reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

Hej dziewczyny :-)Ojoj, ale macie libido w tej ciąży:-D:-D:-DMy mamy zakaz do końca 12 tyg (prowizorycznie), a to oznacza, że okres ochronny się kończy!!! Powiem wam, że wczoraj wyjechaliśmy z P. na małe zakupy i przy okazji poszaleliśmy w KFC (najadłam się i napiłam za dwóch:zawstydzona/y:). No i kiedy dojechaliśmy do domciu, to cały wieczór spędziłam przy klozecie:baffled:To było największe zwracanko odkąd jestem w ciąży... A mąż tylko : "A mówiłem - nie pij tej pepsi:angry:". Ech ;/
Dzisiaj idę powtórzyć usg genetyczne (ostatnio kruszyna była ciut za mała, by było miarodajne). Trzymajcie kciuki:-D Już się nie mogę doczekać aż znowu zobaczę mojego bąbelka!!!

reklama
Hej, ja też się tylko witam i biegnę na USG ale już się nie mogę doczekać.
Wszystkim życzę miłego dnia, pomyślnych wizyt i duuuużo zdrówka, bo pogoda zdradliwa teraz.

Witajcie ! :-)

ankzoc, ale super!! gratulacje 2,5cm Czlowieka :-) a nie mowilam ze wszystko bedzie OK ??! i reakcja corci ...cudna!!
ja tez dostalam skierowanie na badanie HIV i toxo i mase innych

pscolka, powodzenia na wizycie!

ja tez dzis ide do swojego prowadzacego, prywatnie
tak naprawde bede chodzic do dwoch lekarzy, bo w Medicoverze mam za friko wszystko i co prowadzacy prywatnie bedzie zlecal bede robic w centrum medycznym free

Oliwka, zdrowka zycze!! mnie w zeszlym tyg gardlo meczylo :-( najedz sie czosnku i rosolu, dzilaja cuda!

madzikowska, szlaban na cala ciaze czy tylko I trymestr?? ...wszystko sie da wytrzymac dla dzieciatka!!

Felidaee, nie do konca jest tak jak napisalas, lekarz moze ale nie musi skierowac na macierzynski na 2 tyg przed porodem, ale w praktyce nie slyszlam by ktorys z lekarzy tak robil...
L4 jest do konca ciazy wazne, w zasadzie do wigilii porodu, dzien porodu przerywa L4,
dzien narodzin dziecka jest pierwszym dniem urlopu macierzynskiego
jezeli lekarz pragnie okrasc matke z tego cennego czasu dla malenstwa, to trzeba zmienic lekarza, juz teraz dla pewnosci mozna zapytac swego prowadzacego jak to widzi , by na finiszu nie bylo rozczarowania i nerwow

Dotkass, ja sie w pelni z Toba zgadzam co do sexu i igraszek :-D:-D:tak:
nie samym sexem czlowiek zyje, tyle rozkoszy mozna sobie dac bez , jak to Ty napisalas, penetracji :-D
mnie wczoraj caly dzien glowa bolala.... moj maz twierdzi ze najlepszym lekarstwem na to jest sex.... ha haha zasmialam mu sie w nos....ukladal mnie do snu i tak czule sie mna zajal ;-) o bolu glowy zapomnialam... i z mezusiem pofiglowalam, bylo fantastycznie :-)
sex zbliza, laczy, moj gin zawsze mowi ze trzeba korzystac bo zycie tak szybko ucieka... a no i mikroelementow odzywczych dostarcza i wzmacnia plód :-)
oczywiscie jesli ciaza przebiega prawidlowo i bez komplikacji

czesc!!
chyba laptop mi sie zepsul nie chce sie wlaczyc...:(i weszlam teraz na kompa mojego M....:-:)-:)-(jak sie cos rozwalilo to bede zadko teraz zagladac:(:(
ale mam nadzieje ze M wroci i cos zdziala....widze ze tem,at seksu.. ja ciale nie mam ochoty wogole... ostatnio co mnie naszlo ale te uczucie w pochwie mnie wystraszylo...
juz bez przytulanek jestesmy ponad miesiac..prawie dwa w sumie...
ale ja nie bede sie zmuszala, moj M musi cierpliwie poczekac az mi sie zachce:D hehe
w 1 ciazy szalalam non stop a tu prosze taka zmiana:)
mam nadzieje ze niedlugo libido wzrosnie i bedziemy baraszkowac:)))

madzikowska
uuuuu ale ze ten brak seksu to na cala ciaze juz???
ja ogladalam uwage i brak slow... serce boli... bo tyle par nie moze miec dzieci a takie k... zabija albo wyrzuca...
mmakruszynki taka przerwa i spotykanie sie z kims innym napewno daje duzo do myslenia, dobrze ze tak sie stalo w waszym wypadku:)))bo stwierdziliscie wspolnie ze nie mozecie bez siebie zyc!:))
agnieszka
nie mam takiego uczucia

dotkass ja wogole nie prasuje... czasem sie zdarzy jakas koszule czy cos podobnego:)

Anka krolewna trzymam kciuki za wasze usg genetyczne!!!

Widzę że cały czas temat seksu. No u mnie całkowity zakaz i luteina (nie wiem na jak długo). a co do igraszek ja z tego co wiem to nie tylko penetracja jest problemem, ale skurcze u kobiety w trakcie tych 'przyjemności'.

Witajcie kochane... u mnie mdłości ciąg dalszy siedzę w pracy a mąż na mnie krzyczy, że powinnam iść na zwolnienie a nie się katować w pracy :confused:
Odnośnie hormonów to u mnie właśnie wszystko poszło w stronę płaczu... na początku byłam trochę nerwowa a teraz beczę jak głupia. Dziś Maja jest u babci i dzwoni do mnie, że boli ją gardełko i płacze a mi łzy jak grochy lecą ech

Nef- kochana ja w ogóle jestem beksa i wrażliwa na różne rzeczy... szybko się rozczulam nad różnymi dramatami ludzkimi, ale teraz to już w ogóle, ostatnio wzruszyłam się jak Maja narysowała sama kwiatka z łodyga i listkami :sorry2: zawsze bazgrała coś tam a tu proszę... taka niespodzianka...

Dotkass- ja też nigdy nie grałam idealnego związku,. kłóciłam się z m, czy to przy rodzeństwie, czy rodzicach... nie muszę udawać, jacy jesteśmy anielscy... wiemy, ze jesteśmy za sobą i się kochamy, ale kiedy trzeba z siebie wyrzucić.. co nieco to to robimy ;-)

skittles- a to dziwne nie słyszałam o takich przepisach, szkoda bo jednak leki do inhalatora to mniejsza szkodliwość dla żołądka... ja chwalę sobie inhalacje, moja mała często miała zapalenie oskrzeli w końcu kupiliśmy inhalator do tego beroduala, pulimocort i jak ręką odjął... Oj przykro mi kochana, że miałaś taką depresję... Widzisz z czasem wszystko się ułoży kochana... gotowanie to wcale nie taka trudna sprawa :biggrin2:, ja też nie umiałam... ale można się nauczyć, teraz mąż się śmieje, że gotuje rewelacyjnie... co do 1 pokoju, wiem że taka sytuacja może męczyć jesteście skazani na siebie cały dzień nie macie miejsca dla siebie... w tym temacie zbyt wiele nie pomogę, nie wiem jakie macie realne szanse na większe mieszkano? co do organizacji bałaganu... najlepiej jakbyś kupiła duże skrzynie, kolorowe pudła i tam wszystko wkładała... zawsze zapanuje dzięki temu względny ład :biggrin2: głowa do góry

krolewnazmarcepana- powodzenia na badaniu

tiramissu84- oj kochana nie przemęczaj się tak... to nic dobrego, ja w 1 ciąży 2 m-ce przed porodem postanowiłam posprzątać dom, umyć okna niby wszystko na spokojnie a popołudniu dostałam skurczy i zaczęło mi się robić rozwarcie... musiałam leżeć i brać leki... nic przyjemnego

ladies- a ja to jestem i romantyczna i lubię zabawę i żarty hihihi, dlatego jak miałam faceta, który był aż nadto słodki i grzeczny to zostawiłam go właśnie dla innego, bardziej niegrzecznego, który się ze mną pokłóci, odmówi itd...

ladies , Dotkass - kochane my tez mamy xboxa z kinectem... extra zabawa nawet młoda zaczyna szaleć, przyznam szczerze, że przez wakacje odpuściliśmy trochę... ale pewnie na jesieni wrócimy do zabawy :biggrin2:

eevciaa88 -kochanie niestety małżeństwo to trudna sztuka...u mnie na początku... też nie były lekko łatwo ale trzeba się docierać... nie można się poddawać z czasem jest coraz lepiej... wiesz w twoim przypadku to naprawdę jest wszystko skomplikowane... może powinnaś zaciągnąć porady psychologa albo poradni małżeńskiej

aisak_85 - współczuję kochana... może spróbuj napisać odwołanie do komornika... pracowałam w kadrach wiem, że ludzie często pisali takie prośby i dogadywali się z komornikiem

Notka- gratuluję udanej wizyty

zonqa- oj współczuję urwania głowy w pracy, to ostatnia rzecz... która powinna nas spotkać, ale niestety tak to jest w pracy :-(

ypra- mój gin jak poszłam potwierdzić ciążę to od razu chciał zwolnienie pisać u nas nie ma z tym najmniejszego problemu :biggrin2:, powiedz że bardzo źle się czujesz że ciągle wymiotujesz a w pracy masz duży stres i np. kontakt z klientami,,, powinno zadziałać

Felidae- pracowałam w kadrach i powiem ci, ze macierzyński leci od dnia narodzin dziecka, a do lekarza możesz iść po zwolnienie nawet dzień przed terminem porodu i on wypisze ci jeszcze na 2 tygodnie... bo później to i tak już wywołują lub cesarka... a jesli np po 3 dniach urodzisz to w kadrach naliczają macierzyński od dnia narodzin...

agnieszka116- ja też mam takie bóle, wczoraj byłam u lekarza i wszystko jest ok... takie bóle to norma niestety :-( jednak trzeba odpoczywać...

Anka4- powodzenia na usg...

cześć dziewczynki
a ja juz się pakuję na urlop... a raczej odwlekam pakowanie, bo strasznieee mi się nie chce, łee:dry:

mam kupę prasowania i mnie to najbardziej odstrasza, muszę wyskoczyć jeszcze na zakupy do Rossmanna, posprzatać chatę

wracamy za 2 tyg, więc pewnie nawet nie będę próbowała Was nadganiać, obstawiam, że jak wrócę, to bedzie jakieś 100 stron więcej:cool2:

Pozdrawiam i do :tak:sklikania

Wiesz co Agnieszka, ja mam ostatnio bardzo często tak, że jak wstanę szybko to mam wrażenie jakby mi rwało jajnik :( ostatnio jak kichnęłam to myślalam, że mi podbrzusze całe naderwało :( też się tym niepokoję trochę, a wizyta dopiero 3 pazdziernika. Jak coś ci lekarz powie, to daj znać :)

Witam
wcześniej pisałam na tym wątku ale pewnie nikt mnie nie pamięta bo długo mnie tu nie było

mam pytanie
Czy wy też macie takie uczucie ciągnięcia w podbrzuszu ? o ja właśnie coś takiego czuje od wczoraj jutro idę do gina to mu powiem

reklama
Nef- więc delektuj się, wypoczywaj....i wróć pełna energii do nas :-)

tiramissu84- kochana nie denerwuj się, ja mam to samo przy jakiś gwałtowniejszych ruchach rwie mnie jajnik raz z jednej a innym razem z drugiej strony... byłam wczoraj u lekarza i nie ma czym się stresować...

Do góry