Smile_
Antek, Franek i Staś
Phel - nam nasza dr, do której mam ogromne zaufanie zawsze powtarza, że nurofen można podawać do 3 dób w odstępach 6-8h - oczywiście w odpowiedniej dawce. Dłużej nie powinno się podawać, bo jednak jakoś tam obciąża organizm. Wszystkie leki na ibuprofenie działaja przeciwbolowo, przeciwgorączkowo i przeciwzapalnie. Jak ida zeby to najlepiej jakiś nurofen, ibufen, ibum, bo to na ibuprofenie jest.
Paracetamol mam w domu w czopkach, ale dopiero od niedawna i na zbicie temperatury. Paracetamol nie działa przeciwzapalnie. U nas była sytuacja, że Antek miał gorączkę 38 stopni, a po nurofenie nie spadała. Wtedy można podać dodatkowo paracetamol.
Nef - Antek kiedyś dostał takie jajo i miał pieczątkę. Wyrzuciłam, bo ciężko mi się zmywało to co odbijał sobie na policzkach i rękach
. Taki z niego specjalista. A apropo kinderjaja. Są takie dla dziewczynek i dla chłopców
. Fajnie. Ja się zawsze złościłam jak miałam w jajku jakiś samolocik albo autko...
Z tym piciem to u nas tez tak. Ja mieszam i nic mi nie ma.. pije i pije.. a maz po 3 kieliszkach wódki już ma dosyć. Za to wino mógłby pić przez całą noc. Oj tak. Wino to on uwielbia. Kupił w listopadzie we Włoszech z 20 butelek to ich już dawno nie ma. Jedyny alkohol, który pije...
Paracetamol mam w domu w czopkach, ale dopiero od niedawna i na zbicie temperatury. Paracetamol nie działa przeciwzapalnie. U nas była sytuacja, że Antek miał gorączkę 38 stopni, a po nurofenie nie spadała. Wtedy można podać dodatkowo paracetamol.
Nef - Antek kiedyś dostał takie jajo i miał pieczątkę. Wyrzuciłam, bo ciężko mi się zmywało to co odbijał sobie na policzkach i rękach
. Fajnie. Ja się zawsze złościłam jak miałam w jajku jakiś samolocik albo autko...Z tym piciem to u nas tez tak. Ja mieszam i nic mi nie ma.. pije i pije.. a maz po 3 kieliszkach wódki już ma dosyć. Za to wino mógłby pić przez całą noc. Oj tak. Wino to on uwielbia. Kupił w listopadzie we Włoszech z 20 butelek to ich już dawno nie ma. Jedyny alkohol, który pije...
. jeszcze trochę:-)