Caro_S
Fanka BB :)
hejka:-)
no
ja już po usg i badaniach:-)
dzidzia rośnie zdrowa , waga od 2000g do 2200g , dziewczynka w całej okazałości, wszelkie badania i pomiary wyszły dobrze
jej malutka stópka ma 7 cm
duża stopa. pępowina , łożysko wszystko ok
cieszę się bardzo.
Po badaniu przez ginekologa to już tak się nie cieszyłam:-(
Moja szyjka ma 2,8 cm a wiec się mocno skróciła , na razie jest zamknięta ale mam leżeć i odpoczywać brać luteinę , nospe jak twardnieje brzuch i diprophylinum na podtrzymanie. dosyc ze mam niskie cisnienie to ten lek jeszcze je obnizy:-( za dwa tygodnie mam isc na kontrole i jak bedzie ok to dobrze a jak nie to do szpitala na załozenie passera:-(
mąż był ze mną na usg ale na badaniu to siedział pod drzwiami ale mój lekarz wyszedł i przekazał ze jestem bardziej leżąca niż chodząca a wiec ma uważać. bardzo się przeją;-)
no
ja już po usg i badaniach:-)dzidzia rośnie zdrowa , waga od 2000g do 2200g , dziewczynka w całej okazałości, wszelkie badania i pomiary wyszły dobrze
jej malutka stópka ma 7 cm
duża stopa. pępowina , łożysko wszystko ok
cieszę się bardzo.Po badaniu przez ginekologa to już tak się nie cieszyłam:-(
Moja szyjka ma 2,8 cm a wiec się mocno skróciła , na razie jest zamknięta ale mam leżeć i odpoczywać brać luteinę , nospe jak twardnieje brzuch i diprophylinum na podtrzymanie. dosyc ze mam niskie cisnienie to ten lek jeszcze je obnizy:-( za dwa tygodnie mam isc na kontrole i jak bedzie ok to dobrze a jak nie to do szpitala na załozenie passera:-(
mąż był ze mną na usg ale na badaniu to siedział pod drzwiami ale mój lekarz wyszedł i przekazał ze jestem bardziej leżąca niż chodząca a wiec ma uważać. bardzo się przeją;-)
i doczekacie się wspaniałych i mądrych dzieci
Pomijając wątpliwą skuteczność pessarów (od których się odchodzi w nowoczesnym położnictwie),to nie zakłada się już na tym etapie.Bo ingerencja tylko może poród sprowokować.A po za tym po 34 tyg. macica już niewiele rośnie i szyjka się zatrzymuje.Uwierz,że tony na temat przeczytałam fachowej literatury i konsultowałam z różnymi specjalistami.

na usg chodze do innego