reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dzień dobry Kobitki:tak:

Pozdrawiam z łóżka- wiszę sobie w średnio wygodnej pozycji nad rozwalonym laptopem i pisze do Was;-) Zawiasy całkim szlak trafił i podparty tylko monitor kabelkiem z klawiaturą połączony- oryginalny wynalazek:dry: ciekawe jak długo tak pociągnie zanim zdechnie całkiem:dry: Skąd mam wyczynaścić sobie 1,5tys na laptopa jak tu wyprawkę trzeba kupić i starszemu dziecięciu wyrko do spania:confused::dry: Ehh..

A poza tym to nic. Brzuszek raz lepiej raz gorzej ale tragedii nie ma- stosuję się do zaleceń i ciągnę tak dzień za dniem..:sorry2:
Chciałabym coś na Święta porobić a ograniczam się do wydawania poleceń i próśb co i keidy trzeba zrobić bo ja nie mogę:no: Cóż tki lajf- wiecie o tym złaszcza te leżące ze mną:sorry2:

Co do becikowego - to jak to w końcu jest? Ja też czytałam w necie że będzie przyznawane osobom o dochodach 1922zł netto na osobę w rodzinie czyli to x4 (w przypadku mama tata i dwójka dzieci?)??:confused: Czyli całkowity dochód na 4 osobową rodzinę powinie wynosić maksimum 7688zl?:confused: Dobrze to rozumiem czy nie?:confused: No i dla mnie to maleństwo przeciez jest już na świecie jak sie dostaje becikowe wiec to raczej bylaby paranoja jakby sie nie liczyło jako członek rodziny. Przecież w ciazy nie przyznają tylko z zaswadczenia ze dziecko zostalo urodzone. Choć w tym szalonym kraju wszystko możliwe:angry:
A jakie są postanowienie co do tego becikowego gminnego w krk?- Krakowianki wiecie coś???:confused:;-) (500zł?- coś takiego tez mi się obiło o uszy?)

Mamo kruszynki- moja zagorączkowała jak miała 3miesiące do 39 stopni- prawia zawału dostałam:sorry2: Współczuję nerwów, ale nie martw się 38 st to nic strasznego- dobrze, że spadło. I to pewnie przez te zęby. I pamiętaj o "trzydniówce" (u nas jeszcze nie było). Nic groźnego, ale jak gorączk przez 3 dni to każda matka się martwi;-)

Phelania
- powodzenia na badaniach!

ladies- Super że synek tak szybko doszedł do siebie :-) I dobrze, że masz w domu też taki pomocny model męża i pomaga ile trzeba.

madan
- ja tam też nie pogardziłabym becikowym;-)

Dorotka -"kasę zawsze się da jakoś zorganizować":-D też wyszłam z tego samego założenia;-)Tylko M racjonalnie liczy wszystko i czoło marszczy jak to ogarniemy, a ja wiem, ze damy radę, bo w końcu dzieci to największy skarb, więc warto dla niech sobie czegoś odmówić;-) (tak a propos mojego laptopa- przynajmniej Julis będzie miała nowe łózko materac i pościel:sorry2:)
Zazdroszcze pierników:-D- podeślij kilka dobra kobieto bo ja nie moge stać w kuchni:sorry2:

Królewna- fajnuchny brzusiowy avatar :-)

zonqa- no te maluchy w brzuchu porafią nam nakopać- mnie mała tez daje :sorry2:popalić. Zdrówka dla synka

Alex2
-też miałam taką piłę kupić,...a teraz jak mi nie wolno nic to bez sensu, a szkoda, bo zawsze chciałam... miłego ćwiczenia życze:tak:

Beti- zazdroszczę śnigu- w krk ledwo przybielone...jedynie mróz... a ja tak śnieg lubię:tak:

Miss Cinamme- zdrówka!

Muro- gratuluję Synka!!!:-):-)

Uff...od rana Wam odpisuję i skończyć nie mogę... co chwilę coś- to siku, to Julik mi pół mieszkania zalała (a propos tego ze mam leżeć przy dziecku) to piciu, to coś tam...:dry:

No nic, pozdrawiam Waszystkie, a szczególnie Te ,którym nie odpisałam personalnie:-)

reklama
Witajcie kochane ja chyba oszaleję, byłam dziś z Mają u laryngologa do kontroli i co?? Znowu zaczyna jej się zapalenie uszu dostała kolejny lek... tym razem jakieś krople do picie :confused: normalnie mam już dosyć od 2 m-cy taszcze się z nią po lekarzach i co rusz faszeruję ją jak nie atbiotykami to innymi lekami, nie długo pójdę z torbami :-( spray do nosa 70 zł teraz krople 40 jeszcze ma jakąs szczepionkę uodparniającą dostać Ismigen która kosztuje ponad 100... nie mówię już o kasie ktorą wydałam wcześniej... i jak tu się cieszyć świętami? :-(

Dotkass - tyko na spokojnie ;-)

lenka21* - wiesz co, ja nie wiem jak kiedyś ludzie żyli teraz tyle tych chorób alergii itd a i tak lekarzom często trudno postawić trafną diagnozę, faszerują nas lekami bo np mają podpisaną umowę

krolewnazmarcepana - prawdopodobnie na podstawie pitu za zeszły rok

tiramissu84 - gratuluję ;-)

zonqa - zdrówka dla synusia

alex2 - chyba prędzej sama tą pompke sobie kupisz :-D

Miss Cinname - zdrówka życzę do herbatki miodek i cytynka

muro -gratuluję synka

Ella1 - wiesz pewnie na rzetelne info o becikowym będziemy musiały poczekać do stycznia

muro witaj w klubie, gratulacje syneczka!!!:-)

Ella u mnie piłka zakurzona leży pod łóżkiem, ale tak mnie dzisiaj boli kręgol że nie ma wymówek, trzeba zacząć ćwiczyć, bo pompka już kupiona... a wcześniej jak była napompowana służyła jako miejsce gdzie spoczywały wszystkie ciuchy :-)mam nadzieje że nie poprzestanę na gadaniu :)
Co do becikowego to jest tak właśnie jak piszesz...

Ankzoc dużo zdróweczka, zdrowie tyle kosztuje że nie jeden już by kredyt mieszkaniowy spłacił :-D mój K 600 zł zostawił w dwa tyg u urologa + badania i leki!! jakaś paranoja!!!
A moja przyjaciółka która ma aptekę tylko czeka na takich chorowitków :no: przykre!!!

Ostatnia edycja:
ja nie dostane od panstwa nic. jak dotychczas moglam liczyc na 1000 becikowego panstwowego i 1000 krakowskiego tak teraz przez progi dochodowe dostane wielkie NIC, zarowno od panstwa jak i od miasta.

w sumie nie ubedzie mnie od tego jakos specjalnie, ale fajnie by bylo gdyby zaoszczedzone w ten sposob pieniadze przekazali na cos pozytecznego... a to chyba marzenia scietej glowy :baffled:

No my na becikowe łapiemy się, ale oczywiście od miasta nie ma co liczyć. Nikt nie dostaje...

A co do becikowego z MOPS/GOPS to dowiedzcie się koniecznie o te prog,i bo dostają je Ci którzy otrzymują zasiłek rodzinny (chyba wtedy z automatu). Ale to musicie doczytać, bo szkoda żeby komuś przepadło jeśli ma możliwość.

Dotkass zgadzam się z Tobą w 100%. Też nie wyobrażam sobie mieć jedno dziecko i jeśli tylko się uda to chcę mieć drugie. Ja mam z siostrą świetny kontakt (oczywiście jest też osobą z którą kłócę się najbardziej na świecie). W domu było normalne, że jak jedna dostanie coś w danym miesiącu to druga musi poczekać. I nigdy nie było z tego powodu jakiś walk czy kłótni.

Ostatnia edycja:
muro, gratuluję synka :-)

Ella, kochanie chętnie bym Ci upiekła te pierniczki, ale obawiam się, że albo nie dojdą na czas, albo w całości...ten okres przed świąteczny na poczcie to masakra...co do podejścia do kasy, mój R ma wahania raz mówi, że damy sobie radę, raz się załamuje i mówi, że już ma dość, ale cóż chyba mu i tak dobrze, skoro trzyma się mnie hehehe...a że to Skorpion zodiakalny, pesymista to normalne u niego zachowanie, do którego już się przyzwyczaiłam i staram się ignorować ;-) ...co do becikowego to liczą się wszystkie osoby w rodzinie...w końcu to bierzesz na dziecko urodzone, więc nie wliczanie Go do dochodu było by chore :tak:

ankzoc, biedna Maja...dużo zdrówka dla Niej, a krople do ucha może jakieś kup w aptece...ja zawsze używałam kropli od Małego Mama mi kupowała, bo skoro nic nie dało "leczenie" lekarzy próbowała sama i jakoś dała radę i to homeopatycznymi lekami a nie antybiolami :tak:

white, skoro nie kwalifikujecie się na becikowe to rewelacja jednym słowem, wolałabym nie kwalifikować się ze względu na "za duży" dochód, niż martwić się czy mi to becikowe starczy i na co :tak:

reklama
white, skoro nie kwalifikujecie się na becikowe to rewelacja jednym słowem, wolałabym nie kwalifikować się ze względu na "za duży" dochód, niż martwić się czy mi to becikowe starczy i na co :tak:

toteż nie jęczę jakoś bardzo z tego powodu, ale jak pisałam fajnie by było gdyby tak zaoszczedzone pieniazki jednak znalazly jakies pozyteczne cel wydatkowania, a nie rozplynely sie gdzies w powietrzu.... a boje sie, ze sie zwyczajnie rozplyna...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry