• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dziewczyny obejrzyjcie sobie
Sześć tygodni - program dokumentalny VOD
zastanawiam się dlaczego jest tak strasznie skonstruowany że ludzie,którzy pragną mieć dziecko,to nie mogą,a Ci co nie chcą,nie mają warunków i chęci na wychowanie dziecka to raz za razem zachodzą w ciążę.W Tym przypadku,kobieta postąpiła słusznie że oddała dziecko,patrząc na Nią maleństwo nie miało szans na zdrowy rozwój.Dała przynajmniej szczęście jakiejś rodzinie.

reklama
Notka no to również gratulacje:-D mnie może kopać ile wlezie, bo wtedy będę wiedziała, że jest oki;-)

u nas tez prezenty tylko dla dzieci, chociaz w zeszłym roku kupiłam męzowi portfel ale to dla tego, że stary mu sie porwał a sam sobie by nie kupił;-)

myszka, zapraszam…daj znać wcześniej, żebym się mogła umówić na odbiór , Ty pewnie żartowałaś, ale nawet z kosztem paliwa wyjdzie Wam taniej niż kupić choinkę w Warszawie czy okolicach :-)

krolewna, do dokładnie, w każdym domu co innego…jeśli chodzi o prezenty to Ami dostaje takie większe na urodziny i pod choinkę, na Dzień Dziecka, to drobiazg i np., wyprawa do kina, czy zoo…a jeśli chodzi o prezenty takie większe to ja od lat już kupuję na allegro, strasznie denerwuję się stojąc w tych zatłoczonych sklepach, a tak kurier do domu przywiezie i nawet z ceną za przesyłkę w większości wychodzi dużo taniej, tymbardziej, że staram się u jednego sprzedawcy wychaczyć jak najwięcej prezentów :tak:

katarinna, nie zgodzę się z Tobą w kwestii smoczka, moja Ami od urodzenia chodziła ze smokiem, fakt, że jakoś koło 1,5 roku usilnie starałam się Ją oduczyć, co się udało…i po pierwsze zgryz ma idealny, zęby nie popsute, zaczęła mówić szybko i bardzo ładnie, bez seplenienia, nie było problemu ze zrozumieniem Jej :sorry2:

Pianka, to my podobnie, R z listopada ja z lutego :-)

Notka, gratuluję :-)

a co do prezentow dla nas to my tez zazwyczaj robimy sobie pierdulkowate, w zeszle swieta przez to ze bylam z mala w szpitalu i nie mialam jak wyjsc nawet na chwile, to miskowi chyba tylko czekoladke kupilam ale on mnie zaskoczyl i zloty pierscionek mi kupil :-D az sie poplakalam ;-)
a w tym raczej zrobimy sobie wspolny prezent - ps3 :-D taki niby nic ale jakie to fajne :-D
ps. dotka, a gdzie ty wogole mieszkasz bo ja cos znalesc nie moge :-(

Ostatnia edycja:
Oliwka - ja często kupuję mężowi właśnie takie praktyczne prezenty, których wiem, że sam by nie kupił. Już w sierpniu kupiłam mu nowy plecak, bo ten obecny już mu się pruje i zamek czasem niedomaga, a moj M i zakupy to są rzeczy, które rzadko się spotykają. Czasem mam wrażenie, że dla niego to wybawienie jak dostanie sweter, czy nową bieliznę, bo nie musi chodzić, wybierać, przymierzać. Tylko spodnie i buty niestety musi wybrać osobiście i wtedy trzeba z nim delikatnie jak z jajkiem, bo potrafi focha strzelić i powiedzieć, że nie jest w humorze, albo nie był przygotowany psychicznie na taki zakup:-D - taaak u nas takie zakupy są planowane kilka miesięcy wcześniej, czasem już na wiosnę mu mówię, że na jesień będzie potrzebował nowe spodnie lub płaszczyk. A wyrzucanie starych rzeczy to jeszcze cięższa historia, czasem potrafi z kosza wyciągnąć...:-D

myszka jeśli mogę to proponuję x-boxa, więcej gier, fajniejsza grafika i dużo lepszy...mój R to fanatyk, mieliśmy PS3, 3 x-boxy na raz zupełnie nie wiem po co...PS3 sprzedaliśmny w idealnym stanie, 2 x-boxy też zostawiliśmy sobie jednego i masę gier

pscółka, to nieźle masz się z mężem :-D;-)

Ale u mnie pada i wieje brrrr

Co do prezentow...my kupujemy sobie z mezem malusienkie drobiazgi...czesto sa to malutkie rzeczy, o ktorych wspomnielismy-np. na imieniny kupilam mu 3 bambusowe deseczki kuchenne a on mi na urodziny malego misia(musialam wyjezdzac i marudzilam, ze nie mam do kogo sie tulic w nocy)...Ot takie drobiazgi...A Swieta-na Swieta to raczej robie prezent komus - np. dom dziecka, a pod choinke malenki drobiazg...Jedyne co to mam zabawki dla dzieci znajomych, ale tez zazwyczaj cos malego i pozytecznego(np. bajki na dobranoc, ksiazeczki). Kocham Swieta :))))))

ja tak tylko na szybko, bo muszę dom ogarnąc, doczytam później, widze, że bo temat prazentów - może mnie czymś natchniecie:tak:

byłysmy z Gosią w przedszkolu i nieco zawstydzona, ale widac, ze sie podobało
Na razie była godzinkę ze mną. Jutro zostanie na godzinkę sama, a potem coraz dłużej. Po tygodniu takiej adaptacji, decyzja czy zostaje i podpisujemy umowe czy za wczesnie. Ale ja już widzę, że będzie fajnie.
Grupa ma 7 dzieci, przyszłyśmy to Pani zaśpiewała nam piosenkę na przywitanie z imionami dzieci, a małe smerfy siedziały pod ścianką i machały jak było ich imię.:-D

reklama
Notka - mężuś znowu cię rozpieszcza :-) gratuluję 1 kopniaka

pscółka i spółka - ja jak przyłożę rękę to czuję trochę ruchy, ale wczoraj Maja śpiewała do brzuszka i poczuła pod rączką ruchy i zapytała "mamo ona mnie kocha"

krolewnazmarcepana - u nas wypasione prezenty są dla maluchów i rodziców reszta po drobiazgu

Oliwka 36 - gratulacje

myszka_1405 - to trzymam kciuki za zdrówko, chociaż teraz to taki głupi okres jest że ciężko się ustrzec przed tym. Ja polecam xboxa zdecydowanie z kinectem, rewelacja :-) też stałam przed wyborem ps a x box i długo czytałam, porównywałam i padło na xboxa

Dotkass - ja właśnie w tym roku zaplanowałam, ze z Mają napiszę list a póxniej każdy dostanie gotowy pomysł i voila :-D

Pianka - wow moja to chyba nigdy tyle nie spała :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry