reklama

Kwiecień 2011

W ogóle mam doła - już! Codziennie boli mnie brzuch z tego powodu. 21 października musze wrócić do pracy i nie mam z kim mojego bąbelka zostawić, babcia daleko, więc trzeba nnająć nianie ale niestety w tej mojej małej mieścinie nikogo ciekawego nie ma, a w dodatku wizja zostawienia skarba z kimś obcym rozrywa mi serce!!! Masakra! jak ja zazdroszczę tym, które mogą zostać jeszcze troche w domku z dzidzikami, albo maja babcie na miejscu i nie pracujące, które chętnie zajmą się wnusiami...

Sorki, że tak egoistycznie tylko o sobie ale serio nie doczytam. Zaraz Groszkowy sie pewnie obudzi i trzeba będzie skoczyc po coś na obiad a potem pichcić. matko jak ten czas leci... aż żal.

Buziaki Kochane, strasznie sie za Wami stęskniłam :tak:.
Ja też przeżywam i się już zastanawiam co zrobić z Małą jak będę musiała wrócić do pracy. A wracam na sam koniec sierpnia. Najchętniej to bym wzięła jakiś urlop. Ale nie wiem jak to jest jak się ma umowę na czas określony. Czy mogę np z wychowawczego korzystać itp. No i martwię się, co dalej, bo umowa do końca października.

Ja karmię butelką i jak czytam Wasze rozmowy o karmieniu piersią, to już mi się ten temat taki abstrakcyjny wydaje. Dla mnie butla jest super wygodna. Karmię około 20 i do 4-5, a nawet 6 mam spokój. w dzień co 3-4 godziny. od dzisiaj przechodzimy na smoczek 3.

Strasznego mam dzisiaj lenia, kompletnie nic mi się nie chce.
A jakie mleko dajesz? Bo ja dopiero od wczoraj przeszłam na smoczek 2 i Gabrysia mi rozchlapuje trochę. Ale za to więcej zjada niż jak jadła z 1.

reklama
koot no do 11.09 mam macierzyński, urlop też chcę wykorzystać, ale nie wiem, czy da się cały za jednym zamachem

chciałam sie pochwalic, ze Tysia tez dzis ładnie podniosła główke :)))) mam fote, jak M. mi za chwilę zgra to wrzuce
ale sie ciesze!

nie wiem jak no-spa, ale myślę że można; mięte już nie raz piłam, a karmię wył. piersią;

myslę że można tzn ja biorę wszystkie leki które w ciąży można czyli
no-spa
paracetamol
ranigast

moje dziecko jest niesamowite. oglądaliśmy sobie piratów z Karaibów a Ona cały film przespala zresztą nadal spi ( ponad 2 godz filmu) może już na noc poszła spać?? no ale super co prawda trochę cyckała ale jednak śpi. czyli moje dziecko po raz kolejny udowodniło że jest super grzeczne

ja wracam 2go listopada do pracy, chociaz z miłą chęcią posiedziałabym do końca roku w domq:tak:

cucumber nie radze iść na wychowawczy jak masz umowe na czas okreslony. po pierwsze wychowawczy moglabys wziac tylko do konca umowy, po drugie, moim zdaniem, nie mialabys po co wracac... chociaz zalezy od pracodawcy, ale moja sasiadka po wychowawczym uslyszala ze nie jest juz przydatna... :(

no i ciężko zostawia się dzieciątko, ale jestem zaprawiona w tym boju:) to juz trzeci raz:-D ale chyba będzie najciężej :(

Nika spi, starszak spi u babci, tylko uporczywy Dyzma na głowie mi został a on ostantio chodzi spac pozniej niz ja!!! a M na nocce i sama będę z nim walczyć:-D umyję go zaraz i będziemy godzinę leżeć w łóżku albo i dłużej :angry: nie mam siły się z nim bawić, znowu mam gorączkę :angry:

edit: nati patrzyłam na Twoje suwaczki. nie mogę uwierzyć że masz już prawie 14letnią córę!! taka młoda dupa jestes:) no i masz tylko jedno dziecko na głowie:) powiedz są jakieś problemy z nastolatkami czy będę miała kiedyś spokój?:-D

Ostatnia edycja:
Qwa mać od 19tej usypiam dziecko a popier…. sąsiad za ściana nagle zaczął wiercić. Wyleciałam jak z procy z domu i z ryjem do niego co debil robi. I teraz mi dziecko ryczy i oboje je usypiamy bo się Wika przestaryszła

reklama
matko ale bym sie wkurzyla!!!

ja mam nadzieje nie bede juz miala problemu z usypianiem Niki... do szalu doprowadzalo mnie usypianie Starszaka, teraz do szalu doprowadza mnie usypianie Młodego, Niki jak na razie zasypia sama, nawet jak ją coś męczy. tzn. zasypia sama na noc, w dzien nie zawsze, ale jak sie unormuja drzemki dzienne to popracujemy nad tym...

dobra spadam Mlodego pod prysznic wrzucic i do wyra... :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry