reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dzisiaj myślałam że dostanę w nocy zawału,obudził mnie skurcz w łydce,zaglądam do łóżeczka,a mała śpi na brzuszku i buźkę ma obróconą w poduszkę,byłam przerażona,nie mogłam usnąć:no:

Mąż się chyba wczoraj obraził na mnie,bo miał ochotę na amory,więc mówię do Niego poczekaj chwilkę bo zaraz chyba rzygną,no i się obrócił na bok i poszedł spać:no: Żal mi się Go zrobiło,ale na prawdę było mi nie dobrze:sorry2:

Jejku ja zawsze też się bałam takich sytuacji jak dzieciątko zasypiało z buzią w podusi ale myślę, że jakby jej było źle to sama by się poprawiła, nawet przez sen...

Co do męża biedniusi ale nie gniewaj się bo trochę się uśmiałam, tak śmiesznie napisałaś :-D

Mój mąż zrobił się dla mnie aż za nadto opiekuńczy, chociaż nie narzekam ;-) nawet wczoraj powiedział, no Kochanie chyba juz nie będziesz pracowała... ale ja na to, że jeszcze troszkę...

U mnie rządzi serek wiejski;-)

reklama
noo i mam mega paczke chleba tosotowego i juz zajadam tosty z ogórkiem ;d ale szkoda ze nie bylo małosolnego ;/. tylko kiszone :P

mamakruszynki:
powiem ci ze ja kupiłam mojej córce poduszke tydzien temu, jej pierwsza :P wczesniej spała na taiej cieniutkiej od kompletu, grubości moze 1 cm i nawet jak spała buzią w podusi to nic sie nie działo bo to i tak twarde :P

Cześć dziewczyny :)
O jak dobrze że ostatnio przejadłam się tostami bo chyba jako jedna z nielicznych nie zaśliniłam klawiatury ;) ale kurcze z pasztetem czy sałatą tosta nie dałabym rady tknąć :baffled:chociaż ostatnio jadłam grochówkę zagryzając mleczkiem słodzonym takim z tubki... :/
Pchła witaj :) mnie od mleka itp odrzucało w ciąży z córcią, dopiero pod koniec ciąży naszła mnie faza na serki waniliowe a teraz nie mam z tym problemu za to mam fazę na orzechy i żelki ;)
Margot mi też brzucholek wystaje ;)
Phelania u mnie podstawą do L4 były bóle brzucha a wiadomo jak boli najlepiej się położyć może i u Ciebie to przejdzie jako podstawa do zwolnienia?
Oliwka będzie super zobaczysz swoje maleństwo, ja na pierwszej wizycie też miałam pęcherzyk a po 4 tyg już 2 cm dzidzi i piekne serce :)
pscółka ja wychodzę z założenia że jak coś brakuje to organizm sam się o to upomni w postaci zachcianki ;)
mamakruszynki ja swojej też długo poduszki nie dawałam, gdzieś słyszałam że dziecku można dać poduszkę dopiero wtedy gdy samo potrafi ją sobie wsadzić pod głowkę i wyjąć a jak chciała się przytulić do snu to dawałm jej pieluchę flanelową i jak zasnęła zabierałam a teraz jak śpi to jakakolwiek pościel mija się z powołaniem bo ma takie pozy do snu że masakra:-D

Pianka: moja ma tak samo, pościel zbędna :D haha a najlepsze, ze ja w nocy zamarzam i śpie pod kołdra i kocem dodatkowo a mała bez przykrycia całą noc z gołymi stopami, ale przykryj ją to będą wiercenia bo ona nie moze przykryta spac :D

królewna to by się z moją dogadały ona też najlepiej w poprzek, absolutnie nie może być przykryta, poduszka gdzieś w nogach albo pod tyłkiem no i zawsze ściągnie skarpetki :-D

Dziewczyny dzisiaj ide na usg...tak jak wspominalam w 6 tyg wykryto mnie krwiaka, ktory zaniknal i mam nadzieje ze nie wroci...Moja kolezanka byla w podobnej sytuacji i krwiak jej sie odnowil po tygodniu wiec troszke sie boje...Na szczescie swoja ciaze szczesliwie donosila i termin ma za tydzien:)

Wczoraj wpadlam w panike bo bylam u fryzjera pofarbowac wlosy. Fryzjerka powiedziala, ze mozna farbowac farba bez amoniaku w ciazy a potem sie naczytalam, ze to strasznie szkodliwe dla plodu itp. ....Sama juz nie wiem, ale chyba nie jest to az tak strasznie szkodliwe, przeciez tyle wdychamy na ulicy a farba nie przenika do krwiobiegu...hm...Jak wy myslicie?

hej kochane,

ja już w domku po badaniach, w czwartek odbieram wyniki i od razu na wizytkę myk :-)

Shy, jeżeli chodzi o sny erotyczne, oj ja to mam ich mnóstwo i nie tylko w ciąży, kiedyś to miałam tak na maxa realistyczny, że obudziłam się mokra :-D

krolewna, ja uwielbiam oliwki, a wczoraj wzięłam jedną, bo mój mężuś sobie zrobił kanapeczki z oliwkami i myślałam, że całą wypluję, zupełnie inny smak, blehhh

jeśli chodzi o rozkopywanie się dzieci, to chyba norma, moja ma tak od urodzenia :-D

dobra mykam zjeść śniadanko, a na kolacje może sałatka z rukoli (wrzucam na wątek jedzeniowy, gdyby któraś miała ochotę :-p)

Dziewczyny dzisiaj ide na usg...tak jak wspominalam w 6 tyg wykryto mnie krwiaka, ktory zaniknal i mam nadzieje ze nie wroci...Moja kolezanka byla w podobnej sytuacji i krwiak jej sie odnowil po tygodniu wiec troszke sie boje...Na szczescie swoja ciaze szczesliwie donosila i termin ma za tydzien:)

Wczoraj wpadlam w panike bo bylam u fryzjera pofarbowac wlosy. Fryzjerka powiedziala, ze mozna farbowac farba bez amoniaku w ciazy a potem sie naczytalam, ze to strasznie szkodliwe dla plodu itp. ....Sama juz nie wiem, ale chyba nie jest to az tak strasznie szkodliwe, przeciez tyle wdychamy na ulicy a farba nie przenika do krwiobiegu...hm...Jak wy myslicie?

ej... na pewno wszystko będzie w porządku nie zamartwiaj się na zapas :-) Co do farbowania włosów, ja przez całą poprzednią ciąże farbowałam włosy i bardzo kiepsko brała mi farba, więc musiałam długo ją trzymać moja córcia ma teraz 3 latka i jest zdrowa, rozwija się prawidłowo, w tej ciąży już zaliczyłam balejaż :-)

ja nie farbowałam włosów w pierwszej ciąży i teraz też nie farbuję, nie dlatego, że coś tam, ale chce dać włosom odpocząć, tymbardziej, że w ciąży włosy są piękne, lśniące i rewelacyjnie wyglądają :-)

reklama
Pchła czyli u Ciebie krwiaczek tak jak i u mnie! Ale na pewno wszystko będzie dobrze- zobaczysz po wizycie się uspokoisz na pewno!! :-)

a jeśli chodzi o farbowanie włosów to ja farbowałam jak byłam w ciąży. i Młody zdrowy chłop :)
w tej ciąży jeszcze nie farbowałam włosów bo odrost maleńki..ale pewnie do miesiąca będzie to konieczne !

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry