reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kwiecień 2013

hello popołudniowo
wiecie co..? przez to przygotowane łóżeczko nasz starszak załapał "doła". Dziś był okropny, jak z nim siadłam i pogadałam to stwierdził, że jak sie Olek urodzi to ja juz nie będę go kochać...no i się zaczęło jak widzę...:-( :-( :-( a myślałam, że się cieszy...
Kumpela mi podpowiedziała, żeby kupić prezent dla Michała i jak będziemy wracać z Olkiem to mamy go wręczyć i powiedzieć, że to od Brata. i teraz myślę co....

reklama
hello popołudniowo
wiecie co..? przez to przygotowane łóżeczko nasz starszak załapał "doła". Dziś był okropny, jak z nim siadłam i pogadałam to stwierdził, że jak sie Olek urodzi to ja juz nie będę go kochać...no i się zaczęło jak widzę...:-( :-( :-( a myślałam, że się cieszy...
Kumpela mi podpowiedziała, żeby kupić prezent dla Michała i jak będziemy wracać z Olkiem to mamy go wręczyć i powiedzieć, że to od Brata. i teraz myślę co....

My tez tak robimy z tym prezentem:) chociaz mlody mniej kumaty niz twój Michas ale napewno cos tam w głowie ma:)wiec prezent musi byc!!! wiec kochana sie nie zstanawiaj:)tylko zrób jak mowi kolezanka;)

zozzolka- jutro 34 bedzie. miałam podane w 31 tc sterydy. biorę fenoterol, skurcze na ktg czasem się pojawiają. przeważnie jak twardnieje to na wykresie pokazuję 40-60. Chociaż miałam też 80-90... ale pojedyncze na wykresie. a Tobie jakie wartości wykazywało? ja się martwię o to łożysko. mój lekarz mówi ,że jak tylko jakieś nie daj Boże krwawienie,plamienie od razu cesarka. Tak się panicznie boję.

mi raz wyszły w szpitalu takie małe górki na ktg zawsze jak mi robili to był spokój raz jak mnie odłonczyli to po 20min masakra twardniał co chwila brzuch stawiał sie tak do 4 w nocy nawet kroplówki z magnezu nie pomogły dostałąm nospe hydroksyzyne i zasnełąm wkoncu rano na ktg cisza znowu :shocked2:
sterydy yez tak miałąm podane jak ty zobacze co w poniedziałek wyjdzie jak moja szyjka brzuch mi juz tak czesto nie twardnieje bardziej czuje skurcze i jakoś tak dziwnie miedzy nogamia jakies rozpieranie kłucie i skurcze ale nieregularne
zozzolka sa wieksze rozm tych pieluch-próbek rossmanowskich czy tylko male...
widziałąm przy kazdym rozmiarze mozna kupic

Smile- no ja mam skurcze już od 15 tygodnia, od 23 fenoterol. szyjka 1,5 tygodnia temu miała 4 cm. fajnie 2 chłopaków:tak: u mnie też kolejny synek ;-) i widzę ,że też lubisz te "starsze" imiona :)
to szyjke masz niezła ja miałąm tak w 28tc cały czas móili ze długa ze dobrze a tu nagle 30tc 3,3 a 31tc juz 2,5

Ostatnia edycja:
wieści z frontu: dziś nie śpimy w sypialni :-D

ja się uparłam i baardzo bym chciała by ten kącik był jednak trochę dziecięcy... mamy w sypialni tapetę w paski Tapeta winylowa OSLO - Tapety - w atrakcyjnej cenie w sklepach Leroy Merlin. taką... kiedyś to był pokój chłopców... meble są ciemne, roleta w oknie zielona... i teraz bym chciała by było tam trochę akcentu dziecięco-dziewczęcego. więc zasłonki są z kwiatkami z zielenią jak roleta, całe przy łózeczku wszystko beżowe... jeszcze nie wiem koloru łóżeczka bo dziadek szykuje niespodziankę :-)
ale to racja - jak tylko powiększymy lokum i mała dostanie swój pokój to poszalejemy a teraz tylko tak moje nieśmiałe próby...

a co do prezentów dla starszaków - też o tym słyszałam i można pójść dwutorowo: albo coś co lubi albo coś w stylu "dla starszego brata" koszulka, kubek... żeby poczuł że to w pewnym sensie przywilej :happy2:

Ostatnia edycja:
hello popołudniowo

My też tak robilismy i jeszcze poprosilismy najbliższą rodzinę aby cos przyniosła dla starszej siostry. Zawsze tez miałam w szafce żelki i czekoladki, jak ktoś niekumaty przychodziła tylko z prezentem dla młodego, to wyjmowałam i dawałam słodycz aby przekazali starszej siostrze.

Phelaniu,
ja juz dawno spakowana, poprana tylko teraz czekam na 17-ty, choc dziś mi mama powiedziała, że jestem zmieniona na twarzy :szok:

Witajcie:) loo ale Was cieżko było nadrobić , czytam i czytam i końca nie widać :eek: Phelania super ze wszystko z synkiem wporzadku:-) hehe no z tymi włosami to masakra ale na szczęście obyło sie bez farbowania na ciemno i podziałały domowe sposoby i teraz jest bardzo ok:-) poprostu pozalowakam i kupiłam tańsza farbe niż zawsze i mam nauczke:szok: niom dzisiaj byliśmy z m na zakupach, kupiłam Oliwke i zel do kąpieli z nivea, zamowilismy wkoncu wózek :-) i znalazłam w smyku fajowy zestaw dla córeczki na 62 cm bodziak z dl rekawem czapeczka i tak jakby sliniaczek z 59 zł przeceniony na 17zl:-) no i znaleźliśmy łóżeczko na Allegro i oczywiście ja znawczyni zamiast 1 łóżeczka zamówiłam 4 bo nie mogłam sie zdecydować i jak klikalam na kup teraz to pózniej cofalam bo chciałam cos zobaczyć i mi zamowilo 4:eek::no: No ale dzwonilam do babeczki ,napisałam dodatkowo Emaila i jest ok:) uff ale sie rozpisalam:sorry2:

Oliwka - no dla mnie to debiut, więc jak jest taka możliwość to wolę z niej skorzystać, zwłaszcza że (czego nie wiedziałam) mogę jeszcze do niej dzwonić do 6 tygodni po porodzie po poradę w sprawie mojej lub dziecka

Phel - szmery w serduchu to ja mam do teraz. to jest jakaś niegroźna wada z życia płodowego, która podobno na nic nie wpływa. Super że najgorsze scenariusze u Twojego synka nie sprawdziły się;-)

Bishopka - niech mama nie kracze z tą zmianą na twarzy, leżymy, pachniemy i czekamy na 18.03:-D

Smile - mój mąż syna nie może sie wyprzeć:-D, Szymek to cały tatuś. O dziwo jest podobny do męża obecnie, a nie z dzieciństwa:confused:

iza - to zaszalałas z tymi łóżeczkami, dobrze, ze się szybko zorientowałaś:-D

U mnie gorszego samopoczucia ciąg dalszy. Po raz pierwszy od miesięcy zdrzemnęłam się w ciągu dnia i generalnie jakaś markotna chodzę.

My juz po kapieli mlody,spi M wydelegowany do pracy,a ja ogladam w łóżeczku X-factor:-)

Bishopko
-to jak Ci twarz zmienia to chyba nie długo bedzie Hania na świecie:pPPJa juz bym chciala byc po wszystkim:/ i miec maluszka przy sobie-jak zapewne kazda z nas tym bardziej ten ostatni miesiac to dla mnie masakra

pscólka- ja tez chodze ja poturbowana:eek:

U nas Alutek to z wygladu całyyy tata )blondyn ,niebieskooki,usteczka jak u taty i wogóle) a ja brunetka z piwnymi oczami hehehe ja nie moje dziecko:p ale niestety przejał po mnie charakterek który niestety nie jest najlepszy:cool2:przyznam sie bez bicia...Zawsze u znajomych spotykalam sie ze córa podobna do taty a synek do mamy a tu na odwrót ciekawe jak bedzie z Marcelem,bo M i jego brat to caly ojciec:eek:wiec u nas tez tak moze byc ....

Ide jeszcze popatrzec na kolyski na allegro a wam brzuchatki Życzę spokojnej i przespanej nocki:**

reklama
Bishopka mam ci wcześniejszy poród przepowiada?
ja dzis skoleji jakiś dzień piększenia się mam nakładając maseczki na twarz płukanki na włosy kremy depilacja jakos lepiej sie poczułam i zadziałałam a od początku ciąży zarastałam tylko podstawowe czynności higieniczne i tyle :zawstydzona/y:
dziewczyny a powiedzcie jak z tym macierzynskim u was jak bedziecie go brały odrazu piszecie o rok? bo tam cos z tymi procentami ma byc. To juz pewne ze on bedzie rok? bo ostatnio w tv to tak mieszali a mi sie szukac nie che w ustwach na wolnym jestem hehe

Do góry