reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

acha...i jeszcze odnosnie kwasu foliowego...lekarz mi mowil ze mam zwiekszac dawke czyli w 4 misiacu 4 tabletki dziennie, w 5 tym 5 i tak dalej....pierwszy raz o czyms takim slysze i sama nie wiem co mam robic...
Ja w ogole malo bralam kwasu foliowego, dowiedzialam sie w 5 tyg... wtedy bralam witaminy z kwasem foliowym, pozniej zmienilam na sam kwas-zjadlam jedno opakowanie po tabletce dziennie, a teraz mialam przerwe bo myslalam ze juz nie trzeba a teraz lekarz mi mowi ze mam jesc kwas caly czas i zwiekszac te dawki....slyszalyscie o czyms takim? ja zaraz szalu dostane od myslenia i czytania w necie....wydaje mi sie to osobicie za duzo i dziwi mnie to branie po I trmestrze...co robic....:crazy:

dodam, ze wszystkie wyniki mam dobre...

reklama
Pchła pierwsze słyszę :szok: powiem jednak, że w prenatalu jest niewielka ilość kwasu foliowego, ale żeby aż taką dużą dawkę przyjmować??? może skonsultuj to z innym lekarzem :sorry2:

cytrusik, piszesz o beta karotenie, a w Prenatal Classic jest właśnie wit. A (beta karoten) tak jest napisane, więc chyba nie powinnam się stresować, co?

no jak jest napisane wit a ale w postaci beta karotenu to myślę że luzik, wszystko w jak najepszym porządku w takim razie :-)

ja już po wizycie, wszystko super ale padam, więc spadam, jutro wpadnę poklachać ;-)

Cześć Dziewczyny,
ja juz po USG genetycznym i wszystko jest w porządku :)
Dziecina zdrowa i grubiutka :D

bobik.jpg

Dotkas Wiem niestety no ale jak sama napisałaś lepiej jest mieć niż nie mieć :-p Chciałam zaocznie studiować później psychologię ale chyba te plany odłożę na dalszą przyszłość..
Kruczka Ooo odnalazłaś się! :-p Super zdjęcie i dobrze, że dziecko zdrowe ;-)

hmm pchełka kurcze aż tyle ? jak każda tabletka kwasu zawiera go 400 mikrogram ?? Chyba coś się mu pomyliło o_O Rozumiem jedna dziennie do końca...ale nie ważne ile my tego łykamy ważne ile nasz organizm jest w stanie tego wchłonąć....a nadmiar może być gorszy niż niedobór...jej jak nie zapomnę to dopytam kolegi w pracy ( ginekologa) bo do swojej wizyty na 100% zapomnę...
Kruczko super Bobik :-)

reklama
Felidae bylabym bardzo wdzieczna, bo glupawki dostane chyba....biore tabletke dziennie i uwazam ze wiecej chyba nie trzeba....rozumiem podwojna dwke w I trymestrze ale kazdego miesiaca zwiekszac?
Nie mam zadnych niedoborow, wszystkie wyniki w normie...myslalam ze przejde na normalne witaminy a teraz sama nie wiem...chyba zostawie jedna tabletke dziennie do wizyty w szpitalu...

Do góry