reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Tez tak sadze ze to będzie 36 tc . Jak szlam na pocztę z m to mnie kulo miedzy nogami i myślałam ze nie dojde:/ ale wróciliśmy i jest już lepiej:dry: nic tak jak piszesz wezmę magnez i do łóżeczka . Heh po za tym jak byłam pod koniec lutego na wizycie to rejestrowalam sie na marzec i babka wyznaczyła mi termin wizyty na koniec marca i gin pisała mi kartkę ze mam mieć na 14 marca bo do końca marca to ja już mogę urodzić :/ także teraz to już tylko oczekiwać trzeba:szok:

pola mówisz o naukowych pracach z zakresu medycyny?
I wg nich np. jeden kieliszek wina jest gorszy niż jednorazowe zażycie tzw. twardego narkotyku typu kokaina, heroina, czy choćby LSD i amfetamina? Soryyy... ale nie wierzę.:no:
Jeszcze maryśkę czy hasz bym może jakoś przełknęła, ale tu bym co najwyżej porównywała zagrożenia.

Tez tak sadze ze to będzie 36 tc . Jak szlam na pocztę z m to mnie kulo miedzy nogami i myślałam ze nie dojde:/ ale wróciliśmy i jest już lepiej:dry: nic tak jak piszesz wezmę magnez i do łóżeczka . Heh po za tym jak byłam pod koniec lutego na wizycie to rejestrowalam sie na marzec i babka wyznaczyła mi termin wizyty na koniec marca i gin pisała mi kartkę ze mam mieć na 14 marca bo do końca marca to ja już mogę urodzić :/ także teraz to już tylko oczekiwać trzeba:szok:
i nospe ja mam tak samo jak pochodze ale ja biore konskie dawki

Nef; prawda jest oczywiscie taka ze pewne okresy ciazy predysponuja do utworzenia sie wad plodu pod wplywem szkodliwych czynnikow zewnetrznych bardziej niz inne. Nikt tego wprost glosic nie bedzie ze w pierwszych tyg ciazy plod jest bardzo chroniony i w miare bezpieczny. Niemniej jednak fakt jest taki ze fajki wplywaja na uklad oddechowy a alkohol poraza OUN,w dodatku taki malutki, ksztaltujacy sie dopiero. Zespol FAS to nie wymysl i straszak, oczywiscie nie kazde dziecko rodzica pijacego go ma, tak jak nie kazde dziecko urodzone przez mateke po 35 r.ż. ma zespol Downa. Dziecko zdrowe moze urodzic alkoholiczka a chore matka ktora jednorazowo zaszalala... Co do narkotykow nie wiem, nie czytalam takich opracowan jaki maja wplyw na trwale zmiany w plodach...

Ja już po wizycie ale szczegóły na odpowiednim wątku. Lekarz mi na urlop wyjeżdza także mam nadzieje że mała wytrzyma w brzuszku.
Kurcze ciągle mi sie pić chce masakra jak się napije do syta to w nocy ciągle latam do toalety. Też Was tak suszy?

Nef- to jest bardziej skomplikowane, a w skrócie tak to wygląda. ( czy naprawdę tak jest, nie wiem tzn nie wiem tak dokładnie jak jest z narkotykami , bo tym sie nie zajmuje) ale takie informacje są. Chociaż zgadzam się,że narkotyki mają silne działanie teratogenne. intersuje mnie picie alkoholu przez cięzarne. Dlatego piszę,że alko w ciazy jest bardzo nie bezpieczny- to chyba wie każda z nas.... kiedyś fakt babki mogły pozwolić sobie na kieliszek winka, ale teraz lekarze stanowczo odradzają. przynajmniej większość. Będąc w szpitalu spotkałam się z dziewczyną w 8 miesiący ciaży która piła co drugi dzień kieliszek wina(bo to podobno zdrowo) mogę poczytać to dokładnie Ci napsizę o jakie narkotyki chodzi;-) bo naprawdę spotkałam się z takimi informacjami. Druga sprawa z tym alkoholem to taka.że nie ma ustalonej dawki ,która mogłaby zaszkodzić dziecku. Dla jednej będzie to flaszka, dla innej kieliszek:dry: Normalnie dzis poszperam bo aż jestem ciekawa jak to dokładnie z tymi narkotykami wygląda.

Ostatnia edycja:
Ja dziś się witam wieczornie :-)
właśnie uzupełniłam ankietę dla GUS-u, wylosowali mnie do sprawozdania (ale szczęście :dry:), no nic - mus ustawowy to mus.
Dzisiaj tu ciężkie tematy ;-) ja tam wolę porodu nie wspominać, może i było krótko (kilka godzin), ale tak hardkorowo, że teraz płacę, by mieć znieczulenie :sorry2:
marzę, by brzuch się obniżył, bo już ledwo oddycham i te cholerne zgagi.
Widzę, że coraz więcej suwaczków pokazuje skończone 36, prawie 37 tygodni... ech, dziewczyny, wkrótce rozpakunki :rofl2::rofl2:

bakteria- coraz więcej suwaczków, tylko nie mój:dry: a tak bym chciała. :tak:

Anezram-
ja mam strszne pragnienie. W nocy jest najgorzej.Tylko ,że ja mam tak cały czas. Myślałam,że może mam cukrzyce, bo to ponoc objaw

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry