reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
whiteorhid - naprawdę wolałabym sie nie łapać z powodu za dużego zarobku. A nie wiecznie problemy z wypłatą męża a raczej z jego pracodawcą dzisaij jest 10 powinna byc cala wyplata ale jak zwykle 1/3 nie ma i trzeba czekać az szanownie szefowa zjawi sie w pracy i wyplaci nawet na glupie zakupy nie mozna jechac bo ne wiadomo czy wyplaci nadgodziny a spozniaja sie juz 4 miesiące... Mam dość jego pracy..

reklama
whiteorhid - naprawdę wolałabym sie nie łapać z powodu za dużego zarobku. A nie wiecznie problemy z wypłatą męża a raczej z jego pracodawcą dzisaij jest 10 powinna byc cala wyplata ale jak zwykle 1/3 nie ma i trzeba czekać az szanownie szefowa zjawi sie w pracy i wyplaci nawet na glupie zakupy nie mozna jechac bo ne wiadomo czy wyplaci nadgodziny a spozniaja sie juz 4 miesiące... Mam dość jego pracy..

ale dziewczyny ja nigdzie zadnych porownan nie robilam co wole, wiec nie bardzo rozumiem skad taka dyskusja :confused:

u nas nie ma becikowego gminnego niestety.
Jedynie z ubezpieczenia grupowego cos dostaniemy tym razem, poprzednio nie płaciłam to nic nie miałam, ale teraz zapisałam się do grupowego jak tylko do pracy wróciłam, i ubezpieczam też męża bo u niego w pracy tego nie ma, więc dostaniemy oboje :biggrin2:

my na szczescie tez sie ubezpieczamy grupowe, wiec chociaz tu sie jakis bonusik trafi ;)

ja jak rodziłam Filipa to dostałam 2000tys.
1000 becikowe normalne i jeszcze 1000 dawała nasza burmistrzowa. teraz to chyba tylko 1tys nam przysługuje.

Dorotko fotki i przepis na pierniczków wstaw :-)
My mamy robić jakoś na dniach to skorzystam!

ankzoc
dużooo zdrówka dla córci!

u mnie Filip brzydko kaszlacy zwłaszcza rano..idziemy się na 17 osłuchać :/

oj klaudia, przypomniałaś mi :zawstydzona/y: zaraz zrobię

white, tu nie chodziło o porównanie przynajmniej nie mi, chodziło raczej o fakt, że wolałybyśmy być w Twojej sytuacji ;-):tak:

oj dziewczyny wiadomo, że każdy chciałby mieć tyle żeby żyć godziwie i zapewnić "normalne" życie własnej rodzinie... ale mamy takie czasy że każdy grosz się liczy... nie dziwię się, że wprowadzają ograniczenia finansowe bo skoro ktoś ma spore zarobki to dlaczego ma dostać te tyś zł skoro dla niego to jest "niewiele" ale skoro już ktoś wprowadza takie ograniczenia to niech pomyślą o tych najbiedniejszych, których dochód na prawdę jest niski i dać takim ludziom więcej!

klaudia011 - zdrówka dla synusia

Dotkass - Maja ma gila i okropny odrywający się kaszel ale ja bym nie wpadła na to że znowu coś z uszami się dzieje dopóki sama nie zaczęłaby płakać z bólu... teraz ją wyleczę już tymi lekami, 20 mamy przyjść na jakieś badanie słuchu i zaczynam jej podawać tą szczepionkę ech

Ostatnia edycja:
ehh no własnie ciekawe czy ja wytrzymam do 17 marca zeby nie urodzić za wcześniej, bo nie powiem ale cieszyłabym sie jakbym dostała roczny macierzyński :P a u mnie to tez loteria jak u Karenki..

Nef- ale ja nie mówiłam o maniu lub nie wyjścia, tylko o tym, gdzie jest kontrola, a gdzie jej nie ma, wyciągasz nazbyt ogólne wnioski. Mam koleżankę przedszkolankę, pracującą 25 lat w przedszkolach publicznych i fakt jest tam dużo dzieci, ale to instytucja i procedury muszą być zachowane. Oczywiście nie we wszystkich prywatnych jest źle, bo to zależy tylko i wyłącznie od... ludzi. A Ci nieuczciwi wiedząc, że nie ma nad nimi kontroli dopuszczają się niefajnych rzeczy. Ja wiem, że na publiczne się nie załapię, więc będzie ciężki orzech do zgryzienia, czy niania, czy prywatne.

tiramissu - ja też "chyba" wczoraj po raz pierwszy poczułam ruchy pod ręka, "chyba" bo mój M mówi, że on nie wyczuł:-D

beti - mój synuś jest ułożony nóżkami do moich wnętrzności na 100% od 16 tygodnia (widziałam na USG) , ale obstawiam, że i wcześniej, bo jak na pierworódkę to baaaardzo wcześnie czułam ruchy. Teraz też był kręgosłupem do mojego pępka i dlatego nie dało się serducha mu obejrzeć. Szczerze, to liczę, że sie obróci, bo te kopniaczki to już coraz mocniejsze:-D

reklama
no to z Fifem nie jest źle bo w przedszkolu nie kasłał więc mu odpuszczam wizytę u lekarza w ogóle dziś u niego w przedszkolu były pustki. Teraz bawi się drewnianą ciuchcią.

ja od kilku dni mam na coś ochotę ale za chiny nie mogę rozgryść na co:baffled:

co do ułożenia dzieciaczka to moje układają się po prawej stronie bo tu mają więcej miejsca ze względu na obniżenie miednicy z tej strony i mam asymetryczny brzuszek przez to:cool2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry