reklama

Kwiecień 2011

Mitaginka,Krakowianeczko, oby wszyściuchno się uspokoiło u Was.

tematek-golenie hhe,no ja to mam dopiero włosień na sobie :-p,ale widzę też że już ...że już prawie nic nie widzę hehe,we czwartek tera wizyta więc jakoś trza będzie się znowu nagimnastykować,ja nie wiem jak ja z Hubertem jak w ciąży byłam dawałam se rade .
ale żadnych kremów maszynką jadę wszystko co się da .

Witam masakrycznie śnieżnie,nienawidzę zimy ! natachałam się coby Huberta zaprowadzić do szkoły,po kolana sniegu och ...

no,5 dzień jak już nie biorę luteiny, i hmm... czy jakaś różnica,nie wiem może ciut wrażliwszy brzuszek jest,ale nie mam skurczy,tzn,chyba te całe przepowiadające,bo twardnieje czasem ale bezboleśnie,lecz lekko z bólem też się zdarzają,ale nie aby panikować,a w nocy już 2 raz mnie się zdarzyło,że jak na lewym boku leżałam,to z prawej strony tak przy pachwinie czy bardziej bok brzucha taki dziwny piekący ten ból jakby jelita nie wiem,ale w tym samym czasie trwania bólu dzidzia zaczyna się wiercić mocniej jakby coś czuła hmmm nie wiem ,zapytam się lekarza jak będę .

Hub tydzien w domu przesiedział tera mnie czuje coś bierze ,gardło masakra...

reklama
Witam po pracowitej sobocie (umyłam okno - powolutku i bez wyciągania rąk wyżej niż na wysokość oczu, wyprałam i wyprasowałam firanki - zdjął i wieszał mąż) i leniwej niedzieli :-)
Dzidzia się rusza coraz bardziej, zachwycając swoich rodziców :-D
Ewidentnie też uaktywnia się jak tylko coś zjem :-D

Miłego dnia wszystkim - u nas biało i sypie dalej.

Witajcie. :)

Dzięki za słowa wsparcia. :) U nas już lepiej, ale nie będziemy szaleć, oj nie.

Margola - zdrowia dla Córki.

Mitaginka
- gdyby nie Twój post to bym zapomniała, że muszę iść na badania przed czwartkową wizytą. O_o Także dzięki, jutro rano polecę, już sobie karteczkę-przypominaczkę zawiesiłam na widoku.

zasnęła. strasznie sapie.

emi co do golenia to faktycznie zaczyna sie juz robić problem :) no nie da sie brzucha wciągnąć żeby wszędzie dosięgnąć :D a co będzie później?! i co najlepsze przy pierwszej ciąży też nie pamiętam żeby był z tym problem :D

Witajcie.
u nas też biaaało, piękna zima szczególnie kiedy nie trzeba wychodzić na zewnątrz:tak:
my dopiero wstaliśmy bo coś nie mogę ostatnio spać w nocy i odrabiam rano:-)

emi- ja też odstawiam luteinę, przez tydzień brałam 2x 1, a od wczoraj już tylko 1- mam nadzieję że i u mnie będzie w miarę bezboleśnie, na wszelki wypadek w tym tyg. odpuszczę i nie będę przekonywać rodziny że mogę wreszcie pomóc przy świątecznych przygotowaniach:-)

Miłego dzionka :))

Ostatnia edycja:
Witam Was poniedziałkowo :-) za oknami biało i sypie dalej
Dzisiaj w planach farsz grzybowy do uszek i grzybowo-kapuściany do pierogów na święta, pranie już nastawiłam, jeszcze zmywarkę no i coś na obiad muszę upichcić.
Samych uszek i pierogów nie będę dziś robić tylko dopiero jutro, bo popołudniu do lekarza więc mogłabym się nie wyrobić z wszystkim, a ciasta do jutra nie zostawię.
Margola dużo zdrowia dla córci
Madziarkas z tymi oknami i firankami to Ja bym uważała, bo można sobie coś ponaciągać, najlepiej sięgać na wysokość głowy, wyżej trzeba bardzo uważać

Ostatnia edycja:
Hmn to dziwne co piszecie o wyciąganiu rąk do góry. Ja chodzę na gimnastykę dla mam w ciąży i tam zdarzają się ćwiczenia z kręceniem młynków rękoma ponad głowę....Jest prowadzona przez profesjonalną instruktorkę wiec nie sądzę, żeby robiła coś niebezpiecznego.

Czytam tak sobie o tych świątecznych przygotowaniach i zazdroszczę bo mam zapalenie oskrzeli i raczej muszę ich unikać :(

Pozdrawiam,

witajcie,

...i znowu poniedzialek...

margola - zdrowka dla coreczki!!!

madziarkas -pierwszy raz slysze,ze ciezarnej nie wolno myc okien...moze i ciut prawdy w tym jest,ze grozi jakims naderwaniem,ale gdybysmy spojrzaly obiektywnie to wszedzie czyha jakies niebezpieczenstwo...

lenka - udanej wizyty i oby w koncu baby pokazalo co ma pokazac,trzymam kciuki !!!

a u mnie leniwie...za oknem bialo-szaro,wypadaloby ogarnac chalupke...ale ochoty brak:o(spedzilismy wspanialy weekend z przyjaciolmi i ich kocurkiem,ktorzy zrobili na nas "napad" i jakos pozbierac sie nie moge...

reklama
witajcie dziewczynki:)
byłam dziś u ginki i powiedziała że to swędzenie skóry to poprostu wysuszenie i jej wrażliwość,maści nie dała tylko kazała kupić oliwki itp,więc odrazu poleciałam do sklepu i cała pułka zapełniona :))
Ja wczoraj miałam pracowity dzień poprasowałam ciuszki dla maleństwa i wieczorem byłam na zakupach po prezenty świąteczne i musze powiedzieć że udane tylko mam problem o naprawde nie wiem co kupić 7-latce??
mam do was pytanko czy wy farbujecie włosy w ciąży??ja zawsze miałam taki ciemny balejaż a teraz od jakiś 5 miesięcy nie robiłam bo się bałam...jak myślicie??

a i jeszcze jedno zaczynam bać się porodu:no: a przecież już raz mam za sobą i naprawde nie bylo tragicznie,wczoraj rozmawiałam z mężem żeby wziął 2 tyg urlopu przed terminem ,boje się że ęde sama w domu z majką i co ja zrobie:zawstydzona/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry