reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Cześć dziewczyny :)
Straszyli powrotem zimy i faktycznie od rana pada śnieg :szok: a wczoraj już lżejsze butki sobie wyciągnęłam bo ciepło było :baffled:
Anecyka witaj :)
madan :*
Phelania współczuję serdecznie - mojej małej wychodziły naraz trójki i czwórki na górze i na dole - zmasowany atak :szok:oj wiele cierpliwości mnie to kosztowało...;-)u nas sprawdził się żel Calgel, dużo się po nim uspokajała i na noc też czasem dawałam Paracetamol Hasco:tak:
Nef moja ma stempelek z pingwinem :-)a wczoraj trafiła bransoletkę z kotkiem i też szał jest :-Doczywiście z różowego jaja które dostała na Walentynki :-D
Smile nurofen to jedyny lek po którym mam uczulenie :baffled: dlatego boję się go dawać małej, a Paracetamol przy zębach też się sprawdził :tak:

reklama
Witajcie, choć ja się witam z dolegliwościami :baffled:
Piecze mnie coś "tam" i mam widoczne jakby zylaki :szok: choć przy dotyku nic a nic nie boli, normalnie już sama nie wiem, na szczęście jutro idę do lekarza, więc trzymajcie za mnie kciuki.

Smile, jeszcze poczekajmy chociaż do 18-tego marca :-D przynajmniej te pracujące.

Co do tej majówki, to w sobotę czytałam o niej i tez się zdziwiłam, że tak szybko po cc robiła zakupy (prostownica i suszaraka :confused:) Poza tym zupełnie lajtowo podchodzi do tego, ale może to dobrze niż się nakręcać ?

Wspomnienia...hmmm... moja ciąża była zaplanowana co do dnia i godziny więc jak odczekałam 6 dni od owulacji, to zrobiłam chyba z 10 testów :-D i nic, nawet kilka dni po terminie spodziewanej miesiączki miałąm taką niewyraźną drugą kreskę, oczywiście odpowiednio się nakręcałam, że to będzie słaba ciąża. pierwsze usg miałam juz w 5 tc., a dziś zostało mi 6 tygodni :szok:

Ja tam do 18 marca tez bardzo chętnie wytrzymam.. ale od 1 kwietnia to niech się dzieje wola Boża.
Mi do terminu zostało 8 tygodni, ale wiadomo.. za 5-6 już będzie bezpiecznie.
Zleci szybko - oby ;)

Ja bym tylko nie chciała rodzić na święta. Już byłam w szpitalu na Boże Narodzenie z Antkiem. Starczy mi szpitalnych świąt ;)

Ja sie też zdziwiłam jak przeczytałam, że ta majowa mama tak śmiga. Ja ja podziwiam. Ja bym pewnie siedziała i ryczała non stop..

Witam się i ja ;-)
normalnie jak zaczęłam leniuchować, to jakaś masakra, nic mi się nie chce ;-) dobrze ze mieszkanko z mężem posprzatalismy to chociaż nie mam wyrzutów, że jest syf ;-)
Bishopka to nieźle miałaś ciążę zaplanowaną ;-) ja miałam miesiączki co 50-60 dni :szok: i jak poszłam w sierpniu do ginki żeby to ogarnąć przed ewentualną ciążą, to najpierw wykazało mi podwyższone hormony, że może owulacji nie mam w cyklu :szok: a po 2 tygodniach okazało się że jest ciąża :szok: więc generalnie w 7 tyg zobaczyłam już serduszko, troszkę niespodziewanie ;-)
Smile ja z jednej strony już bym mogła się rozpakować, no ale w sumie ten 17 marca kusi ;-) a na dodatek jeszcze wózka i łóżeczka brak, no i od 21 lutego w rosmanie za wypełnienie ankiety jest -10% na wszystko wiec ide po drobne kosmetyki. a na poczatku marca jeszcze jakies szafki do przedpokoju i łazienki przyjda zamowione ;-) wiec generalnie jeszcze jest troche do załatwienia. Wiec ja moge rodzic koło poczatku kwietnia ;-)

Miłego dnia! ;-)

margot, ależ masz odstepy między owulacjami :szok: My wózek mamy zamówiony, bedzie czekał w sklepie do konca marca. łóżeczko na strychu i komoda do zamówienia, czekam tylko na tel. ze sklepu i zobaczę gdzie taniej. A ta promocja ankietowa w Rossmanie, to wszędzie ? czy w wybranych maistach ? Od dziś sa chyba pieluchy za 52 + chusteczki za 1 zł.

Witam dziewczyny
na wstępie trzymam kciuki za wszystkie mamusie które mają problemy noi za te które nie mają także. Ja dziś jestem padnięta cały weekend poza domem praktycznie wczoraj cały dzień na zakupach ( nie mam pojęcia jak mi się to udało zrobić).
Witam również nową mamusie :)
Jeśli chodzi o moje mieszkanko to malutkie 45mk 2 pokoje. I podobnie jak jedna z dziewcząt musiałam wyrzucić komodę żeby zrobić miejsce na łóżeczko. Oddałam swoją półkę w szafie teraz ledwo się mieszczę :( ale jakoś to będzie w końcu to wszytko dla mojego dzidziusia :).
Do tego mam wstrętną sąsiadkę. Wali w nocy w ścianę władcza radio na szumienie na cały regulator. Wzywa policję jest straszna wymyśla sobie że hałasujemy i nie wytłumaczysz kobiecie. Ostatnio wymyśliła że piorę po nocach jak jej tłumaczą nawet inni sąsiedzi że to nie możliwe gdy się do nich żali że 2 osoby nie mają tyle prania to wymyśliła że piorę ludzią w mieście.
2 miesiące temu wygłuszyliśmy ścianę od niej i nareszcie możemy spać. Słychać ją przez ścianę nośną której niestety nie możemy wyciszyć bo nie ma miejsca ale to już hałas do wytrzymania. Kobieta jest wariatką kilka dni temu oskarżyła innych sąsiadów o kradzież listu masakra dziwie się że nie ma prawa w Polsce które by pomogło w rozwiązaniu problemu z takimi ludźmi.
Ale przez to że mamy takie problemy zdecydowaliśmy się wybudować i chociaż jest motywacja J

Ja jestem już tak znudzona czekaniem na dziecko mi się tak dłuży czas że po prostu nie mogę wysiedzieć. Tęsknie za pracą heh kiedyś puknę się w głowę jak to przeczytam :) (kto za pracą tęskni ) ale uwielbiam swoją prace.
Teraz wszystko mnie boli dzidziuś kopie strasznie nie długo mi żebra połamie.
Bishopka - ja też mam ciąże zaplanowaną. Jakimś cudem udało się jak zaplanowaliśmy. Doczekałam się dnia okresu i zrobiłam test pokazały się 2 kreski z tym że 1 tak jak u ciebie prawie niewidoczna. Z początku myślałam że jest 1 i mówiłam do męża że nic z tego a potem pomalowałam oczka i patrzę na ten test jeszcze raz i mówię że jakby jest 2 kreska :) U lekarza byłam 6 tygodniu. Cała ciąża wydaje mi się strasznie długa.
Ale się rozpisałam :)

reklama
margot,pscółka, ta karta jest tylko dla mam mających dziecko w wieku do lat 3 :-( Kartę mam już w domu, ale jak chciałam się zalogowac i ją zarejestrować, to trzeba było podać datę urodzenia dziecka. Wiec odpadam :-(

Anezram, jeszcze tylko trochę i się skończy, wytrzymasz. Pocieszające jest to, że jest okres zimowy, więc dni są krótkie. Najbardziej sie dłuży ciąża w lecie, zwłaszcza na koncówce.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry