reklama

Kwiecień 2011

mitaginka a kaszki z łyżeczki też jesć nie będzie ? ogólnie ciężka sparawa ja nie pomogę bo moje dziecko butelkowe a jak widzi łyżeczki to najchetniej by sobie sama juz wkładała do buzi :-D
aneczkaa ja gotuje a jak jestem w terenie to daje wtedy słoik, zupa składa się z: ziemniaczek , marchewka, pietruszka , ok 1-2 cm pora , 2 różyczki brokuła pietruszkę i pora po ugotowaniu wyrzucam a resztę miksuje i już od tygodnia dodaje królika do zupy mam porobione i zamrożone kulki zmielonego mięsa wielkości orzechów i taka kulke rzucam na wrzątek chwilkę podgotuje i miksuje z warzywami . zupka wychodzi pycha :)
któras z was pisała o kurczakach żeby nie podawać dzieciom, a jeśli ja mam od mojej babci to też nie mogę? , królika zresztą też mam od wujka więc wiem co daje dziecku.

reklama
Akkm – wieeeelkie dzięki – zrobię też sama obiadek. A mrozisz nadwyżkę czy na bieżąco robisz?? i kurczak taki sprawdzony to jak najbardziej!! bardzo zdrowe jest mięsko z indyka. Przecież w słoiczkach też są kurczaki i nie są pędzone..

eywa – czekam na wieści i chyba też zasłoiczkuję. A jak już zmiksuje (warzywa z oliwą?) to wtedy do słoiczka przekładam i gotuję słoiczki tak żeby ¾ było zanużone?? I jak długo??

Ostatnia edycja:
mitaginka a kaszki z łyżeczki też jesć nie będzie ? ogólnie ciężka sparawa ja nie pomogę bo moje dziecko butelkowe a jak widzi łyżeczki to najchetniej by sobie sama juz wkładała do buzi :-D

no właśnie nie chciała dzisiaj ani kaszki łyżeczką, ani mleka z dodatkiem kaszki w niekapku, za to warzywa z łyżeczki je już ładnie
dzisiaj kupiłam jeszcze kaszki do picia (w kartoniku, gotowe z nestle), jutro spróbuję
kupiłam też niekapek z miękkim ustnikiem z canpola, bo z twardym ustnkiem z TT jej nie pasuje :/

ja ma wszystko avent ale jeszcze niekapka nie próbowałam. Ssie ładnie z butli i jest ok. chciałabym jeszcze ściągać pokarm ambitnie ale nie wiem czy mi się uda i czy będę miała siły i czas na to.. A niech ktoś inny jej poda mm albo kaszke – może jak Ciebie widzi to mama=cyc. Najlepiej wyjść z domu i niech inni spróbują ją nakarmić

moja mała też jak widzi łyżkę to cała się trzęsie a jeszcze nie je nic innego niz cyca. wczoraj jadłam obiad z nią na kolanach to mi w talerzu ręką grzebała i chciała wyjadać ziemniaki i mięso.
zaraz na szczepienie idziemy to się dowiem czy przyszedł czas na jedzonko czy jeszcze nie

co do podgrzewacza to dopiero teraz zaczełam go uzywac. dziewczyny jeszcze sie wam przyda. w zimie ustawialam na min. i trzymalam w nim herbatke dla chlopaków czy soczek, bo zimno w mieszkaniu i temp.pokojową mialam za niską:-D
i podgrzewalam w tym sloiczki, bo nie chcialam do mikro dawac...
jak sie ustawi na max to sloiczek pare min.podgrzany

przewijaka jeszcze uzywam:) ale mam ten wielki, dlugasny, no i mnie wkurza ze taki duzy. juz go odstawie

kaftanikow nigdy nie uzywalam, nie kupilam ani jednego:)

spiworkow nigdy nie uzywalam, nie kupilam, ale sie zastnaawiam:)

witam poniedziakowo,

morgi - przytulam mocno:***zycze tobie i najblizszym wytrwalosci,sily,nie zalamujcie sie bedzie dobrze a pozytywne myslenie potrafi czynic cuda.wiem o czym mowisz i wiem jak w takiej sytuacji jest ciezko,oskar mial 5 lat,gdy uslyszalam diagnoze:rak...przeszlismy pieklo...ale w tamtej sytuacji bylo warto...rok chemii,naswietlania,6 operacji...dzis jest zdrowy i to sie liczy:tak:...bedzie dobrze...trzymajcie sie cieplo:************

nati - i jak sie mieszka?

my wrocilismy z reha,coraz lepiej...asymetria minimalna...
buziak:)
Morgaine – bardzo mi przykro z powodu synka kuzynki.. najważniejsze że jest diagnoza i zaczęło się leczenie. Trzymam kciuki i modlę się za niego

eywa – super że jest wizja duuużego mieszkania! Super metraż i osobne wejście kusi.. no i nieoczekiwane rozwiązanie

owca – mam podobnie – mała zaczyna nagle krzyczeć i mocno płakać – zganiam na zęby.. z ideału ślicznie śpiącego budzi się koło 8-10 razy w nocy chociaż dziś ”tylko” 4 razy

wszystkiego naj dla 5-miesięczniaków - liderki Dżoany- i spóźnione dla Tysi i Piotrusia

co do krzesełka to ja mam drewniane po Sebastianie (wymieniłam tylko tapicerkę za darmo w sklepie gdzie krzesełko kupowałam) i mam też krzesełko z IKEA – tanie, nie wygląda fajnie ale ma super opinie – jest całe plastikowe i jakby co to pod prysznicem ląduje

my w sobotę byliśmy u kuzynki na urodzinach – moja gwiazda robiła furorę a w niedzielę wprosiłam się do znajomych na wieś na grila.. uwielbiam kiełbaskę z grila i aż żal że następna dopiero za rok.. była u nas suuuper pogoda – nawet misia w letniej sukience – a w nocy taka burza z porunami i grzmotami że młody do nas przyszedł bo się bał a mój małżon chodził od okna do okna i mówił: „byle nie pier.. w garaż”. Chłopcy i ich samochody..

Mam jeszcze do Was pytanko: ambitnie po powrocie do pracy chce ściągać pokarm i miałam laktator z avent jednak go pożyczyłam koleżance i po oddaniu nie mogę nim odciągać pokarmu.. coś z nim nie tak.. ma któraś może do odsprzedania?? nie będę już nowego kupowała bo pewnie często nie będę używać..
moja szwagierka tak miała. trwało to z miesiąc albo i dłużej. lekarka nie wiedziała też czemu, kazała wybudzać, dopóki się nie obudzi będzie płakał...
czytalam gdzies kiedys a takim krzyku i placzu a wybudza sie maly?? otwiera oczka?? slyszalam ze dziecko czasem oczka otwiera a tak naprawde spi i ze jesli wiadomo kiedy nastapi ten placz- krzyk nalezy dziecko przed wybudzic...

no właśnie wybudzić:)

nati sto lat dla Asiuni wczoraj mnie tu nie było, dlatego spóźione;-)
i sto lat dla 5cio miesięczniaków - Felka i .... nie pamiętam kto jeszcze:(

no właśnie Aenye i Madziarkas- sto lat dla waszych cudnych wielkich chłopaków.

kto wymyślił szczepienie na 8??? wiem sama się na to zgodziłam bo było do wyboru jeszcze później też :)

a ja też mam duzy przewijak (chyba) ten na łóżeczko ale po prostu od zawsze wygodniej mi na naszym łóżku przewijać.
śpiworek miałam jeden ale był dobry tylko jak było lato a wtedy było za ciepło a teraz dałam mamie na wzór i będzie szyła.

Ostatnia edycja:
reklama
Nati – szczepienia nie zazdroszczę.. mi zostało tylko jedno pneumo na początku października

Jak tak piszecie o tych śpiworkach to chyba jednak też użyję.. mam chyba 2 albo 3 i leżą odłogiem.. Przewijaka używam, kaftaników w ogóle i od nowgo leżą i kurz zbierają.. jeszcze nic nie sprzedawałam z ciuszków Milki bo jakoś mi w wiele rzeczy wchodzi.. kupuje jej już 68 i są na styk ale 62 a czasami nawet w 56 wchodzi.. o dziwo mam bodziaki z mother care 56 i do dziś nosi i jest ok
Nocka u mnie normalna – znaczy 4 razy wstałam a później wzięłam myszkę do łóżka. Dziś obyło się bez śpiewania i obudziła się gwiazda po 7. kolejnym dźwiękiem nadużywanym przez moje dziecie jest charczenie..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry