Dotkass
Mama Ami i Kwietniówka'13 Moderatorka
mm, współczuję drożdżaków
:
Witamina A w diecie
Dziennie zapotrzebowanie na witaminę A kobiet nieciężarnych wynosi 800 µg, w czasie ciąży wzrasta do 1250 µg, natomiast w czasie laktacji do 1600 µg. Najwięcej witaminy A dostarczają produkty pochodzenia zwierzęcego, jak: wątróbka, masło, śmietana, ser żółty. Jednakże kobiety nie powinny jeść wątróbki, ponieważ jest to narząd, który metabolizuje różne toksyny, z którymi miało kontakt zwierzę. Spożywając podroby, kobieta dostarcza nie tylko witaminy, ale również mnóstwo substancji szkodliwych.
Anka, boszzz, co za sen
aneczka, podeślij mi na prv adres e-mail
nie wiem, ja stosowałam w pierwszej ciąży i nic się nie działo, teraz poczytałam i mnie przeraziłaś, ale doczytałam, że nie samo przyjmowanie wit A jest szkodliwe, a jego przedawkowanie, więc reasumując powinnyśmy dziennie przyjmować 1250, a w Prenatalu jest 1200, więc jest okzastanawia mnie w skladzie Vit A, jestem zadziwiona bo w ciazy nie powinno sie przyjmowac vit A, a tu na legalu w skladzie witamin ciazowych (??)![]()
:Witamina A w diecie
Dziennie zapotrzebowanie na witaminę A kobiet nieciężarnych wynosi 800 µg, w czasie ciąży wzrasta do 1250 µg, natomiast w czasie laktacji do 1600 µg. Najwięcej witaminy A dostarczają produkty pochodzenia zwierzęcego, jak: wątróbka, masło, śmietana, ser żółty. Jednakże kobiety nie powinny jeść wątróbki, ponieważ jest to narząd, który metabolizuje różne toksyny, z którymi miało kontakt zwierzę. Spożywając podroby, kobieta dostarcza nie tylko witaminy, ale również mnóstwo substancji szkodliwych.
Anka, boszzz, co za sen

aneczka, podeślij mi na prv adres e-mail

ja mam jutro genetyczne i też się boję... powodzenia
chociaż strwierdził dowcipnie, że nie chciałby być po drugiej stronie procesu produkcyjnego