reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

reklama
dzięki Dotkass

ja słyszałam, ze kobietom w ciąży się nie odmawia... bo coś tam było ale nie wiem dokładnie co w każdym razie bardzo się mnie to podoba :-D:-D:-D:-D:-D

ale hity hitów to te :
Podczas zmywania naczyń, nie ochlap brzucha wodą – bo dziecko będzie alkoholikiem.

Nie kochaj się z mężem przez dwa miesiące przed porodem – bo maluszkowi będą ropiały oczka.

Nie przytulaj psów i kotów – bo całą miłość przelejesz na nie i zabraknie ci jej dla dziecka.

dzięki Dotkass

ja słyszałam, ze kobietom w ciąży się nie odmawia... bo coś tam było ale nie wiem dokładnie co w każdym razie bardzo się mnie to podoba :-D:-D:-D:-D:-D

ja to tez słyszałam :p jak np. poszłam raz do sklepu bo mi sie siku chciało a nie było gdzie isc, to pani powiedziała ze jasne moge isc, a poza tym przecież nie moge odmówić kobiecie w ciąży bo mi myszy sklep zjedzą :D

1. Chłopiec w brzuchu dodaje Przyszłej Matce urody, zaś dziewczynka - odbiera.
- u mnie się nie sprawdziło-każdy mówił, o chyba będziesz miała chłopca, tak wyładniałaś, miałam piękną cerę (zresztą jak teraz), śliczne lśniące włosy itp
2. Apetyt Przyszłej Matki na potrawy ostre i kwaśne wróży narodziny chłopca, natomiast na potrawy słodkie i mdłe - dziewczynkę.
- u mnie tak pół na pół- fakt, że jadłam słodkie, ale napewno nie mdłe, musiały mieć wyraźny smak, odrzucało mnie tylko od czosnku, który uwielbiałam (teraz znów odrzuca)
3. Kształt brzucha w zaawansowanej ciąży również wróży, ale zdania są podzielone, jaki wróży jaką płeć.
- u mnie sprawdziło, się, jeżeli weźmiemy pod uwagę że miałam rozlany, ogromny i poszło mi w biodra :tak:
4. Kiedy Przyszła Matka jest już kilka dni przed porodem i - co się z tym wiąże - ma duży brzuch, sadza się ją na podłodze. Jeżeli wstając, podeprze się lewą ręką - urodzi chłopca, jeżeli prawą - dziewczynkę.
- żebym ja zwracała na to uwagę, czym się podpierałam, hehehe, ale pewni prawą, bo jestem praworęczna ;-):-D
5. Niecierpliwi nie muszą czekać aż do dziewiątego miesiąca, bo pierwsze ruchy dziecka też wróżą - jeśli Przyszła Matka odczuje je po prawej stronie, to znak, że urodzi się dziewczynka, jeśli po lewej - to chłopiec.
- sprawdziło się- czułam po prawej :tak:
6. Jeśli Przyszła Matka ma w ciąży zgagę, to dziecko urodzi się z długimi włosami.
- nie sprawdziło się, Ami miała włoski, ale nie wiele, a zgaga zarówno w pierwszej jak i teraz męczy mnie od początku :sorry:
7. Jeśli ktos poprosi Przyszłą Matkę o pokazanie dłoni i ona pokaże je górną (zewnętrzną) częscia dłoni, to będzie chłopiec, jak wewnętrzną - to dziewczynka
- hmmm, zawsze pokazuje wewnętrzną stroną, jak do wróżby :-p:-D

a najlepsze, ze bardzo jakis stary przesąd mówi, że niby nie powinno sie w ciązy myc okolic intymnych (9 miesięcy ;OO:|wtf ) a ostatnio na onecie był taki artykuł o porodówkach i położnych i one tam opowiadały, ze sie spotkały i z takimi kobietami które w to wierzą a jaki smród był
jak to czytałam to płakałam ze śmiechu :p

a najlepsze, ze bardzo jakis stary przesąd mówi, że niby nie powinno sie w ciązy myc okolic intymnych (9 miesięcy ;OO:|wtf ) a ostatnio na onecie był taki artykuł o porodówkach i położnych i one tam opowiadały, ze sie spotkały i z takimi kobietami które w to wierzą a jaki smród był
jak to czytałam to płakałam ze śmiechu :p
ja to bym się pożygała...blehhhh

reklama
1. Chłopiec w brzuchu dodaje Przyszłej Matce urody, zaś dziewczynka - odbiera.
ja wyglądałam normalnie to 7 miesiąca, potem byłam napuchnięta, więc powiedzmy ze sie sprawdziło :p
2. Apetyt Przyszłej Matki na potrawy ostre i kwaśne wróży narodziny chłopca, natomiast na potrawy słodkie i mdłe - dziewczynkę.
zupełnie u mnie tak nie było ;p miałam ochote na ostre:p
3. Kształt brzucha w zaawansowanej ciąży również wróży, ale zdania są podzielone, jaki wróży jaką płeć.
nie wiem, a jaki brzuch zwiastuje dziewcszynke ?? bo miałam mały i wysoko
4. Kiedy Przyszła Matka jest już kilka dni przed porodem i - co się z tym wiąże - ma duży brzuch, sadza się ją na podłodze. Jeżeli wstając, podeprze się lewą ręką - urodzi chłopca, jeżeli prawą - dziewczynkę.
nie próbowałam ;p
5. Niecierpliwi nie muszą czekać aż do dziewiątego miesiąca, bo pierwsze ruchy dziecka też wróżą - jeśli Przyszła Matka odczuje je po prawej stronie, to znak, że urodzi się dziewczynka, jeśli po lewej - to chłopiec.
czułam na samym środku brzucha pierwsze ruchy, pamiętam jak dzis :D
6. Jeśli Przyszła Matka ma w ciąży zgagę, to dziecko urodzi się z długimi włosami.
sprawdziło sie ;d
7. Jeśli ktos poprosi Przyszłą Matkę o pokazanie dłoni i ona pokaże je górną (zewnętrzną) częscia dłoni, to będzie chłopiec, jak wewnętrzną - to dziewczynka
nie próbowałam

Do góry