reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2011

Mitaginko moze wyślij męza po lactovaginal, pomaga na takie pieczenie, albo podmyj się tantum rosa dzisiaj i jutro, może to pomoże
a tak przy okazji to dzisiaj masz fajnie w ostatnim suwaczku 38 dni do 38 tygodnia:-)

reklama
Hej brzucholki.
Wracam od lekarz w lepszym humorze.
DOstałam skierowanie do szpitala na dożylne podawanie antybiotyku, udało mi się dogadac z lekarzem, ze nie będę leżała w spzitalu tylko będę 2 razy dziennie na 8 i 20 przyjeżdżać. Uff bo naprawdę nie miałabym z kim Rafka zostawić.

Filipek zdrowy, waży 2,8 kg :-) miałam od razu USG nerek czy nie mam żadnej niewydolności, ale jest ok.

Marma trzymam kciuki za Ciebie.

reszte dziewuszki doczytam wieczorkiem:-) Buzialki

Dobrze ze chociaz lezec nie musisz w szpitalu.

justi to fajnie, że lekarz się zgodził na takie rozwiązanie :)

Kurczę, a mnie zaczynało coś swędzieć w pochwie, więc włożyłam sobie globulkę (zostały mi z ostatniej infekcji) i chyba coś nie tak, bo pieką mnie wargi sromowe i są takie ciepłe...byłam się już umyć, ale pieczenie jest w dalszym ciągu :(
A ostatnio je brałam i wszystko było ok...

Jakies zapalenie, ja tez kiedys po czopkach dostalam, objawy takie same:dry:

baby Tantum Rosa jeszcze mam to faktycznie dzisiaj się tym podmyję...

a z suwaczkiem tak się dzisiaj złożyło :)

jola ale przeszło Ci samo?

Mitaginka, u mnie odpukać cała ciąża bez takich dolegliwości, ale jak w normalnym stanie się kiedyś zdarzyło, to clotrimazol i praktycznie po jednym dniu spokój.

Mitaginka jest jeszcze maść pimafucin na swędzenie, pieczenie 'tam' :-) mi kazał brać przy czopkach i smarować.

Baby u nas to chyba już norma, bo R urodził się w 37 tc i wązył 3,5 (3 tyg przed terminem) , ale fakt spory chłop i na tym samym etapie wazy więcej niż Rafek hmm

Oczywiście znowu nie mogę Was nadrobić:( Dzisiaj byłam na spacerku z synkiem nad Wisła (ślicznie było) ale jak mi brzuch stwardniał to myślałam, że kroku nie zrobię! Taki ciężki się od razu zrobił- masakra. Później jeszcze pojechałam do sklepu i szłam tak powoli, że wszyscy się na mnie gapili. Co do proszku to dzięki dziewczyny:-) Z pierwszym używałam bobasa i tak się zastanawiałam czy tym razem też kupić? Na razie to na tyle, czytam dalej co się dzisiaj działo....

nela - ja mam takie coś IKEA | Biurka i miejsca do pracy | Rozwiązania na laptop | BRÄDA | Podstawa pod laptopa ale można jeszcze wybrac taką:IKEA | Biurka i miejsca do pracy | Rozwiązania na laptop | BRÄDA | Podstawa pod laptopa

Czy maraton gościowy to się kiedyś skończy? Właśnie wyszedł kolega - ten ma przefikane bo w tym roku nie ma urodzin, albo inaczej -może świętować dwa dni bo się urodził 29 lutego.
Jutro tez ma się przewinąć kilka osób ale głownie podczas mojej nieobecności bo jutro o 11 się umówiłam u fryzjerki. Mam nadzieję że wysiedzę 3h. Na szczęście blisko bo w bramie po drugiej stronie ulicy :-D

Justi - dobrze, że Ci się udało z lekarzem dogadać.

Mitaginko - możesz sobie też Clotrimazolem w maści posmarować. Pimafucin to trochę silniejeszy lek i zdecydowanie na receptę.

na razi wolę niczym nie smarować, tylko poczekać aż pieczenie ustanie...jak zacznę smarować, to jeszcze się nasili :p mam nadzieję, że mi przejdzie...a jak nie, to w środę wproszę się do gina ;)

doczytam pozniej teraz napisze tylko ze jestem w domu. szyjka utrzymana, skurcz nie wyszly na ktg, taka moja uroda uslyszalam

i w ogole zwątpilam bo lekarka kazala mi przestac zazywac nospe bo ona szyjke spulchnia!! za to mam brac luteine 3x2tabletki, te co mam doustnie wkladac dopochwowo:) no i lezec. no to leze.
a malz kaze mi odlozyc kompa a ja jeszcze 2 watki musze nadrobic!! i zatrudnic asiunie na etat osobistego urządzacza mieszkania hahahah

dzieki za kciuki, przydaly sie, jestescie efektywne i efektowne zresztą też;) buziak

reklama
Morgaine- suuper, ze wróciłaś a to był fałszywy Alarm.
Mitaginka- ja mam ro samo od kilku dni. Ale mam juz tego dość. Od dwóch miesięcy walczę z tym cholerstwem. 2 msc temu gin przepisał mi skierowanie na posiew z pochwy i mimo uplawów i swedzenia nic nie wykazało ! Więc gin przepisał mi Pimafucin właśnie i furaginum - gdyby to pieczenie od infekcji w pecherzu było. Skonczyłam brać Pimafucin i furaginum - za 3 dni znowu to samo !!! Teraz swędzi mnie niemiłosoernie... Cieknie ze mnie biała wodnista wydzielina z takimi... hmmmm białymi kawałkami. Wkładki zmieniam ok 6 razy dziennie - takie mokre są. Po każdym siusiu podmywam sie Tantum Rosa i nic. Nic nie pomaga. Dziewczyny to jest koszmar. Ja juz sama nie wiem jak dotrwac do srody - dopiero wtedy mam Gina. Do tego sikam co każde pół godziny. i nie wiem czy to też jakas infekcja. Może to jedno i drugie ? A czy do maleństwa te cholerstwo się nie dostanie ?

Do góry