reklama

Kwiecień 2011

reklama
Cześć Dziewczyny!
Najpierw zalegle odpisuję:

krakowianko - gratuluję! Cieszę się, że ta wizyta Cię uspokoiła.

meriderko - potwornie droga ta Twoja SR. My w ubiegłym roku płaciliśmy 150zł za 8 spotkań (po 3h każde), byliśmy bardzo zadowoleni. W tym roku 270zł. Mają jeszcze program rozszerzony -14 spotkań za 320 (14 x 2,5h).Podaję to tak dla porównania.

MamusiaDorusia - 1. dałaś mężowi z grubej rury wystrzał ;) Trzymam za Was kciuki.
2. Bardzo przykra wiadomość. Przekaż wielkie wyrazy współczucia przyjaciółce. Wiem, co czują, przeżyłam podobną historię. Ktoś, kto nie doświadczył takiej tragedii, nie jest w stanie wyobrazić sobie nawet tego,co czują rodzice. Bardzo mnie dotknęła ta wiadomość.

Byliśmy dzisiaj z Menem na basenie. Wow, rewelacyjnie się czuję, choć moja kondycja,to dramat a nie kondycja. Oczywiście głownie pływanie na plecach uskuteczniałam, ale jaką ulgę czuję, kręgosłup jak nowy. Zobaczę rano jak się będę czuła. W udach tylko czuję machanie nogami ;) Jutro powtórka :)
Poza tym u mnie wszystko dobrze. Dziecina sobie hasa w brzuszku, ale nie dokucza nadmiernie.

widziałam i żałuję, że ona
a ten Kamil Bednarek pochodzi z mojego rodzinnego Brzegu, więc byłam za nim ;)

Ja byłam bezstronna, bo w sumie oglądałam tylko kilka odcinków. Mój mąż też kibicował Bednarkowi :-)

Acronka możesz mi powiedzieć czy byłaś na basenie z ozonowaną wodą? Bo kurczę, czaję się na tą chlorowaną, ale nie mam odwagi.

Laurka - byłam na tradycyjnym basenie z chlorowaną. Zrobiłam wcześniej wywiad i oni leją podchloryn a nie "żywy" chlor. Nawet nie czuć było specjalnie. Lekarz nie widział przeciwwskazań.

U mnie na basenie nie za bardzo wiedzą co tam leją ;) Czyli to chodzi tylko o zapach? Bo czym się różni podchloryn od żywego chloru?? Ja myślałam, że to chodzi o to, że w wodzie chlorowanej łatwiej o bakterie, niż w tej ozonowanej i z tego względu właśnie się boję. Pływanie to jedyny sport, który mógłby mi służyć podczas ciąży. Uwielbiam to robić i pływając przez godzinę nawet za bardzo się nie zmęczę, a wiadomo, że uprawiając inne sporty już tak.

Dzisiaj Ja jestem pierwsza :) wybieramy się z mężem na zakupy na plac i musiałam wstać wcześniej, nie pisałam przez ostatnie kilka dni, bo mąż wziął sobie wolne i chcieliśmy spędzic troche czasu razem :) jak wrócimy to doczytam wasze posty i spróbuję poodpisywać. Póki co życzę wszystkim miłej śnieżnej niedzieli :P

witam z rana
Laurka-pytalam sie ostatnio gin czy moge na basan chlorowany to powiedziala ze jak juz sie z infekcji wylecze to ok.

mamy wrednego sasiada, ciagle afery chodz ostatnio po grubej aferze od roku jest spokoj. dzisiaj ten debil o 6.30 zaczął bawic sie telefonem na klatce schodowej, moj pies zaczal szczekac wiec po spaniu. maz w pracy to nawet nie moglam temu "panu" zwrocic "kulturalnie" uwagi- po co maluszka stresowac??
zbliza sie czas swiateczno-noworoczny i jestem przerazona. moj pies boi sie petart i tak jeszcze z tydz-dwa po sylwestrze jak tylko wyjdzie z domu to sika na klatke. wszyscy sasiedzi to wiedza i pozwolaja mi wyjsc z nia i jak wroce to myje a ten debil nie- zawsze jest afera, chyba w tym roku nie ja bede wychodzic.
musialam sie wygadac, milej niedzieli

Witam z rana,

myślałam że będę pierwsza a tu taka niespodzianka :-D

Zazdroszczę basenu ale lekarz powiedział absolutnie nie :-(Choć mam taki plan że jak młody dojdzie do siebie to może się wybierzemy do aquaparku. Planuję chodzić z maluszkiem na takie zajęcia z pływania. Miałam z Kacprem bo uwielbia wodę ale strasznie chorował :no: Zostało mi sporo pampersów do pływania w tym najmniejszym rozmiarze.

baby rozumiem że mile spędzone chwile za tobą ;-):-D Zazdroszczę. Chciała bym choć weekend spędzić z mężem sam na sam, gdzieś pojechać, coś zrobić ale raz że bąbel a dwa że on zawsze wyszuka sobie jakąś robotę i tysiąc spraw do załatwienia. W ten weekend gdyby nie teściowa nie miała bym do kogo się odezwać....

nati współczuję sąsiada. Ja też mam taką starą jędze. No nie taką starą ale chętnie bym przy niej w poślizg wpadła i ją tak z lekka stuknęła... Jak byłam w ciąży z Kacprem to mi powiedziała że ona sobie nie życzy dzieci u nas w domu bo hałasują a ona pracuje na 3 zmiany i że będzie się mściła na naszym dziecku. Ciągle przychodziła z awanturami, mojego męża wyzwała od sk...synów. Ale on załatwił to krótko. Albo się odpierniczy albo sprawa trafi na policję i do sądu i załatwi zakaz zbliżania się. Dobrze czasem mieć prawnika w domu :-p:-D

A ja wczoraj zaliczyłam wypad z moją teściówką na zakupy. Zaliczyłyśmy Tesco, H&M, ale nie było mojej spódniczki :(, później Ikeę. Jak wróciłyśmy M się pytał czy jeszcze jakiś towar został. :-D Kupiłam parę gadżetów do zabawy z Kacprem i będziemy robić ozdoby choinkowe i świąteczne i może jakieś kartki ;-)A najlepsze że za większość rzeczy zapłaciła ona. Ja tylko za spożywkę :-D Kocham ją :-D
Normalnie zamiast normalnego męża dostałam super teściową :-D A może by ich tak zamienić :-p:-D
Miałam straszną ochotę kupić coś dla dzidziola ale wstrzymuję się do czwartku a później..... ;-):-D

Witajcie z rana.
Ja dzisiaj dłużej wreszcie pospałam, ale się nie wyspałam. W nocy dosłownie zalewał mnie katar. No i w końcu mój organizm poddał się infekcji a od kilku dni miałam wrażenie, że coś mnie bierze i nic nie było. Właśnie zjadłam na śniadanie kanapki z pokrojonym czosnkiem. Niezbyt smaczne, ale już kiedyś mi taka kuracja pomogła, to się zmusiłam.

Wczoraj sobie wypiłam piwko bezalkoholowe, mniam, ugasiło moje pragnienie :) No i się wystraszyłam pogody. Byliśmy z mężem na zakupach i gdybym się go nie trzymała to bym ze 3 razy fiknęła na tym śniegu. Nie wiem, co się stało z moją równowagą, bo butów nie mam bardzo śliskich. Ale stwierdziliśmy, że jak jest śnieg to sama się nigdzie nie ruszam, bo upadek może być niebezpieczny a znając moje szczęście to łatwo o stłuczenie pupy. Już idąc z nim pod rękę jak się ślizgałam to co chwila się za brzuch łapałam. Boję się, że nawet jak się poślizgnę a nie wywrócę to się jakoś brzuch naciągnie.
Zazdroszczę Wam tych basenów. Ja nawet swojej lekarki nie pytam, czy mogę, bo nie umiem pływać :P

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry