reklama

Kwiecień 2011

reklama
witam i ja.
Mitaginka- juz nie mialas zadnych rozowych sluzow i innych nieprzyjemnosci??
a ja w koncu sama, corka w koncu po chorobie poszla do szkloy, maz w pracy. mam dzisiaj plan sprzatania, lodowka juz sie rozmraza, chcialabym umyc okna troche sie boje ale chociarz w wewnatrz powolutku umyje

cześć kochane kwietniówki :)

Ja od rana na nogach bo musiałam jeszcze Kacprowi przygotować rzeczy do przedszkola. Dziś ma swój wielki dzień. Jego pierwszy debiut sceniczni i to od razu w głównej roli męskiej mianowicie Józefa :-D

A ja się znów gdzieś zaprawiłam i mam zatoki zatkane....:no:

A co do moich studiów to dla mnie sama przyjemność i zero stresu. Teraz i tak siedzę sama w domu. Kacper w przedszkolu wiec mam sporo czasu. To moje drugie dziecko więc jestem wstanie przewidzieć co zdarzyć się może. teściowa obiecała pomóc przy dzieciach gdy będę miała egzaminy i zjazdy. A za jakiś czas same się przekonacie jak ważne mieć jakieś oderwanie od codzienności i myślenie tylko o dziecku i domu. ;-)

Hey,
doczytałam w linku wklejonym przez mitaginkę że clotrimazolum można stosować, na necie różne opinie krążą ale wydaje mi się że lepiej kilka razy za wczasu posmarować niż miałby jakiś okropny grzyb się rozwinąć i wtedy bez antybiotyków by się nie obyło.

Też zaplanowałam pracowity dzionek bo lubię jak w święta mieszkanie lśni:tak:
nati_k moja lodówa też się rozmraża :no: a tak strasznie nie lubie szorować lodówki, ale jak mus to mus. Zaraz wyciągam deche i całą furę prasowania. A po południu mamcia będzie myć okna a ja poprasuję firanki, bo w ogóle krążą jakieś stare prawidła babcine iż ciężarne nie powinny myć okien bo można się ponaciągać gdzie nie trzeba i jakoś wbiłam to sobie do głowy i nie ruszam ich

Witam po weekendzie :)
u nas biało i ciągle sypie, aż ciężko gdziekolwiek dojechać.

Beata - swędzenie może oznaczać cholestazę (choroba wątroby), ale zazwyczaj objawia się ona około 30tyg dopiero -"podstawowym objawem WCC jest uogólniony świąd skóry, który zaczyna się od dłoni i stóp, rozszerza się na kończyny i tułów a w bardziej zaawansowanych przypadkach obejmuje szyję, twarz, uszy" a Ciebie może swędzieć bo np. skóra jest bardziej wysuszona albo rzeczywiście jakaś reakcja alergiczna. Jeśli jednak będzie Cię to niepokoić to zawsze lepiej podpytać lekarza :)
Mitaginka - super, że Cię lekarz uspokoił i mam nadzieję że ten śluz to rzeczywiscie tylko po badaniu i wszystko zaraz wróci do normy
Krakowianko - życzę dużo zdrówka, odpoczywaj sobie ile możesz :)
Marma - fajnie jest mieć taką odskocznię od życia codziennego, więc jak masz możliwość i sprawia Ci to przyjemność to ucz się ucz :) Mnie brakuje czegoś takiego, ale jak się pracuje a po pracy trzeba się dzieckiem zająć, to juz czasu ani sił na jakieś ciekawe sprawy brak.
Pozdrawiam wszystki kwietnióweczki i wracam do pracy :)

Dzien dobry grubaski:-)

Witam sie i uciekam bo czas goni a ja w proszku. W weekend oczywiscie czasu nie mialam i juz chyba teraz tez nie bede miala ale postaram sie zagladac w miare mozliwosci.

Milego dnia a wszytkim co udaja sie na wizyty Powodenia!!!

Witam wszystkich

w sumie codziennie zaglądam, ale dziś może coś skrobne od siebie:-)

odliczam dni do USG, bo to już w czwartek 16go:-) dla mnie te spotkania są bezcenne , może dlatego że takie rzadkie..przede wszystkim chcialabym usłyszeć że z moim dzieckiem wszystko dobrze, a na drugim miejscu ;-) płeć. Oj ciekawość to zżera chyba bardziej moją rodzinę i znajomych niż mnie :-), no ale nie powiem że mnie nie...

od kilku dni rano mam takie dziwne rewolucje żołądkowe, boli mnie brzuch, mam biegunke troche...potem wszystko mija...tylko te poranki, takie dziwne.

i wogóle to mam takie dziwne stany ducha, jakaś jestem bardziej przygnębiona i płaczliwa, niż szczęśliwa.....buuuu, to chyba hormony, mam czasami do siebie pretensje że cos ze mną nie tak jako matką. ż\Że to nie tak miało wyglądać...

no ale widocznie nie ma schematu przeżywania ciąży

Witajcie Mamuśki
lece za chwile do gina na sprawdzenie szyjki ,pewnie mi przedłuży zwolnienie i postaramy się sprawdzić płeć malucha.Rusza się dzisiaj bardzo więc może tajemnica zostanie w końcu ujawniona.
Mitaginka cieszę się że trafiłaś na normalnego lekarza i nie musiałaś leżeć w szitalu i brać tego cholerstwa.A tym śluzem się nie przejmuj ,jak lekarz powiedział że ok .to musi tak być .Będzie wszystko dobrze.

Trzymajcie sie kochane :-)

reklama
cześć laleczki
póki pamiętam: madziarkas, też słyszałam o tych oknach i to ponoć nie są wcale zabobony tylko przy myciu okien, wieszaniu firan wyciągasz ręce wysoko do góry; co może naciągnąć, naderwać łożysko.. ja do tych sprawek też sie nie dotykam, nie kuszę losu.

u mnie dzień zaczął się od 5 rano! Córka wstała z temp-39 st! ma okropny katar, kaszle, mówi że boli ją gardło i ma juz nalot biały więc jakaś cholera ją pobrała... Boje się bo jest po wycięciu migdałka i wszystkie zarazki obsiadają od razu na płuckach :( Leży taka mała zdechlizna a mi się serce kraje......Leży sama w swoim pokoju bo boję się wziąć do siebie do łóżka żebym ja się nie rozlozyła na dobre.. I tylko słyszę jak sapie.. Lekarz dopiero jutro a w środę ma jasełka i też jedną z głównych ról gra; jest narratorem. Jak nie urok to .. i jeszcze jakby było mało to mąż zabrał mój samochód do pracy bo jemu coś tam z rozrusznikiem poszło i nawet jakby coś to jestem bez samochodu, a pogoda pod psem, sypie że hej

ale żeby nie bylo tak wszystko na nie, to w sobotę na zakupach kupiłam różowe śpioszki i body i przypomniało mi sie jaka to olbrzymia frajda :)) i pierwsze bombki na pierwszą choinkę też juz kupiłam:) i prezenty tez zaczęłam zbierać i zapachniało mi Świętami :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry