reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Witam Was :-)
Smile, Hana mierzy ok. 65 cm, urodziła się 56, ale my mamy malutką gondolę, ale za to wielka spacerówkę:-)
Ja dostałam @ i mam juz jej dość :szok: przyszła po tak długim czasie, a dała się tak bardzo we znaki :-D leje się jak z nieba, od rana już opakowanie podpasek poszło :szok: boję się wyjść z domu, bo zalewa :confused:
Nasza Hania też jest spokojna, zaczyna wyciągać rączki po zabawki, piszczy, robi bańki ze śliny, potem sie tym dławi:-)-my zestresowani:-). Coś tam głuży ale odkąd zaczęła piszczeć, to mniej głużenia. Ogólnie, to płacze jak jest bardzo głodna, tak to sobie tylko pokrzykuje. I oczywiście śmieje się w głos już od kilku dni, chociaż nie wiem dlaczego robi to tylko wtedy kiedy mam włosy upięte w koka i się nad nią nachylam :-D muszę komicznie wygląać :confused:

reklama
debiut chustowy :-) leje a ja mogłam zrobić zakupy jupi :-D

IMG_4160.jpg

Załączniki

• IMG_4160.jpg
    IMG_4160.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 77
Smile motywujesz mnie do tych brzuszkow, choc jeszcze się nie zabrałam :-D ja po cc, więc nie wiem czy to bezpieczne, ale spóbuje, jak będzie boleć to przystopuje ;-)
wiosna ja bym małej nie budzila specjalnie na karmienie, jezeli dobrze przybiera na wadze, nam dr mówiła zreszta ze dziecko powinno miec jedna dłuższa przerwe zeby nie trawiło jedzenia non stop
Bishopka też się zastanawiam od czego zależny jest śmiech dziecka ;-) ostatnio przeczytałam, że żeby przygotować się do pójścia z dzieckiem na pływalnie trzeba mu pokazać się w czepku, żeby wiedział że mama to mama, tak też zrobiłam, ale Kuba miał minę zszokowaną :-D:-D
Kuba jeszcze się na głos nie śmieje, raczej robi uśmiech i wydaje dźwięk "aaaa" ;-) a nie "hahaha" ;-)
qrcze widze że już macie @ a ja dalej nic, no ale póki co się nie przejmuję, bo karmię piersią, może dlatego do mnie jeszcze @ nie przyszła. Moze ktoś wie ile najdłużej może @ nie nadejść?

:) Witam
margot ja też nie dostałam jeszcze @ mam od czasu do czasu jakieś plamienie idę jutro do lekarza i się wyjaśni wszytko.
U nas tez pada jak fajnie mała w koncu odpocznie od tych upałów.
Anila świetnie że zakupy udane fajnie wyglądasz z Marysią :) Mi sie podoba też ta chusta ale zastanawiam się czy nie będą patrzeć na mnie jak na dziwaka ja z małego miasteczka i raczej nie widzialam nikogo kto używa chusty ale dlaczego to nie wiem :-(

Anezram ja też mam ten "problem" z chustą, że się patrzą jak na dziwoląga, ale to dlatego że mieszkam na osiedlu "samych babć", które co chwile zaczepiają i każą dziecko wkładać w beciki i wiązać:-D
generalnie ja też chustę polecam, ale raczej wtedy gdy nie da się wózkiem ;-)bo w chuście jest mega gorąco ;-) ja mam używaną chustę tkaną z hoppendiz i jest ok ;-)

anila slicznie wygladacie

anezram a co ty sie przejmujesz innymi, wazna jest twoja wygoda, u mnie tez zadupie, ale na razie tylko chodziłam po wsi a w miasteczku jeszcze nie byłam

ja dzisiaj wazyłam olka w domu i wyszło 6,5 kg a wzrost miara krawiecka 65

ze sredniakiem na szczepieniu byłam , dwa ukłucia , dzielniak, nawet nie pisnał

u nas tez pada ale ja sie ciesze bo chłodniej i deszcz potrzebny, przynajmniej tu u nas

ja robie brzuszki, ale u mnie maks to 15, robie te cw ze skalpela na brzuch, bo rzadko kiedy olo spi ciagiem 40 min zebym mogła całosc zrobic, wazne ze cos tam na wadze drgneło

anila - ale świetnie wygladacie w chuście, Marysia pięknie wtulona.
margot - ja też mieszkam w niezawielkim miasteczku i jak chodzę z nosidełkiem po sklepach czy po centrum miasta, to wszyscy patrzą z zainteresowaniem. W moim mieście nie widuje się dzieci w chustach czy nosidełkach -to se ludzie patrzą :-):-) To tak trochę podobnie, jakbyś była gwiazdą hi hi. Myślę, że można się do tego przyzwyczaić po kilku wyjściach.

lenka - ja skalpel też robię z przerwami, bo córka nie pozwoli mi ciągiem. Ale pewnie i tak bym nie wytrzymała tempa.

Ostatnia edycja:
wiosna - ja czasem trochę pomagam się dobudzić Małemu, ale bardziejze względu na podtrzymanie laktacji, bo kupiłam laktator, ale jeszcze mi z nimnie idzie.:-( jak już będę umiała to nie będę wybudzała Małego, bo lekarzpowiedziała, że on "dobrze wygląda", a dziecko karmi się na żądanie
Oliwka, Bishopka - mój najpierw daje sygnały ostrzegawcze tjtakie "eee" "yyy" jak robi ktoś komu niewygodnie, potem jużwoła "maaa", czasem "mama", a za chwilę już płacz.Zazwyczaj reaguję na etapie "maa":-D
anila - ale jej fajnie, też bym chciała żeby mnie ktoś takponosił:-)
margot - książkowo jak się karmi 8 razy dziennie, czyli co 3godziny to okres nie powinien się pojawić, ja jeszcze nie mam

reklama
anila pięknie razem wygladacie :) Ja dzisiaj probowalam wyjsc do sklepu z młodym w chuscie ale mi w niej zasnął nim wyszłam i buźką skierował sie wprost na mnie i bałam się że będzie miał za mało dostepu powietrza i w efekcie zostałam w domu :( nie wiem co robie zle :/ tak sie cieszyłam z tej chusty a rzadko kiedy uda mi sie z niej skorzystac :(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry