reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
ja też nie mam rozstępów... w pierwszej ciąży wyskoczyły mi właśnie przy nawale ale pod spodem piersi... ale nie są widoczne a teraz smaruję i brzuch i piersi.. i biodra, powiem wam że ja przez te wymioty musiałam kupić taki krem który podpasuje mi pod względem zapachu i super jest DAX COSMETICS super się wchłania ślicznie pachnie

Hej hej, do nas mikołaj dotarł wieczorem dopiero ale przyniósł słodycze , ciepłe skarpety i coś do poczytania więc jesteśmy zadowoleni :-) Śnieg też spadł i jest zimno brr więc na wyprawę do lekarza będę się musiała opatulić!!

Oliwka Oby humorek dopisywał cały dzień ;-)
ankzoc Współczuję Ci kochana przygód, wystarczy Ci już chyba na cały miesiąc. Odpoczywaj dzisiaj !!;-)
Phelnia Koszmarny sen..ale mi też się śnią takie nieciekawe..ważne,że już się obudziłyśmy :-p
white Zazdroszczę wyprawy. Ja to będę siedziała na tyłku i się będę uczyć :-( Więc jak pojedziesz to zdjęcia poproszę,żeby chociaż na obrazkach pooglądać!
evcia Udanego szaleństwa na sankach
beti Ja nie mam i nigdy nie miałam więc nie umiem pomóc :-(
Shy Mi się zrobiły na pupie rozstępy i na brzuchu takie malutkie..a na biuście pewnie też będą bo mi urósł bardzo :-(

Miłego dnia!!

aaa19 trzymam kciuki za wizytę i oby wszystko się ładnie goiło. I nawet nie pisz takich rzeczy, różne paskudztwa się człowiekowi mogą przyplątać i wiadomo, że nie z Twojej winy to się stało. Ja np nienawidzę jak mi wyskoczy opryszczka, bo mam wrażenie że to takie obrzydliwe i sprawiam wrażenie brudasa, a to tylko przecież przypadłość osłabionego organizmu..... (przepraszam, że tak napisałam, bo widziałam, że któraś z Was ma aktualnie ten problem- mi w ciązy wyskoczyła 2 razy i smarowałam tylko pastą do zębów, normalnie zawsze używałam Zovirax ale teraz się bałam)
Phelania współczuję snu, pewnie długo musiałaś dochodzić do siebie po czymś takim.
Ankzoc ale miałaś dzień, nie dziwię się, że wieczorem zrobiło Ci się słabo. Odpocznij dziś.
white super plany, jeśli czujesz się dobrze i lekarz nie widzi przeciwwskazań korzystaj z życia, zimy i ostatnich chwil 'wolności';-)
Shy jeśli chodzi o rozstępy, to ja nie mam i u mnie w rodzinie nie ma skłonności do ich powstawania, ale od właściwie samego początku smaruję się kremami i specjalnymi olejkami dla kobiet w ciąży. Jeśli coś się zrobiło i odczuwasz swędzenie to chyba najlepiej zastosować jakąś oliwkę (dla dzieci, ja używam Mamamil ok.35zł) bo czytałam, że one najlepiej pomagają na swędzenie i pieczenie.

Mi się zapowiada bardzo fajny weekend.
Dziś przyjeżdżają do mnie znajomi z pracy, na wielkie gotowanie a jutro wpadają nasi inni znajomi i zostają na noc:)
Muszę coś upiec i właśnie przeglądam przepisy i wpadłam na fajny (wg mnie) pomysł- w tym roku pod choinkę robimy prezenty tylko dla dzieciaczków i stwierdziłam, że upiekę ładne ciasteczka (całe mnóstwo jest na Moje wypieki:-)) i zrobię takie słodkie paczuszki dla każdego :-)

ankzoc, to wysylam chmurke sniegowa do Ciebie! :-D bialosci zycze!!!

yoohoosek, ja z synusiem zawsze pierniczki robimy i paczuszki dla kazdego przygotowujemy :-) frajda ogromna!!

a my za tydzien w sobote robimy urodzinki mego dwulatka, bedzie tort i fondue czekoladowe z owocami :-)

aaa19, teraz jakos doczytalam ze Ty w szpitalu na zabiegu mialas, duzo zdrowka dla Ciebie!!

Yoohoosek- fajny pomysł z tymi słodkimi prezentami;)Co do rozstępów smaruje się od początku ciąży... an brzuchu nic nie mam na razie ale strasznie bolą mnie te piersi spróbuje jeszcze z oliwką.
aaaa19- 3mam kciuki żeby wszystko było ok i z Tobą i z kruszynką!!!

Cześć dziewczynki,nie było mnie kilka dni,miałam słabsze dni i nie miałam siły pisać,a do tego miałam mały wypadek.
Przedwczoraj wieczorem przewróciłam się a brzuch na lodzie,i dodatkowo skręciłam rękę.Byłam wczoraj na USG i na szczęście wszystko ok,ale troszkę się zdenerwowałam,szczególnie że chwilkę wcześniej chciałam żeby mąż dał mi córkę na ręce,i gdybym z Nią gruchła to mogłam jej krzywde zrobić.Ehhh najważniejsze że nic się nie stało,prócz tego że wyglądam ja dziecko wojny,ręka posiniaczona,kolano rozbite.
Mój M wczoraj w końcu zamontował telewizor,i różnica jest kolosalna:-)
Wszystkim brzuchatkom życzę mnóstwo zdrówka

mamakruszynki: wspolczuje, wracaj do zdrowia!! ehh dlatego nie lubie zimy, bo mozna sie połamać na prostej drodze :P:P

a co do rozstępów, ja mam dwa na pupie ale nie wiem czy z tamtej ciąży czy z tej czy coo bo wczesniej ich nie zauważyłam, są minimalne i tylko po jednej stronie, no to sory ale co mi dupa z jednej strony urosła za szybko a z drugiej nie ? hahahhaah :angry:
na brzuchu i piersiach nie mam i narazie sie nie zapowiada :P
nie kupiłabym musteli ze względu na cene, niestety dla mnie czy krem za 100 zł czy oliwka za 10 zł da taki sam efekt bo nie od kosmetyku zależy to czy będą rozstęoy czy nie
nawilżyć skóre można zarówno tanim jak i drogim kremem to po co przepłacac, nie wierze w te wspaniałe własciwości specjalnych kremów

reklama
Hej :)
AgataWro ja zobaczyłam dwie kreski 3 dni przed terminem miesiączki :tak:
Tiramissu ja podobnie nie odczuwam potrzeby żeby mąż był przy porodzie, córcię rodziłam sama, mąż przed 3 zawiózł mnie do szpitala ok 4 wrócił do domu a na 7 poszedł do pracy bo z nerwów nie chciał sam w domu siedzieć :-D
olcia witaj :)
Phelania ojojoj koszmary! na szczęście to tylko sen, który się nie sprawdzi! Dla pocieszenia powiem Ci że mi się ostatnio śniło że z Anną Seniuk czyli Madzią Karwowska wódkę piłam :szok: a najlepsze że pół dnia się czułam jakbym kaca miała :szok::-D to są dopiero realistyczne sny :-D
U nas bielutko, od 1 grudnia codziennie pada śnieg :-)
ankzoc to wycieczka Ci się trafiła :/ ale i tak zazdroszczę wypadu do Gdańska bo uwielbiam to miasto :tak:
Shy mi na razie nic dodatkowego nie powychodziło i dobrze, wystarczą mi te które zostały po karmieniu piersią :-p;-)polecam Perfecta Mama krem do biustu, mi niestety za późno go polecono ale i tak ładnie je zredukował
madan mi w poprzedniej ciąży łącznie z okresem karmienia urosły a C na D a teraz jak na razie zrobiły się pełniejsze na DD :)
Miss Cinname, Alex my dziewczynkę na stojąco zrobiliśmy, niech mąż spróbuje :D a synka to nawet nie wiem bo cały tydzień było szaleństwo :-D
Miłego dnia dziewuszki! ja zabieram się za odkładanie ciuchów w które się już nie mieszczę.. :baffled: trzeba zwolnieć miejsce w szafie na ciążówki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry