reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2013

ankzoc, jak tak z mezusiem? dogadaliscie sie ciut? mam nadzieje ze tak :-)
alez piekna pogoda w Wawie :-) wrocilam wlasnie ze spacerku, slonce i zapach jesieni, bosssko!!!!

reklama
Notka - nowy avatarek widzę ;-) no powiem ci kochana że po tych kilku dniach.... stęsknił się za mną :-D powiedziałam mu, że muszę raz na jakiś czas się wyprowadzać... teraz musiałam przez remont! Od razu uprzedzona mówię "taka tak dziś tęsknisz a jutro znowu foch" no ale postaram się wykorzystać tą dobrą passę i utrzymać jak najdłużej ten stan ;-) u nas też piękna pogoda... a mnie głowa już zaczyna boleć...
muszę zorganizować coś na weekend (póki mąż jest chętny)

podtrzymuj dobra passe tak tak :-)
ja tez chcialabym gdzies wyskoczyc, najchetniej do kina i na kolacje do wloskiej resto :-) w poniedzialek mamy rocznice slubu, wiec okazja jest ;-)

glowa tez mnie boli :-( hehhh......
jeszcze godzinka i spadam po przedszkolaka :-D

white_orchid - super :-) wiesz czytałam ostatnio że jak przyłożysz dłoń do brzuszka w miejscu gdzie jest macica to maluch będzie się zbliżał do miejsca które emituje ciepło!

tez wlasnie slyszalam, ze jak sie przylozy reke to maluch podplywa :-)
i tak sie smieje z mojego meza, bo on czesto jak mi przyklada to taka zzzzimna dlon :-D nasz maluch bedzie tate kojarzyl z arktycznym powiewem :-D:-D

co do rodzenstwa to ja rowniez nie wyobrazam sobie skazywac dziecka na jedynactwo. sama mam i siostre i brata i moze nie zawsze sie super dogadywalismy, ale grunt ze ich mam. zawsze to w kupie razniej, wiec wesolo bylo zawsze :-)
aczkolwiek miedzy mna a rodzenstwem sa 3 lata roznicy (siostra 3 lata starsza, brat 3 lata mlodszy) i tak stwierdzam, ze wolalbym jeszcze mniejsza roznice wieku miedzy moimi dziecmi...

dziewczyny z Krk, jak ktoras ma karte FitProfit lub OK System to jesli oboje z mezem/partnerem je macie to w Instytucie Swiadomego Rodzicielstwa jest darmowa szkola rodzenia SZKOŁA RODZENIA | Instytut Świadomego Rodzicielstwa

Notka, śliczny avatorek :-)

ankzoc,
powiem Ci i ogólnie Wam, że na ból głowy najllepszy sex, dwa dni mnie głowa bolała...przedwczoraj rano i wieczorem męża zmolestowałam i przestało...normalnie jak ręką odjął, dziś też coś zaczyna pobolewać, chyba muszę się odciśnieniować wieczorkiem :-p:-D

a ja czekam na mężusia, wczoraj nic nie przygotowałam, ale dziś już czekają lekko ugotowane ziemniaczki w piekarniku, żeby podpiec, gotują się warzywka (brokuły, kalafiorki i marchewka- taki mix hortex'u) i łososia dzwonka się rozmrażają, zaraz będę smażyła...mniam :-p

aisak_85 Najpierw niech Ci zrobi USG z przeziernością karkową...chyba, że o to mu chodzi...ja chodzę prywatnie i USG na przezierność+ koszt wizyta = 200 zł...test potrójny pappa to koszt ( chyba) ok 300...a później jeszcze można amniopunkcje czy jak to się zwie... ale sens tych badań jest wtedy gdy masz skończone 35 lat, w rodzinie były przypadki zespołu Downa lub przezierność karkowa wyjdzie 2,4 lub więcej. I jeżeli chodzi o przezierność karkową to rób...11 do 13 tc..

ja dzis zgrzesze na Kazimierzu zapiekanka - taki mam plan :-)
a potem bede sie raczyc ze znajomymi jakimis pysznymi koktajlami... oczywiscie w moim przypadku bezalkoholowymi ;-)

oby mnie tylko wieczorne mdlosci nie dopadly, bo bedzie kiepsko :baffled: jakby co mam w torebce awaryjna czarna siateczke :-D

reklama
white_orchid spoko spoko jeszcze poczujesz się czasami zmęczona...jak po całym dniu "działania" kładziesz się na zasłużony sen a Dzidek właśnie budzi sie na harce, bo mama leży i nie kołysze :p
Dotkass ja byłam w srode na wizycie, poskarżyłam sie na to, że wyglądam jak w 7 miesiacu a to dopiero 4 i powiedziała, ze to przez progesteron...powiedziała, lepiej lactuloze pić niż espumisan łykać bo bezpieczniejsza... dostałam małą buteleczkę, ale jeszcze nie próbowałam.

Do góry