reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dziekuje:* Jak M przyjedzie moze sie przejade dla Świetego spokoju ...zobaczymy o której bedzie:sorry2:
Jeśli ma Cię to uspokoić, to pewnie, jedź. Ja mam detektor tętna, więc w razie "w" sobie przykładam i słucham. Dlatego też wiem, że dzidzia różnie się układa, czasami tętno jest słabo słyszalne, bo leżakuje sobie gdzieś w głębi.

reklama
Witajcie :)

Phelania- Madrze w sumie z tym pogrzebem zrobilas ze zostalas w domu. A co do ruchow to sie nie martw- ja ruchy dzidzi czuje w ciagu dnia delikatnie- jak chodze niemal zapominam ze mam bobo w brzuszku. Najbardziej zaczyna łobuzowac w nocy, ok 23-24, kopie jak szalony :-D i gdybym spala to bym nie wiedziala. W sylwestra sie smialismy ze tam imprezka na calego.
Jednak jesli sie masz zamartwiac moze lepiej dla spokoju sie przejechac i to sprawdzic :happy2:

Ja wczoraj mialam jakis gorszy dzien i sie pozarlam z mezem i do poznego popoludnia sie prawie nie odzywalismy do siebie- najlepsze ze w sumie o bzdure poszlo a ja jakos wylam jakby jaka tragedia sie stala :-D. Te hormony.

W ogole to nie wiem co mi jest- zaczyna mnie nosic i sie zaczynam coraz bardziej stresowac tym ze nic nie mam z wyprawki :baffled:. Wczoraj usiadlam i spisalam wszystko co musze kupic (jakas tam czesc jest po dziewczynkach) i zaczynam sie rozgladac za tym. Wieczorem ogladalismy wozki, nie bede kupowac nowego, jakis uzywany napewno. Moze Peg Perego... napewno musimy kupic dostawke do wozka bo nie widze siebie z wozkiem i dwoma corciami obok idacymi- tym bardziej mlodszej. Tylko ciekawe jak sie to sprawdzi... Ech, co to bedzie.
Musze jakos wyluzowac bo cos dziwnie sie zaczynam stresowac tym co bedzie w kwietniu i jak dam rade z trojka :sorry2:

Dobra, ide poczytac watek wyprawkowy.
Milego dnia zycze :)

Ewciu, dasz radę. Kamilka jest już duża, to na pewno Ci pomoże. U mnie było 3 lata różnicy i już wtedy młoda kołysała wózek jak mały kwękał kiedy wieszałam pranie. Dziewczynki są rezolutne.

evvciaa88- ja juz sobie zaspisuje na kartce co musze spakowac do torby do szpitala:-Dna spokojnie kochana jeszcze 3 miesiace:)aaaaaa tylko 3 miesiace:-DMnie tez stresuje ten fakt ze czeka mnie dwójka na wychowaniu:-Dbede musiala cos wykombinowac M ma nocki a wdzien musi sie wyspac hehehehe nie wobrazam sobie tego z dwójka dzieci w 2 pokojowym mieszkaniu:) dobrze ze to wiosna to mozna wyjsc na dwór:Pmam nadzieje ze pogoda nas troszke rozpiesci na wiosne:PPP

Dostalam przed chwilka sms od chrzestnej Alanka bidulek stoi pod drzwiami i wola mama i placze...ehhh nie myslalam ze tak bedzie az mi lezka w oku sie kreci:((( dobrze ze tego nie widze...

Ostatnia edycja:
czesc dziewczeta!100 lat mnie nie bylo.....intesywny czas byl swiateczny i noworoczny :-) nawet Was nie podczytywalam, wiec zaleglosci mam, ktorych nie dam rady nadrobic, mam nadzieje ze u wszystkich mamuś oku mnie tez OK :-) najmlodszy synus mnie podkopuje ;) starsze synki dbaja o mamusie i brzuch calująnie moge sie nadziwic ze ten czas tak leci i zostalo juz mnie niz wiecej do porodu

wczoraj ogladalismy wozki, a w zasadzie staleze, bo zmieniamy na inny model do naszego mutsiora, fajne uczucie...wybieranie wozka /akcesoriow ;-)wczoraj tez pierwsze spiochy kupilismy naszemu synkowi :-D ile frajdy mielismy!!

Cześć piątkowo Brzuchacze Drogie:-D

Ja wczoraj zakończyłam chyba zakupy allegrowo-wyprawkowe;-) Teraz czekam tylko na przesyłki- w przyszłym tyg pewnie zacznie się lawinowo;-)
Poza tym ze chce mi się spać to czuję się nie źle- jak leże to brzuch spokojny i nie twardnieje prawie i nie boli więc się lenie i jest ok.
Mała fika w brzuchu a ja nadal szukam imienia..tzn ja mam Zuzię, ale szukam czegoś co mój małżon zaakceptuje:sorry2:

Miłego piącisza Tiróweczki:-)

Phel- tj napisąły dziewczyny- nie musisz mieć dowodu ubezpieczenia bo jest "ewuś". A nawet jakby nie było to kobiety w ciąży są przyjmowane nawet jeśli w ogóle nie są ubezpieczone bo są na specjalnych zasadach- nie wolno ich nie przyjąć w szpitalu polozniczym na konsultacje- takie jest polskie prawo- tak czytałam. Jedź- sprawdz- uspokoisz się:tak:

Hej :) u nas dalej pochmurno ale przynajmniej już nie wieje :)
Iśku, Oliwka dzięki kochana za przypomnienie o małej rocznicy studniówkowej ;-)
Phelania moje też wczoraj więcej leniuchowało w porównaniu jak ostatnio książkę z brzucha kopniakiem zwalił...:baffled:
tiramissu ja po porodzie powiedziałam że nigdy więcej dzieci ale po 2 m-cach myślałam już o drugim ;-)
Miłego dnia dziewczyny!

witam piątkowo,

u mnie już prawie wiosna, śniegu prawie nic przed domem, ale bliżej lasu z drugiej strony domu jeszcze leży, śmiesznie to wygląda...tak czy inaczej błocisko straszne :sorry2: noc miałam znów nie przespaną i tak się zastanawiam dlaczego, może przez ten wiatr, wiało strasznie, co chwila wstawałam na siku, albo kręciłam się bo nie mogłam się ułożyć- koszmar jakiś...tak już drugą noc mam :no:

Bishopka, gratuluję przyszłej gwieździe, my jakiś czas temu byliśmy w cenutrum handlowym i Amelci zrobili zdjęcie, potem dzwoniła babka, że jest zainteresowana i zaprasza na podpisanie umowy...ale my zrezygnowaliśmy, nie dość, że trzeba im płacić taki jakby abonament to jeszcze musielibyśmy do Warszawy jechać, a oboje chorzy byliśmy...

Phelania, dobrze, że nie pojechałaś...a co do ruchów, będzie dobrze...jeśli chodzi o małego, trochę nie fajnie, że zadzwoniła do Ciebie chrzestna z taką informacją, przecież od razu wiadomo, że się zmartwisz i zestresujesz

Notka, ostatnio właśnie o Tobie myślałam, czemu się nie odzywasz, a Ty poprostu w szał zakupowy wpadłaś ;-):-D

Ella, a Ty dokładnie masz odpoczywać, odpoczywać i jeszcze raz odpoczywać :tak::-) gratuluję zakupionej już całej wyprawki, mi zostało jeszcze nie licząc wózka kilka rzeczy i muszę jakieś 300 zł na to wygrzebać ;-)

miłego dnia

Phelania widze, ze nie ja jedna sobie schizy pociskam:)))MI tez malenstwo mniej sie rusza, a ja z kolei wmowilam sobie ze moze ma zastoj miesniowy(kiedys sie naczytalam) po nospie ktora biore 2 razy dziennie i ze moze nospa i magnezem zaszkodzilam....
Tez wydaje mi sie ze kopie inaczej niz 2 tygodnie temu, ja jade do lekarza jutro wiec sie uspokoje ale z checia kupilabym usg do domu i sie skanowala w razie obaw:))))

Sprobuj skupic sie na ruchach dzisiaj, policzyc je w miare w godzinach aktywnosci dziecka a jak nadal czujesz sie zaniepokojona-jedz do lekarza, nie ma co sie stresowac i ignorowac takich sytuacji.
Daj znac.

reklama
Phel tak jak pisała Ella kobiety w ciąży są "ubezpieczone z góry" i muszą Cię przyjąć. Gdyby EWUŚ zawiódł i tłumaczenie polskiego prawa to zawsze można oświadczenie napisać i dowieźć RMUA w ciągu 7 dni. Także tym się nie przejmuj.

Bishopka gratuluję sesji. Poproś o zdjęcia na CD żeby mieć pamiątkę.

Tiramissu też mamy w planie od razu drugie. Zobaczymy jak to będzie:-)

A ja dziś cały dzień sama w domu i nie wiem co ze sobą zrobić, bo właściwie nic mi się nie chce. Dobrze, że zebrałam się na ta glukozę to chociaż jedno z głowy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry