Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ooo, coś ciekawego. Czytałam o tym kiedyś ale nie wiedziałam, że w Lublinie będzie spotkanie. Mamy z mężem iść dzisiaj do znajomego, więc nie wiem czy się wyrobię. Chociaż nie ukrywam, że bardzo bym chciała pójść posłuchać o tym.cucumber- wstawaj i czytaj, może warto się wybrać ? Z Diagnostyką o ciąży - Strona Główna
To zupełnie normalne. Słyszałam, że siara, czyli ten żółty płyn może pojawić się już nawet w 16 tygodniu. Ja kilka dni temu też miałam kropelki siary, ale nie jakiś duży wyciek. Ja wiem co to jest i jak to wygląda, bo przed ciążą miałam za wysoką prolaktynę i mialam siarę a potem białe mleko nie będąc w ciąży. Wtedy dopiero byłam nieźle wystraszona. Radzę Ci zaopatrzyć się we wkładki laktacyjne, bo możesz mieć kiedyś niespodziankę w postaci plam na bluzce (w najmniej oczekiwanym momencie, np w gościach).dziewczyny proszę odpowiedzcie czy to normalne aby na tym etapie ciąży jeciało mi mleko z sutka, to moja pierwsza ciąża , taki żółty płyn proszę odpiszcie![]()
Pozwólcie, że się najpierw do Was wypłaczę, a potem Was doczytam...
Z USG nic nie wyszło... Więc nie tylko nie wiemy, czy chłopiec, czy dziewczynka, ale czy w ogóle zdrowe... Maleństwo ułożyło się na samym dole macicy, przy samej szyjce. I tylko główkę można było ocenić - średnica 5 cm, wszystko w normie. Zaniepokoił mnie tylko pokazując mi fałd i mówiąc, że to "pozostałość po przezierności" i spytał, czy przezierność ok była. Powiedziałam, że tak, ale to jego pytanie mnie zaniepokoiłoa z nerwów już nie dopytałam. Powiedział, że dziecko mniejsze o jakiś tydzień...
Mam łykać magnez w maksymalnej dawce i w przyszłym tygodniu zgłosić się jeszcze raz.
A ja teraz ryczę i sobie wyrzucam, że to pewnie przez to, że w tym tygodniu tyle przy komputerze siedziałam, zamiast leżeć, dziecko zgniatałam. Zażywam luteinę 2x1 zamiast 2x2 jak mi babka kazała (ale kazała, jak mnie bolało, a już mnie nie boli, a ja się źle po niej czuję...), a na dodatek dziś popołudniu zapomniałam magnezu zażyć... Ja nie wiem, jak ja dożyję do przyszłego tygodnia.Ja chcę tylko, żeby nasze Maleństwo było zdrowe, nic więcej!!