reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

Ech no wlasnie....Ja w ogole jestem przeciwniczka wszelkich tabletek, i naprawde biore jesli musze...Chyba raz w zyciu mialam tylko podany antybiotyk... Pojem ten kwas foliowy ale tylko tabletke dziennie plus witaminki co pare dni, uwazam ze wiecej to przesada, a za 3 tygodnie skonsultuje w szpitalu..
Dziekuje wszystkim za pomoc. Widac ilu lekarzy tyle opini...MOja mama nie brala zadnych witamin, nic mi nie jest i urodzilam sie zdrowa...Mysle ze teraz zrobil sie jakis wielki szal na temat tego co w ciazy mozna, czego nie mozna, co trzeba, czego nie wolno...Tysiace witamin, lekow, az czlowiek sie gubi...

Tez nie mozecie spac? Ja sie budze o 6 i za nic w swiecie nie potrafie zasnac ponownie...

Wszystkim babeczkom zycze udanych dzisiejszych wizyt, na pewno wszystko bedzie dobrze i tak milo popatrzec na nasze malenstwa-juz sa takie duze!!!ja otworzylam szeroko oczy widzac 8cm cud na wczorajszym usg. Zycze wszystkim milych chwil:happy2:

reklama
cześć kochane,

miałam coś napisać i z głowy mi wyleciało :zawstydzona/y:

yoohoosek, ja też witaminy tylko w ciąży, a tak przy przeziębieniu już takim mocniejszym to rutinoscorbin tylko, ewentualnie aspirynka, Febrisan, ale to baaaaaardzo żadko, bo żadko choruję odkąd na wsi mieszkamy :tak::-)

a już wiem, co miałam napisać...skończyłam 15-ty tydzień :-D:-D:-D zacynam 16-ty :-)

Pchła
, ja się budzę koło 7:00 ale to dlatego, że muszę Amelcię wyszykować do przedszkola, jak nie idzie też nie śpię długo bo max do 8:00 :szok: w ciągu dnia chodzę zmęczona ale nie potrafię zasnąć, nie wiem dlaczego :dry:, a koło 19:00 już chodzę i ziewam i gdyby nie to, że Ami jeszcze nie śpi to ja pewnie już bym spała

no i miłego dnia u mnie co prawda słońce teraz świeci, ale ma padać po południu :sorry2:

a ja wam powiem ze jestem wielką fanką lekarzy i wszelkich leków z apteki :p
tzn. mojej Mai nie daje jak jej nic nie trzeba, narazie nie ma żadnych niedoborów i nie bywa bardzo chora wiec uzywalismy tylko spray do nosa :p
ale ja z racji tego ze od dziecka jestem alergikiem nie przepadam za leczeniem domowymi sposobami i zazwyczaj z każdą drobnostką lece do lekarza :p no niestety wiele razy zdarzyło mi sie wylądować na pogotowiu kiedy próbowałam wyleczyć coś sama :p szczególnie zapamiętałam jeden raz kiedy wypiłam polopiryne i napuchły mi powieki, wargi i palce u rąk ;p wylgądałam jak frankestein :p lekarz zabronił mi wtedy leczyc sie na włąsną ręke bo może to sie kiedyś skończyć nawet uduszeniem ;]
takze wiecie jaja są :D
noo i witaminki poza ciążą tez musze brać bo jak nie moge jeśc wielu produktów to mam potem niedobory ;p

my dzis jadymy do rodziców jeeeeeee :D odpoczne od mojego potwora :p

ahh mam nadzieje ze sobie dzis jakas pizame kupie :p bo mi zimno juz spac :p
aaa i u nas dzis wielkie swięto ogrzewanie włączają :p
i wszyscy muszą byc w domu o 16 hahahahahahahah juz to widze jak ktos sie z pracy specjalnie zwalnia bo oni łaskawie ogrzewanie raczą włączyć :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
krolewna, a dlaczego wszyscy muszą być w domu? :szok: pierwsze słyszę...co do rodziców, moja Mama jutro przyjeżdża i zostaje do wtorku już się nie mogę doczekać, pewnie będzi mnie mniej, więc nie gniewajcie się, jak coś będzie pilnego wysyłajcie prv, odbieram e-mail, więc będę widziała :tak:

Pchła ja w 1szej ciąży nie brałam wcale kwasu foliowego, dopiero gdzieś o 5czy 6 miesiąca witaminy, w drugiej kwas brałałam gdzieś od 7,8 tyg i jest dobrze, dzieci zdrowe, więc nie przejmuj się tym tak bardzo

krolewna, a dlaczego wszyscy muszą być w domu? :szok: pierwsze słyszę...co do rodziców, moja Mama jutro przyjeżdża i zostaje do wtorku już się nie mogę doczekać, pewnie będzi mnie mniej, więc nie gniewajcie się, jak coś będzie pilnego wysyłajcie prv, odbieram e-mail, więc będę widziała :tak:

ejj no włąsnie nie wiem haha :p zostawili kartke ze o 16 włączają i że prosza o obecność w domach :baffled: :p:p

Witajcie jestem już w domku po wizycie, ale zaraz opiszę to w odpowiednim wątku :-)
boshe jak u nas zimno....niby teraz słoneczko zaczęło wychodzić ale zmarzłam... Powiem wam, że podjęłam już decyzję odnośnie mojego zwolnienia...i na kolejną wizytę umówiłam się 31 października, żeby od 1 listopada iść już na L4 :-p Jestem przeziębiona, ale sama czuję, że mam więcej energii, jak chodziłam do pracy to o 20 już spałam a popołudniami snułam się po domu... teraz tryskam energią cały dzień....
także do piątku się kuruję, wracam na 2 tyg wszystko przekazać i do zobaczenia za rok :cool2:

No i mam małe zmartwienie :-( jakiś czas temu zaczęło mnie tak czasami pobolewać w okolicy pępka po lewej stronie, wyciągnęłam kolczyk bo myślałam, że to on jest winowajcą... ale jak się okazuje nie, wczoraj bolało mnie całe popołudnie :sorry2:, w zasadzie to w momencie kiedy chodzę, wstaję, jak leże to nie boli... już zaczęłam się nakręcać i czytać, że to może być przepuklina pepkowa bo takie są jej pierwsze objawy... powiedziałam o tym gin ale on zbadał śledzionę, nerki, pęcherz i niby czysto a mi było głupio podsunąć te moje domysły,.,,,
jak nie przejdzie to pójdę do innego lekarza

Oliwka – 110/70 za niskie? To moje standardowe ciśnienie. Na szczęście mężuś zaopatrzył mnie na urodziny w ciśnieniomierz:-D

Kochana to było już po kawie cisnienie hehehe
co do kwasu foliowego to ja brałam tylko w I trymestrze, teraz lekarka kazała same witaminki ale, ale te zawierajace własnie ten kwas:-)

Kruczka gratuluję udanej wizyty

reklama
Do góry