reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2013

Witam piekne Panie,ja już po śniadaniu . muszę się zmobilizować i ogarnąć, co by jak kobieta wyglądać. jeszcze trochę tej pogody i będę dobita już totalnie:wściekła/y: ja chcę wiosnęęęęę!!!:wściekła/y:

reklama
Witam sie :) a ja leże głodna i czekam aż chleb przyjdzie z piekarni:-p hehe:/ mam nadzieje ze niebawem kurier przyjedzie z lozeczkiem :-D Faktycznie pogoda nie fajna ,dobrze ze nie ma u mnie śniegu :blink: Muro już w przyszly tyg ma sie robić fajnie:tak: wczoraj jak wracalam z m z miasta to myślałam ze nie dojde do domu:/ tak mnie rwalo w pachwinie lewej:baffled: pod zebrami tez mnie często boli także pewnie to mała sie roxpycha :/ no teraz to nas naprawdę wszystko będzie boleć :/

witam u mnie tez pelno sniegu... Jedna Brzuchatka pisala ze odchodzi jej czop. Moj gin mnie uspokaja ze dopoki czop jest na miejscu to mam sie nie denerwowac. Jak te odchodzenie czopa wyglada? Idzie to przegapic? I jeszcze jedno pytanie mnie nurtuje... czy Wy tez macie duzo wydzieliny? Ponoc zwieksza sie jej ilosc jak szyjka sie zaczyna rozwierac. Slyszalyscie cos o tym?

catty - przy antku mialam taki sluz brazowy.. bylo go troche wiecej niz normalnie bywalo.Nastepnego dnia o 18 mialam pierwsze lekkie skurcze. Ten czop moze jednak odejsc 2 tygodnie przed porodem.. a moze odejsc dopiero w trakcie. Niektore dziewczyny maja juz zkurcze, a zero rozwarcia wiec nie ma co odchodzic. Czop odchodzi gdy szyjka sie zaczyna rozwierac.

U nas z rana padal znow snieg.. blee..

hej hej,

Widze ze wszystkie juz narzekamy na ta pogode,ja narazie sie ciesze bo mam tydzien do ograniecia wszystkiego dla Marcelka i dla Siebie (czyt.pakowanie torby:-)) podobno za tydzien ma byc pieknie;) wiec musze scisnac posladki i porzadnie sie wziasc:p

Dziewczyny spokojnie czop potrafi odejsc 2-3 tygodnie przed porodem:-)ja tak mialam wiec jeszcze czas...

catty- czop jest to cos galaretowegeo koloru różowego lub lekko zabarwione krwia;P

katty, kasiek ja też mam coraz więcej wydzieliny, jedyne co mnie zastanawia, to jak to rozróżnić między sączącymi się wodami, ale mam nadzieje, że na razie nie ma co się niepokoić ;-)
co do czopa, to chyba nie da się go przegapić, tak mi się wydaje..
a w krakowie brak śniegu, aczkolwiek jest ponuro...

mi lekarz powiedział że zwiększona ilość wydzieliny jest normalna w naszym okresie ciąży więc nie mamy się co martwić :)
Koleżanka która niedawno urodziła powiedziała że bóle porodowe są gorsze niż sam poród to prawda?

mi lekarz powiedział że zwiększona ilość wydzieliny jest normalna w naszym okresie ciąży więc nie mamy się co martwić :)
Koleżanka która niedawno urodziła powiedziała że bóle porodowe są gorsze niż sam poród to prawda?
ja mialam bóle krzyzowe jedne z najgorszych byly straszne ale dla mnie bylo najgorsze "przepchniecie" Alana przez kanał rodny czulam jakby mnie rozrywano moze dlatego ze bylo bez zzo

reklama
Phel - i Ty chodziłaś te 2-3 tygodnie po odejściu czopa? na SR mówili, żeby tego nie przeciągać więcej jak dzień, dwa, bo jak nie ma czopa i szyjka otwarta to się może jakaś infekcja wewnątrzmaciczna przypałętać...

Do góry