymi palcami :no: okropne moje szpony muszą zniknąć i sciągłam dopiero jedną rękę i jeszcze jednamnie czeka, a poza tym z tego co wiem to nie można miec nawet paznokci pomalowanych do porodu a co dopiero żele jakby mieli mi cos z tym robic to wole sobie teraz zrobic tak jak ma to byc zrobione

dobra ide robić drugą rękę:baffled:

wiesz manja ja tez mam dlugie paznokcie ale wlasne i w sumie to nawet nie przyszlo mi do glowy zastanawianie sie co z nimi...podejrzewam ze obetne ja krociutko poki nie nabire wprawy przy maluszku
takie mlode cialeczko jest bardzo wrazliwe i nie moglabym chyba go narazac na podrapania
raczej manikiurzystka nic Ci w tej kwestii nie doradzi jedynie matczyna intuicja

No to jestem po wizycie kulezanek:-) te wariatki potrafia mi poprawic nastroj hehe:tak: Co do torby - nie pakuje, jednak ciut przesadna jestem ale kupione mam prawie wszystko - jeszcze oliwka i cos do kapania dla Juniora, szare mydlo dla mnie no i najwazniejsze - cholerne koszule...jakos sie nie umiam na nic zdecydowac:-D

Tipsy posiadam i ja, zamierzam je skrocic maksymalnie, spiluje ladnie, a jesli chodzi o tipsacze do szpitala to juz niejednego lekarza wkrecilam hihi;-) przy moich operacjach ostatnich tez nie mozna bylo miec ani pomalowanych, ani tipsow, to zrobilam krotkie, takie na 3 mm, bez zadnych ozdob i wzorkow i sie nie polapali:-) to chodzi przede wszystkim o to, ze w trakcie zabiegu obserwuja paznokcie, czy nie sinieja. Teraz zrobilam sobie tipsacze z frenczem delikatnym, nie chce mi sie bawic we wzorki...moze zdejme, moze nie, jeszcze nie wiem, ale poki co poprawiam sobie w ten sposob nastroj - tu maseczka hihihi sciagajaca gebe, tu pazurki, tu jakas farbka na wlosy albo jakies inne odpiecie...

A Junior chyba Was pozdrawia, bo lupie mnie w lewy bok;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry