reklama

Kwiecień 2011

meriderka - też używałam z rossmana jakiś balsamik, narazie brzusio ok ale z piersiami mam to samo, aż się boję co będzie później...
Jak leżałam w szpitalu to gadałam z dziewczyną, która już czekała na wywołanie porodu ale chodzi mi o brzuch caluśki miała w tak głębokich rozstępach, wręcz bruzdach:szok: że przez białą koszulkę było każdy widać, poprostu tragedia - nie odważyłam zapytać czy stosowała jakieś kremy ale z leksza mnie to przeraziło:szok::szok:

reklama
baby_55 to mnie zaskoczylas.Na niektorych dziala jeden krem a na innych niestety nie:(Ja sklonnosci do rozstepow mam dlatego cieszylam sie ze w ciazy nie tyje duzo ,bo myslalam ze tak sie przed tym paskudztwem obronie.Naczytalam sie roznych opini na temat rozstepow jeszcze przed ciaza i opinie sa podzielone.Piersi jednak tak urosly ze w koncu "strzelily" .Zobaczymy jak bedzie z reszta,a brzuszek mam narazie malutki...

A mnie się już ponad miesiąc temu zrobiły na piersiach różowe rozgałęziające się pasemka. Jest w nich taka jakby słabsza skóra, stad wnioskuję, ze to rozstępy. Nigdy takich świeżych nie widziałam. Polecieliśmy do apteki i kupiliśmy Mustelę - jedna interwencyjną i drugą od prewencji ;) Smaruję sumiennie ale piersi rosną na potęgę a wraz z nimi czerwona siateczka. Choć dziwnie bo mam wrażenie, że czasem tych niteczek ubywa.

madziarkas - wychowawczy musisz zgłosić pracodawcy w końcu to on Cię zgłasza do ubezpieczenia zdrowotnego. UW możesz podzielić bodajże na 4 częsci (lub 3) i możesz go wziąć w dowolnym momencie, niekoniecznie od razu po macierzyńskim. Do któregoś roku dziecka on przysluguje. Proponuję wygooglować zapytanie. Najważniejsza rzecz to to że w czasie wychowawczego można pracować, czyli wziąć gdzieś umowę zlecenie. Warunek to niezaniedbywanie dziecka.

pierwsza!
ja tak na sekundeczkę bo zbieram się powoli - zaplanowałam mały rajd po sklepach w poszukiwaniu prezentów bo święta tuż tuż

Mały dziś rano kopał bardziej niż zwykle - cudwnie

reklama
Witam się z rana!

Znów tylko na chwilę,bo małż zabiera laptopa do pracy..Muszę dziś pokończyć prace porządkowe,takie na tip-top. Wczoraj już ustroiłam świątecznymi ozdóbkami i w domu jakoś tak cieplej się zrobiło...

Pisałyście o rozstępach-na brzuszku nie mam nic,na biodrach też,na piersiach...hm...parę niemalże niewidocznych po poprzedniej ciąży i 2,5 roku karmienia...Używam kremu Fissan-tłuściutki i super nawilża:))

meriderka-a Ty w pracy,że tak wcześnie?Odpocznij sobie,a co tam-należy Ci się:))I nie pracuj za dwóch:))

madziarkas-udanych i owocnych zakupów-jak możesz to pomyśl też o mnie i kup tam jakieś prezenty-bo w tym temacie to jestem w proszku

I mój czas się skończył:)) Do wieczora:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry