reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
czesc dziewuszki ja znowu na chwilke, lecimy z Korba na sterylizacje i na zakupy i moze na usg, bo te poniedzialkowe odwolane bylo :-( moze sie dowiem co tam pod serduchem mam ;-)
co do ruchow to moj misiek poczul je dopiero w niedziele :-) wczesniej to tylko ja :-)

reklama
Cześć dziewczynki :)
U mnie bez zmian- biało i pięknie! Coś ostatnio się nie wysypiam, ale to za sprawą mojego siostrzeńca, który wpada do mnie nad ranem i mnie ciągnie za włosy, żeby się z nim bawić :D Któraś z Was pisała o tym, że przyciągała zwierzęta, ja mam takie wrażenie, że dzieci do mnie lgną :D
Co do ruchów... ostatnio czuję jakby mniej... raz na jakiś czas kopniaczek, a do niedawna było tak, że mała wariowała w brzuchu, zwłaszcza wieczorami.

Bishopka ja biorę prenatal, ale tak co 2-3 dzień (tak mi kazała pani doktor) i póki co wyniki hemoglobiny złe nie są :)

Alex jeszcze tydz max dwa i sie doczekasz;-) nie zycze Ci tych harcow po pecherzu, bo malo estetycznie to wyglada jak zgieta w pol z cipolina w reku swinskim truchtem lecisz na zlamanie karku do wc...a tam 5 kropli na krzyz leci:-D

Bishopka ja biore magnez kwas wzbogacony wit B12 plus jod i 1-2x w tyg zwykla musujaca multiwitamine. Porownywalam sklad z centrum dla ciezarnych i jest to samo, tylko 10x tansze;-)

Bishopka ja biorę Matruelle 2w1 raz dziennie, ale czasem zapominam ups :tak: a wyniki dopiero robię w następnym tygodniu, chociaż miałam bardzo dobre przed braniem, więc nie wiem jak to na mnie wpłynie???

Ojej dwie Myszki :-D czy podwójnie widzę??? heheh

Ostatnia edycja:
myszka a mój M jeszcze nic nie poczuł, ja od 16 tyg. czuję, ale jakoś na zewnątrz nawet teraz nie wyczuwam za bardzo... dziwne:sorry2:

bishopka femibion nie ma żelaza w składzie, wiec na hemoglobinę chyba nie będzie miał wpływu
ja biorę, ale ze wzgledu na DHA, bo mnie od ryb odrzuca i w ogóle kiepsko z apetytem

Isku ja też uziemiona... u nas tym razem grypa, od pt walczymy z goraczką, spada po czopkach i wraca i tak w kółko. Dużo śpi, mało je, na szczeście sporo pije.

pscólka spoko, mnie to osobiście dotknęło, bo sama jestem na etapie przedszkola prywatnego....
a raczej byłam, bo M idzie dzisiaj zabrac nasze manatki i rozliczyć się finansowo, ale obiecał mi, że Gosia wróci tam na wiosne/lato

alex takich poranków, to pozazdroscić.
Mój to taki kochany tylko jak dzień wczesniej dostanie zasłuzoną burę:cool2:

miomaoo u mnie nie widać, ale może rzadko zagladam, ja taka poowijana - podkoszulka, te wysokie pasy ciażowe w spodniach, sweter...
czasami przykładam rękę jak czuję, że kopie, ale na zewnątrz może tylko lekkie wibrowanie

Hej ten obrazek z delfinami bardzo fajny:-) pokazalam mojemu ale on nie widział delfinow :sorry2: Hehe :cool2: Co do witamin to ja biorę centrum dha ale jest za drogie i muszę zmienić na cos innego:szok: co do ruchów dzidzi to mój R czuje tylko jak przyłoży policzek albo ucho, ale pod ręka jakoś nie czuje:/ no chyba ze za mało sie wczuwa:blink:

Witajcie Kochane!! Przepraszam nie nadrobię. Już niedługo będę na zwolnieniu to wszystko ogarnę na bieżąco także BB.
U nas tez biało, fajnie ale coś słyszałam o odwilży;(pewnie na święta.
Mam pytanie a zarazem problem. Mój kolega przyszedł dzisiaj do pracy z wysypką na całym ciele, nie swędzi go ale dzień wcześniej bolała go głowa.. wysyłam go do lekarza ale on nie chce iść i mnie wkurza tym samym bo co ja mam mnie zarazi, cholera wie czy to ospa czy półpasiec? Jak myślicie może wasze pociechy były na to chore?? Trochę się zaczynam bać;(

a własnie miałam pisać - dobry homeopatyczny sposób na kaszel dla wszystkich chorowitek

zaleciła mi te syropy Gosiawa pediatra, która była u nas na wizycie domowej (szok nie chciała kasy, bo przyszła do dziecka z goraczką, ale wcisnęliśmy jej, bo mnie tez zbadała)

i dostałam na kaszel suchy - przeciwkaszlowy syrop Stodal

a na mokry - wykrztuśny syrop Prospan

Ponieważ jestem juz na etapie mokrego kaszlu, ale w nocy mnie strasznie dusiło, to przeciwkaszlowy biore tylko 1x na noc, albo dodatkowo jak sie obudze i mnie dusi, a w dzień wykrztusny (3x dziennie).

Syropy sa homeopatyczne, mają minimalną ilość etanolu (ale ja tego nie czuję po smaku) i mój gin nie widział przeciwskazań żeby brać, a naprawdę super zadziałały.

Ten kaszel męczył mnie od 2 tygodni, po prostu się dusiłam, zwłaszca w nocy, podpaski szły całymi opakowaniami, bo mój pęcherz nie wytrzymywał tych ataków kaszlu, a po tych syropach od razu duża poprawa. Kaszle nadal, już 3 tydzień ale jest o niebo lepiej.

Lipomal może się schować ze wstydu.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry