Co nowego?
reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2011

reklama
Dziewczyny ja mojej madrej tesciowej powiedzialam ze oni juz mieli swoj czas na wybor "imion dla dzieci" i sie nie popisali- temat sie skonczyl raz na zawsze :-D:-p
To jest bomba!!!
Moja teściowa próbowała nazwać Sebka Korneliusz Konstanty. Położna stwierdziła, ze nie pozwoli dziecka skrzywdzić i wpisała mu Sebastian. Sebek twierdzi, że jakby umiał odnaleźć te cudowna kobietę, to by jej w każde swoje urodziny kwiaty wysyłał z wdzięczności.
Na szczęście jakoś moja rodzina do imienia sie nie przypięła. Hania wybrała, że ma być Marysia i tak będzie (znaczy wyperswadowaliśmy jej wcześniej Nel i Megan). Jedynie moja babcia co jakis czas próbuje Julkę przepychać, bo jej ostatni mąż miał Julian, więc tak na cześć. Ale Hania stwierdziła, że w przedszkolu jest Julka, której ona bardzo nie ubi, więc nie ma mowy.
A swoją drogą, to Wy szalone jesteście. Kiedy ja mam pracować, jak tu takie ilości treści sie pojawiają.
I chyba mi czop odchodzi. Takie fuj, geste i ciemno żółte.

wróciłam do domku :) oglądam pierwszą miłość i przesadzam kwiatka.
Byliśmy na obiedzie i lodach z sernikiem :cool2:

Moja mama od razu przyjęła że to będzie Kubuś i tak ciągle do niego mówi :)
Teście widzieli mnie w ciąży tylko raz...jak jeszcze płci nie znaliśmy.

my tesciowej powiedzielismy na poczatku ze bedzie Kasia, kilka razy miala glupie pomysly. A teraz juz Kasia nie bedzie- przeszlo mi a w szpitalu wszystkim mowila ze bedzie Kasia i koniec. No coz bedzie sie musiala do innego imienia przywyczaic

Moi wiedza ze jak sie urodzi to poznaja imie :tak: nie ma po co im gadac jak komentowali nawet ze taki duzy bedzie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no chore jak nic lepiej zeby z 3kg mial a nie 4kg rozumiecie to?? bo ja nie?? Ja mialam 4kg jak sie urodzilam i co gorsza jakas jestem?? a bo sie ciezko bedzie rodzic a co oni o moja dziurke sie martwia:sorry2::confused:

Moi wiedza ze jak sie urodzi to poznaja imie :tak: nie ma po co im gadac jak komentowali nawet ze taki duzy bedzie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no chore jak nic lepiej zeby z 3kg mial a nie 4kg rozumiecie to?? bo ja nie?? Ja mialam 4kg jak sie urodzilam i co gorsza jakas jestem?? a bo sie ciezko bedzie rodzic a co oni o moja dziurke sie martwia:sorry2::confused:

Ja znowu słyszałam komentarze, że za mały:wściekła/y: powyżej 2500g jest dziecko donoszone to po co ma byc większy, tylko dlatego, że oni tak chcą, widocznie dla neigo tyle jest ok, a dla innego maluszka 4 kg jest ok i tak ma być co ich to interesi:wściekła/y:

EDIT:

Nati podoba mi się Asia :) jakby u nas była dziewczynka to na drugie miałaby Joasia a dokładnie Nikola Joanna :)

reklama
apropo wiekosci dziecka. Jak bylam w szpitalu to w 36tc mala wazyla 2900 a lekarz do mnie czy pale bo male dziecko. No bez przesady, wydaje mi sie ze nie jest taka mala

Do góry