reklama

Kwiecień 2009

:-(Hej dziewczynki:) ja po usg dzisiaj nie mam najlepszego humoru, mała ma obwód brzuch 2 tygodnie mniejszy od pozostałych parametrów biofizycznych. Waży w 31tc 1487 g, reszta w normie. Niby lekarz mówił, że po prostu może być chuda ale kazał powiedzieć lekarzowi prowadzącemu. Ja mam wizytę za tydzień dopiero, chyba umrę ze stresu do tego czasu:-(:-(:-(

pozdrawiam Wszystkie Przyszłe Mamy;-)

będzie dobrze:tak:

reklama
No i wreszcie mój humor do normy wrócił :tak:, byliśmy po łóżeczko, także dzień upłynął, a wieczorem mecz piłki ręcznej, nie wiem jak wasi, ale mój P. jest maniakiem.

Malutka dzieki za info o sklepie, trochę daleko ode mnie, ale znając mnie pewnie się wybiorę

Kainkas będzie dobrze, może poprostu będzie szczuplutkie dziecko!!! Nie martw się na zapas:tak:. Ja miałam też chwilę grozy gdy lekarz zauważył coś niepokojącego na karku Małej, ale okazało sięże jest Ok. U Ciebie też tak będzie zobaczysz!!!Ale doskonale wiem,że nie idzie się nie denerwować:no:.
Caro_S widzę,że w kwietniu będą conajmniej dwie Zuzanki, moja i Twoja. Co do majej Zuzanki to lekarz ostatnio obliczył termin porodu między 17 marca a 3 kwietnia, choć termin wg. okresu jest na 5 kwietnia. Wiesz osobiście się tym nie kieruję ponieważ ze starszą córką też tak miałam:tak:. Termin wg okresu był 11.06, lekarze mówili,że na połowie maja urodzę a Pannica kazała na siebie czekać do 18.06:szok: i była poprostu duża.
Moja niunia 6 stycznia miała 1508 g więc też czeka nas duży szkrab;-) a takie rodzi się super, choć mnie już straszą cesarką:zawstydzona/y:
Spaczyzna u mnie też szał szczypiornistów:) A jakie łóżeczko wybrałaś bo my myślimy o dwupoziomowym turystycznym. Mamy ręcznie robioną kołyskę, no i wydaje nam się że takie łóżeczko z przewijakiem może być całkiem niezłe.
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
aga mysle, ze zuzanek bedzie co najmniej 4:-D ja olka mialam urodzic 18,02, a urodzilam 25.02, a od tego 18 chodzilam jak na szpilkach, a jemu wogole sie nie spieszylo:tak:i 18 zdawalam egzamin, tylko, ze jak kobita uslyszala, ze termin mam na dzisiaj to kazala mi jechac do domu i czekac na porod, a nie na egzaminie siedziec:-D

Aga, łóżeczkiem pochwaliłam się na wątku zakupowym, chodziło mi o takie z wyjmowanymi szczebelkami, trzypoziomowe, no i z rzeczy praktycznych ma przykrywaną szufladę na prowadnicach co u mnie z powodu braku miejsca jest koniecznością, a do tego w kolorze identycznym jak reszta mebli, bo ja podobnie jak część dziewczyn o pokoju dla dzieczka mogę na razie pomarzyć, mieszkam w jednopokojowym samodzielnym domku, więc będę miała kącik dla maluszka.
Do łóżeczka dokupię jeszcze przewijak - nakładkę a łóżeczko i będzie super.

Co do porodu mój P. będzie ze mną, chociaż czasem się zastanawiam, czy potem nie będzie patrzył na mnie tylko i wyłącznie jak na matkę, a o mojej kobiecości zapomni :baffled: tak się czasem zastanawiam, żey za dużego szoku nie przeżył ;-)
Bo w sumie w niektórych przypadkach niestety ale tak się zdarza, mam nadziję, ze u mnie tak nie będzie.

nio to widze, ze nie tylko moj mezus ma hopla na punkcie sportu:-D hi hi to ze pilka nozna sie fascynuje to wiem odkad go znam, nawet pare razy mnie na meczyk wyciagnal:tak: ale, ze pilke reczna lubi to niewiedzialam:szok: teraz jest w pracy i juz mi zapowiedzial, ze co 10 min mam mu wysylac aktualne wyniki z meczu:dry: tak jakby mnie to ciekawilo:dry: nio, ale widze jak sie tym zafascynowal i co 10 minut bede latala do drugiego pokoju zobaczyc mu na ten wynik.. to bedzie pierwszy raz od dawien dawna kiedy wlacze tv:tak:
kainkas wiem, ze latwo sie mowi, ale postaraj sie nie stresowac, bo tym nie polepszysz sytuacji:tak: kwietniowe dzieciaczki sa zdrowe;-) juz pare dziewczyn pisalo, ze cos jest nie tak, a pozniej okazywalo sie, ze to falszywy alarm:tak:

jej ale sie rozpisałyscie, ja wlasnie wrocilam od lekarza i czeka mnie lezenie dostalam jakies tabletki ktore mam brac 2 tyg. narazie bo okazalo sie po dzisiejszym badaniu ze bol w kroku jest spowodowany zylakami przy wejsciu do macicy(ktora jest dosc ciezka sie okazalo az sie boje jak pojde na usg jaki duzy jest mlody) i dlatego podczas chodzenia boli i dlatego ostatni plamilam, wiec dopoki sie niezmniejsza lub niezagoja mam lezectymbardziej ze z jednego zaczelam krwawic po badaniu, po porodzie ponoc znikna calkiem. na skorcze dalej nospe mam lykac i obserwowac ze 3tyg. nastepna wizyta.
Aniolek20k to kładź się do łóżka i niech wszyscy nad Tobą skaczą. :-) Odpoczywaj jak pan lekarz nakazał. :tak:
:-(Hej dziewczynki:) ja po usg dzisiaj nie mam najlepszego humoru, mała ma obwód brzuch 2 tygodnie mniejszy od pozostałych parametrów biofizycznych. Waży w 31tc 1487 g, reszta w normie. Niby lekarz mówił, że po prostu może być chuda ale kazał powiedzieć lekarzowi prowadzącemu. Ja mam wizytę za tydzień dopiero, chyba umrę ze stresu do tego czasu:-(:-(:-(
Nie martw się na zapas, na pewno wszystko będzie w porządku. :-)
Co do porodu mój P. będzie ze mną, chociaż czasem się zastanawiam, czy potem nie będzie patrzył na mnie tylko i wyłącznie jak na matkę, a o mojej kobiecości zapomni :baffled: tak się czasem zastanawiam, żey za dużego szoku nie przeżył ;-)
Bo w sumie w niektórych przypadkach niestety ale tak się zdarza, mam nadziję, ze u mnie tak nie będzie.
Mam podobne dylematy. :dry: Chcę żeby był ze mną przed urodzeniem synka cały czas, ale w ostatnie fazie porodu chyba wyślę go na kawkę. ;-) Potem zostaniemy razem w szpitalu i razem wrócimy do domu. :tak:

Ogarnęłam dom, w weekend będę miała spokój. :tak: Teraz mam dwa dni leniuchowania z przerwami na wykończenie ściany w pokoju synka. Dzisiaj pewnie zjemy kolację przy piłce ręcznej, ale jutro na 100% idę na randkę z Bondem (oglądamy wszystkie części chronologicznie i akurat jesteśmy przy Lazenby’m), czeka już prawie dwa tygodnie. ;-)

A ja ogarnełam z grubsza ogarnełam sypialnie.Zostały jakieś pierd***łki (kartoniki po czymś) Noi troche z kuchni popakowałam tych tależy,szklanek itp.Chwilka przerwy i zaraz biore sie za zrobienie kolacji a potem poszekam na M az wróci z grania to odpoczne przez ten czas troszke leżakując.

pozdrawiam Wszystkie Przyszłe Mamy;-)

Głowa do góry!!! Wszystko będzie dobrze.
Ja się już przekonałam ze tych pomiarów nie można byc tak do konca pewnym. Miałam ten problem tylko ze w druga strone- obwód brzuszka za duzy o 3 tygodnie. Jednak kolejne badanie wyszło w normie (u innego lekarza).
A poza tym to przy pomiarach granica tolerancji to +/- 15 dni. (przy tych pomiarach na usg decyduja milimetry)

reklama
Witam Was serdecznie:-)
My dzisiaj po pierwszym spacerku po chorobie mimo że zimno to fajnie było się dotlenić:-) Naszło mnie dzisiaj na karpatkę właśnie się chłodzi w lodóweczce. Gratuluje udanych zakupów. Tym co maja leżeć życzę dużo wytrwałości bo warto dla Naszych bobasków przecierpieć troszkę i wszystko będzie dobrze a czas szybko leci... Już bliżej końca niż początku:-p U mnie dzisiaj też szał piłki ręcznej:-p:-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry