Witam wieczorem
z tą zmianą na twarzy to nie panikujcie dziewczyny, chodzi o podpuchnięcia, zatrzymanie wody w organizmie, może trochę o przytycie na buzi. Przy Gosi miałam opuchlizny rąk i nóg jakoś od 6-7 miesiąca ciązy , a na twarzy zmieniłam się co najmniej 1 miesiąc przed porodem (myślę, że też podpuchłam) - jak tak patrze na zdjęcia, Więc bez paniki;-)
Co do pokojów dla maluchów, to ja bym chciała osobne, raz że gdzieś tam zakładam, że może być chłopczyk, dwa, że dzidziuś przez pierwsze 6-12 m-cy będzie w naszej sypialni, a potem wolałabym żeby się dzieciaki nie budziły nawzajem. No ale w tym nowym domu, to myślę, że sypialnie będą tylko od spania (póki dzieci małe), a dzień będziemy spędzać na dole w salonie i tam będą zabawki. A jak to wyjdzie, to ostatecznie życie zweryfikuje.
BO dużo rzeczy, które sobie zakładałam przy Gosi, poszły zupełnie inaczej. A w naszej sypialni spała niemal do 2 lat

.
Co do prezentu od dzidziusia dla starszaka, to początkowo myślałam o jakichś puzzlach albo książce, ale uświadomiłam sobie, że zajmie mi to dużo miejsca w torbie. Zapolowałam więc w Empiku i ostatecznie kupiłam dla Gosi taką małą laleczkę -figurkę
Pinypon, Laleczka, figurka na blistrze - Famosa za 18,49 zł | Zabawki empik.com zajmuje niewiele miejsca w torbie, a mojej młodej nie potrzeba dużo, żeby się ucieszyć
Phelania super, że z Alankiem się wyjaśniło i już wiecie, że to nic groźnego. Ale tak sobie myślę, że niektórzy lekarze są niepoważni, tak straszyć rodziców nie mając podstawy do diagnozy w badaniach...
iza ale jesteś aparatka - niebieskie włosy, łóżeczka dla czworaczków