• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
wspolczuje...
a ja was zaskocze i powiem ze kompletnie nie boje sie dentysty:D
a musialam juz wyrwac dwa stale zeby w tym jeden u chirurga szczekowego bo korzen byl duzy i mega zakrecony i musial to zrobic specjalista(mialam przypadek niewidocznej prochnicy.... zab sie psul i ''zmarl'' cierpialam z bolu jak cholera.. a na zdjeciach itp nic nie bylo widac, zadnej prochnicy.. nic...)
teraz mam zdrowe wszystkie naszczescie przed zajsciem w ciaze sprawdzalam i jest ok
nienawidze bolu zeba.. ale kto go lubi??

zjadlamwlasnie pol sloika kiszonej kapusty taka mialam ochote
i nie wiem czy zasne bo jestem podekscytowana jutrzejszym usg...:)))

no ale uciekam poleze ,obejrze film i mam nadzieje szybko zasnac

Ostatnia edycja:
reklama
phelania u mnie w rodzinie 2 dentystów
jest znieczulenie, które można brać w ciąży, są też antybiotyki, jeśliby trzeba
nie robią raczej rtg (a na pewno nie w I trymestrze), chociaz te nowoczesne aparaty ponoć bardzo małą wiązke wysyłaja (te co wyswietlają zdjęcie cyfrowe)
ja miałam kanałowe leczenie jak juz podejrzewałam, że jestem w ciąży i mam zrobione wypełnienia kanałów, ale ze wzgledu na ciąże nie miałam robionego zdjęcia i stąd nie mam stalego wypełnienia, tylko takie tymczasowe, ale z rok powinno się utrzymać.

A w poprzedniej ciazy ząb mi się ukruszył na pestce czeresni dzień przed terminem i tylko na szybko miałam go zabezpieczonego (opiłowanego), a tak mnie później napierdzielał w szpitalu, że nawet nie myslałam o bólu po porodzie tylko o tym zębie:baffled:

Odwagi i idź do dentysty, bo w ciąży zęby się bardzo sypią i musisz je poleczyć.

aaa19 z tym psem to była moja głupota:-( ale miałam z 10 czy 12 lat i juz długo marudziłam rodzicom o psa, więc najwazniejsze było się pochwalić koleżankom

ladies ja tez z tych niebojących się dentystów, niemal wszystko mogę mieć robione bez znieczulenia, moja teściówka zawsze sie dziwi jak siedze u niej na fotelu
Na sylwestra miałam na jednym zabiegu (ale to pod znieczuleniem) wyrywane dwie 6stki, wszczepiane w to miejsce implanty (a to wiercenie kości) i podcinane wędzidełko (taka błonka z przodu między zębami a wargą). Potem pytałam czy dam rade iść na sylwka:-D ale ostatecznie twarz miałam jak buldog, więc sie problem sam rozwiązał... a ketonal (przeciwbólowy) wzięłam tylko raz, bo się wystraszyłam, ze mnie zacznie w nocy boleć i mnie obudzi

Po porodzie naturalnym też tylko raz wzięłam ibuprom, bo mi pielegniarki wcisnęły
chyba mam jakis podwyższony próg bólu:cool2:

a ja się wyspałam z tytułu choroby i mi sie teraz kompletnie nie chce spać:dry:

Phelania spokojnie możesz wziąć znieczulenie,tylko musisz koniecznie powiedzieć że w ciąży jesteś,ja kilka dni temu miałam zęba leczonego kanałowo.Lekarz nie był co prawda zachwycony że nie ma dostępu do zdjęcia,ale sam mówił że rtg w ciąży jest absolutnie zabronione.
Wszystkim chorowitkom dużo zdróweczka życzę:-)

Hej dziewczyny,

wspolczuje przejsc z zebami. Dla mnie to straszny temat...

Nie pisalam tak dlugo bo caly tydzien jestem chora.
W poniedzialek zmogl mnie rotawirus - jednodniowy wprawdzie, ale ze wszystkimi atrakcjami: bol glowy, goraczka, wymioty, bol miesni i kosci. Myslalam, ze oszaleje. W srode poszlam do pracy a wieczorem zauwazylam male plamki na stopach, ktore szybko zmienily sie w piekace i bolace plamy. I to w najgorszym mozliwym miejscu.
Czwartek dermatolog - okazuje sie ze to uczulenie po rotawirusie. Na szczescie przechodzi.
Do zwalczenie pozostal mi tylko okropny kaszel...

Normalnie pisze jak jakis hipochondryk:no:

Ale w tym tygodniu to juz na prawde wszystko sie do mnie przyczepilo..

Jak ja byłam u mojej dentystki, to ona powiedzxiała, że jej sprzęt promieniuje miejscowo, tylko na kawałek szczęki, więc spokojnie można u niej robić usg w ciąży, a dodatkowo jest ochrona na brzuchu specjalnego fartucha.
Współczuję bólu zęba, też się boję dentysty, mimo, że znalazłam kobietę co leczy całkowicie bez bólu, wyrywała mi dwa zęby :szok: A teraz jak mnie bolał ząb to myłam pasta i płukałam płynem lacalut acyiv, do tego bolace miejsce spryskiwałam propolisem w sprayu, dwa razy wzięłam apap i przeszło :nerd:oby tylko tak zostało do czasu po porodzie, bo ja muszę mieć końską dawkę znieczulenia. A propo, wolę rodzic dzieci (nawet bez zzo) niż leczyć zęby :-D

P/s Mam prośbę, jak mnie tu nie ma, to nie piszcie tak dużo, bo nie nadążam czytać zaległych, a juz są następne posty :-D:-D:-D

Cześć brzuchatki

Zdrówka dla Wszystkich chorowitek i tych dużych i tych małych:tak:

mnie jakos narazie przeziebienia omijaja i jakieś choroby tylko czasami lekki katar i tyle, oby tak dalej:-)

Hej Hej dziewczyny :-)

Ewafoto oj bardzo współczuję, musiało Cie wymeczyć. Zdrówka życzę!!

u mnie dentysta też rtg kategorycznie zabrania!
mam jedną kanałówkę do zrobienia, ale mówi że się musimy wstrzymać bo bez zdjęcia to zupełny bezsens cokolwiek działać!

Miłego dnia :-)

hej

u mnie wczoraj od rana nie było prądu więc i netu brak i kontaktu ze światem

a na dodatek mały wstał o 4.40 kręcił się u nas w łóżku i w końcu za 5.50 powiedział że go ucho boli. Wizyta u lekarza i póki co jest lekko zaczerwienione ale kazała obserwować. Więc cały dzień z marutkiem siedziałam bez prądu. A na do datek jeszcze był wczoraj chrześniak więc sajgon na całego. A po południu jazda na świetlicy.

Uzbierało mi się dużo roboty w domu więc pewnie nadrobię Was w sobotę

Pozdrawiam i życzę zdrówka

Hej,

ja też wybieram się do dentysty, w sumie nic mnie nie boli, ale wiem, że mam 2 dziury do zrobienia. Ale w sumie nic pilnego, więc może po porodzie pójdę, zobaczymy. W każdym razie współczuje bólów zębów.

Ewafoto no to miałaś ładny tydzień... ale czasem tak bywa, że wszystko na raz bierze.

Spokojnego dnia ;-)

reklama
ja w pierwszej ciąży byłam u wspaniałego lekarza w krakowie, który nei dał mi znieczulenia bo powiedział ze mnie nie zaboli i nie zabolało, ale za wizyte i tak po zniżkach zapłaciłam duzo .. niestety nie stać mnie zeby chodzić do takiego dentysty :P ale wtedy mi znajoma załatwiła :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry