reklama

Kwiecień 2009

Ja brałam fenoterol w poprzedniej ciąży lekarz nic mi nie mówił o leżeniu,ale po tych tabletkach dostałam poteżnych telepotek i go lekarz odstawił...

reklama
ja dziś od rana sprzątam, sprzatania ogólnie było mało ale to zmieniłam pościel i już zadyszke miałam więc godzina leżenia, to ogarnęłam łazienkę i znowu trzeba było się położyć....... wszystko przez ten cholerny fenoterol, dziewczyny czy któraś to brała albo bierze ? Bo ja właśnie odstawiłam ten lek, szczęśliwa mi mówiła, że jej gin mówiła, że lek ten dostanie w ostateczności i w szpitalu no i że po nim leżeć się powinno a mi go gin przepisał i nawet na zwolnienie nie wygonił :baffled: a ja mam strasznie słabe ciśnienie puls wysoki więc do poniedziałku go nie będę brała i idę znowu do mojego gin bo wczraj dolne ciśnienie miałam 39 !! :szok: no i juz się w myślach do szpitala pakowałam

Kochana. Ja biore fenoterol, 3x1/2 piguly, wczesniej magnez oslonowo, pol godziny przed feno. Cisnienie tez mam generalnie niskie, a puls skaczacy. Ale nikt mi nie mowil o lezeniu:dry: zreszta tylko po pierwszej dawce czulam sie dziwnie:sorry2: zadyszka to norma, przeciez bejbisy leza teraz na przeponie, a zmiana poscieli byla dla mnie meczaca nawe jak nie bylam w ciazy;-) dzisiaj sie rozpedzilam i wyprodukowalam 4 salatki, teraz mi nogi napier**** zanim przyjda goscie wywalam sie z girami na suficie, bo mam przepieknie spuchniete. Musze M pogonic, zeby mi w koncu blat z krzeslami w kuchni zrobil, bo to sie nie da....a jeszcze fragles jeden skonczyl prace o 13, potem jechal na zurek do mamy, kurde mial byc godzine temu, normalnie mu natrzaskam:angry: a ja sie uparlam i nie bede drugi raz odkurzac - posprzatanie mieszkania nalezalo dzisiaj do niego i on o tym wiedzial:wściekła/y:

Zimka,ja brałam w pierwszej ciąży.Świństwo straszne i niestety nieobojętne,a często nadużywane.Teraz nie biorę,grzecznie leżę bez.
Ale nie można tak samemu od razu odstawić,trzeba zmniejszać stopniowo dawkę.
Chciałam zameldować,że zrobiłam coś pożytecznego:-D Powypruwałam metki ze wszystkich dokupionych ubranek.A wierzcie mi,że igły,nitki,nożyczki działają na mnie jak woda święcona na diabła:sorry2:Także to na mnie wielkie osiągnięcie.Nie wiem co za kretyn te metki wszywa,zawsze mnie na ten temat szlag trafia:baffled:
Jeszcze mi chłop zaraz ubranka po synku dowiezie,to posegreguję i porozdzielam rodzinie co kto ma prać:-p
Hmm,tylko tu mam wielki worek i po synku mniemam,że tyle samo tych do 3 miesięcy:szok: W każdym bądź razie za dużo:dry: Teściowa się załamie,bo chyba jej ciuszki przypadną:-p
Na razie.

Zimka ja biore Fenoterol od 22 tc, bo mialam skurcze i wydawalo sie ze szyjka sie bedzie skracac. Takie negatywne objawy mialam tylko przez kilka dni a teraz juz jest ok. I wcale nie musze lezec. No i sie dziwie troche ze teraz odstawilas ten lek, bo mi lekarz powiedzial, ze jak juz zaczelam to musze brac do konca 36 tygodnia poniewaz odstawienie tego leku moze spowodowac nagly skurcz i porod przedwczesny. I tez bralam Isoptin oslonowo.

No to nie wiem, w kazdym razie tak mi powiedzial moj gin.

Dziewczyny druga marcóweczka już rozpakowana, a trzecia moze jeszcze dzis :)

Ostatnia edycja:
Ja do fenoterolu brałam Isoptin osłonowo na serce.
Isoptin mam wykupiony na wypadek, gdyby Magne B6 nie podzialalo. Na szczescie dziala i zadnych ubocznych nie posiadam poki co. A co do samoczynnego odstawiania jakichkolwiek lekow przepisanych przez lekarza - nie jestem tego zwolenniczka. Zimka, jesli masz zaufanie do swojego gina, sluchaj jego. My sie mozemy wymieniac pogladami na pewne sprawy, doswiadczenia, ale ja nie widze mozliwosci doradzania komukolwiek czegokolwiek, poza okladami z lodu na stluczenia i odpoczywaniu w tej ciazy - bo w koncu taki jest nasz przywilej. Kazda z nas ma inne mozliwosci psychomotoryczne, kazda z nas inaczej ciaze przechodzi - i o tym trzeba pamietac;-)
I wylazic z tych dolow!!!!:-) kurna, mnie pewnie dopadnie, bo schodze na parter na sped rodzinny, juz mnie trzepie:wściekła/y: nie cierpie takich nasiadowek:wściekła/y: M przyjechal, ma szczescie, kupil mi jajko niespodzianke i czerwone winko;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry