reklama

Kwiecień 2011

Mitaginka dla relaksu poszlam sobie umyc wlosy ,dac jakas odzywke i wyprostoac ( mam krecone swoje) korzystam poki moge bo leca mi garsciami i tfu ,tfu chce jakies zdjecia sobie porobic poki mi wszystkie ( bron Cie Panie Boze) nie wypadna.hustawke polecam mala ja uwielbia

teraz wrocilam z tesco,wypultalam sie calkowicie ,nakupilam malej zabwek bo te przeceny takie kuszace( wszystko co mozliwe z lamaze) i takie cos na stupki i raczki itp i zostalam bez grosza.

kolezanka ktora przyjechala z warszawy juz od 2 godzin czeka na mnie z grillem ( ma trzymac mala do chrztu) a ja siedze i licze doslownie blaszaki z jakiejs puszki zeby mi na taxe nie zabraklo ,bo ona daleko mieszka:)i tak skladam i skladam ,ciekawa jestem czy sie doskladam a od 22 podnosza zaczyna sie stawka nocna ( sic) i jak zwykle bede spozniona:)

buzki dla was wszystkich

reklama
herbatita moja Tysia też nic, nawet głowki na brzuszku nie chce podnosić

Widocznie taki urok tych naszych małych hrabianek;-)

kurna brak wody w całym Wrocławiu, awaria głównej magistralii zdążyłam tylko nabrac wode do czajnika a juz z kranu nic nie kapie, a miałam dziecko kapać co prawda nadal mi śpi:szok:; nawet na śpiocha wciągnęła butle i śpi

Moja tez na polozona na brzuszku strzela focha i jak nie placze to zasupia i ma to gdzies.
A ja sobie kupilam wczoraj bujaczek-fotrlik na allegro z maclarena i jestem taka happy ze sama bym w nim najlepeij usiadla ale zobaczymy jak zareaguje na niego moja hrabianka.jak nie polubi to chrzanie ja bede na nim siedziec ,hehehe

spadam dalej centusic a tu mi sie ta 21 zbliza ,u nas to chyba nawet od 21 ta taryfa nocna sie zaczyna ,zdziercy!:)

ja się właśnie zastanawiam czy się w sierpniu do Łeby nie wybrać ale trochę się boję po pierwsze drogi- ponad 700 km- a po drugie pobytu tzn czy to wszystko nie będzie zbyt męczące dla małego...

ja planowalam sie sama wybrac z Niką 650km ale stweirdzilam ze jako jedyny keirowca(zawsze takie trasy sama pokonuje) nie dam rady z mlodą, bo karmienia w trakcie, poza tym ja teraz nie spie w nocy i jestem padnieta przez neispanie w nocy i nie wydolę...

piję piwo z okazji dnia taty:) byli znajomi z trójką dzieci... fajowo:)

Mlody obudzil starszaka:( no i niedlugo bedzie fota p jak posciel end of story.... :-D

ok pa laski ,zyczcie mi milego grilla 1wszy od narodzin malej ,a 2 to zyczcie mi coby mi na taxe starczylo;-)czlowiek glupieje przy dzieciach a te zabawki takie drogie!!!!!!!!!!!!!!!

Miaginka zobacz na zakupowym jaki sobie hahha sorki mlodej Krzeselko kupilam ,cos czuje ze moze narzekac ale kolezanka bardzo polecala a miala i Fishera i Maclarena i przy 3cim bobasie wrocilado Maclarena,strasznie mi sie podoba:)))) az sie chce w nim usiasc hihi

ja też dziś próbuję fasolki szparagowej :-D a wczoraj jadłam gołąbki, ale kapustę ściągnęłam ;-)
Oj, chodzi za mną fasolka już od dawna :) W przyszłym tygodniu poszaleję skoro prawie nie karmię moim mlekiem.

Ja wreszcie znalazłam czas żeby coś napisać. WCzoraj byliśmy u teściów a potem na golfie, tzn teść z M uczyli się grać (prezent dla teścia na urodziny) a my spacerowałyśmy z Gabrysią po parku. Właściwie to ja spacerowałam z wózkiem a teściowa nosiła ją na rękach. Przez 3 godziny bez przerwy a Mała waży 6,5 kilo. Ręce jej odpadały, widać było, ale się uparła i już :P Bo Mała zapłakała raz i ta ją od razu na ręce wzięła. Muszę być bardziej asertywna, bo jak często się będziemy widywać to mi Gabę roznosi na rękach i będę miała problem :/ Więc ja też dołączam do grona tych, co mają problemy z teściowymi. Moja mi dosłownie wyrywa dziecko jak przyjeżdżamy i nosi cały czas i nie da mi nic przy Małej zrobić. M na nią krzyczy ale ta dalej swoje. Doprowadziła już do tego, że nie mam ochoty tam jeździć.

W środę odebraliśmy wyniki Gaby i nie ma już anemii :) Dwa tygodnie podawania mleka modyfikowanego, moje tylko 2 razy dziennie albo raz dostawała, i lepsze wyniki. Żelaza ani kwasu foliowego nie dawałam bo pluła. Więc to musi być zasługa mm. Ja mam dużą anemię, więc skąd ma być żelazo w moim mleku. Próbuję pozbyć się resztek poczucia winy. Najważniejsze, że moje dziecko jest zdrowe. No i ja spokojnie mogę jeść moje żelazo, po którym Mała miała jeszcze większe kolki.

Mam pytanie o przepajanie dzieci na mm. Ile i co dajecie dzieciom? Chyba powinny być conajmniej 3 godzinne przerwy miedzy karmieniami a moja się drze czasem wcześniej no i daję jej picie wtedy. Chyba można tak, prawda?

A tak w ogóle to mitaginka dasz radę z podróżą, zobaczysz :)

Dzisiaj Mała daje czadu. Wyszliśmy na spacer i zaszliśmy przed blok i tak się darła, że wróciliśmy. Sama nie wie o co jej chodzi i albo śpi albo płacze dzisiaj. Chyba najlepiej zgonić to na skok :P

Moja tesciowa bawi malego gora 5 min a aprzez telefon opowiada ze mamy przyjechac itp pff ale nie potrzebuje jej.
Ja chyba jakas nie zdrowa na umysle jestem kocham spac z moim brzdacem i juz i to ja nie umiem sie z nim rozstac wiec spimy razem ;P mowie ze do 3 miesiecy ale nie obiecuje .
mitaginko dasz rade mialam teraz wkladki z nuk i baby ono i tez sa ok prenaten wata sie nie klei :)

Mała daje czadu. Wyszliśmy na spacer i zaszliśmy przed blok i tak się darła, że wróciliśmy. Sama nie wie o co jej chodzi i albo śpi albo płacze dzisiaj. Chyba najlepiej zgonić to na skok :P

ha ja myślałam że Antkowi ząbki się przebijają- niespokojny, bańki ze śliny robi, piąstki do buzi pcha, pięć minut w miejscu nie wyleży/siedzi tylko nosić i to w pionie się chce i nie że sobie potostoje w miejscu tylko łazić trzeba- a tu się okazało że w samym środku skoku jesteśmy- a ten jakiś taki długi podobno:-(oj oby sił wystarczyło bo jak na złość mama akurat w Łebie urzęduje:-D

reklama
Jankesowa ja postanowiłam, że póki co młody jednak zostaje u nas w łóżku, mamy duze to się pomieścimy, nawet jak się młody rozpycha i śpi w poprzek i pół łóżka zajmuje :-D ale to taka nasza kochana estyjka i nie potrafię go wyrzucić z łóżka, jak będzie większy i nie będzie tak często jadał w nocy to się zastanowimy, na razie zjada o 20 potem 1, 3, 5 i 7 i wstajemy, więc nawet nie chciałoy mi się go co chwilę odkładać i wstawać, teraz jak jestem śpiąca to tylko wystawiam cycka i zasypiam :-D on sobie zjada i też zasypia i mamy spokój :tak: moze zbyt wygodna jestem ale skoro męzowi też to nie przeszkadza, to nie wiedzę problemu, postanowilismy więc, że sprzedajemy kołyskę chyba kuzyn będzie ją chciał, a jak nie to wystawię na allegro, i spokojnie kupimy łóżeczko już nawet sobie upatrzyłam takie które mogę potem na tapczanik przerobić jak młody podrośnie :)
ŁÓŻECZKO TAPCZANIK 140x70 kolory DARLAND (1672166179) - Aukcje internetowe Allegro
to najciemniejsze, bo będzie pasowało do moich mebli i łóżka ikea :) (Pati takiego jak twoje :tak:)
ale nie spieszy nam się wszystko powoli, skoro i tak śpi u nas :)

Mitaginko dasz radę i Tysia też :)

Morgaine gratuluję udanej imprezki, fajnie tak spotkiac sie w gronie ludzi, którzy mają te same problemy co my :) u nas też będzie trochę takich osób, w sumie wokół nas to 4 chłopaków z różnicą wieku nie więcej niz 6 mies. do młodego :) będzie fajnie jak chłopaki podrosną :-D

Cucu najważniejsze, że Gaba jest zdrowa :)

Nela trzymam kciuki żeby na taxe nie brakło :) i udanego grila :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry