reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
alex- mój mały strasznie się wścieka jak trzymam lapka chocby na kolanach. ma tak odkąd czułam pierwsze ruchy. ćoś musi w tym być. nie podoba mu się i koniec:cool2:

No właśnie dlatego go tam trzymam przynajmniej czuję że się rusza :-D:-D:-D oby się nie naświetlił za bardzo:-p

no to ja chyba dzisiaj też się wezmę za pierniki, wczoraj nigdzie nie znalazłam przyprawy, chyba wszyscy pieką, ale mi K kupił także już dzisiaj nie ma wymówek :tak:

mm83 wiesz co mi nie zleciła dawki więc pewnie 75g, bo podobno odchodzi się od 50g....zobaczę w poniedziałek... ;-)

reklama
a ja tam nie mam jeszcze skierowania na glukoze ;d
przy Mai miałam chyba wcześniej, ale skoro lekarz nic nie mówił :)
moze powie w środe na wizycie :P

wiecie jak to jest każdy lekarz ma swoją teorię... jedni zalecają wcześniej zbadać drudzy później...
mój uważa że dla dziecka najlepiej jak się ją wcześniej zbada bo jak wyjdzie cukrzyca to dieta i ewentualnie insulina... więc moze dlatego kazał mi ją zbadać w 20 tc. grunt to zaufać lekarzowi...

hey!:) widze ze etap badan na cukrzyce
ja nigdy nie mialam tego badania , tutaj nie robia
wiec nie wiem jaki to smak.. ale skoro takie sa wasze reakcje to rzecyziwscie to chyba smaczne nie jest..fuujj:)
u nas mroz juz niezly... cale drzewa pokryte pieknym bialym mrozem itp..
oby do swiat a potem to ja juz chcialabym wiosne jak najszybciej niecierpie zimy..:P
szczerze chcialabym naprawde juz wiosne i urodzic..:) nie moge sie doczekac az zaloze moje ciuchy ukochane i wyjde na spacerek z dziecmi hehe:)))
wczoraj czulam czkawke mojego malenstwa...
ciesze sie bardzo:)) plucka sie cwicza:))

ostatnio moj synek patrzy na brzuszek a akurat malutka fikala i bylo widac jak brzuch faluje i cos tam wypina i moj synek wytrzesczyl oczy i mowi ''mama!! baby chce chyba wyjsc''.... i po chwili zblizyl usta do brzuszka i mowi'' baby nie wychodz jeszcze musisz jeszcze urosnac '':D:D:D on mnie rozwala:D
jakis czas temu rowniez nad czyms intensywnie myslal po czym po chwili wylecial z pytaniem czy : ja zjadlam dzidzie ze mam ja w brzuchu..'':D no coz :Dwyobraznia dziecka:D

mojego M znajomej musieli wywolac porod w 26 tygodniu ciazy ostatnio bo miala bardzo wysokie cisnienie i cos tam jeszcze... malenstwo wazylo zaledwie 800 gram prawie...
to bylo ponad miesiac temu.. dzidzius zyje ma sie dobrze.. ale jeszcze musi lezec w szpitalu... ehh
teraz sa szpitale specjalistyczne ktore naprawde potrafia zajac sie takim maluszkiem:)
fajnie ze tak wszytko idzie do przodu :)

ewcia wspolczje ci bardzo tego snu...:((

alex
gratuluje ruchow!!

krolewnazmarcepana
paczka to i ja bym
zjadla...mam taka ochote!

beti
powodzenia na wizycie!

ankzoc
oby efekty szczepionki byly szybkie!!!3mam kciuki!!

yohosek
zdrowka dla ciebie!!

anezram ja napoczatku ciazy mialam wlasnie takie problemy nigdy nie mialam zadnych brodawek a tu mi wyskoczyly dwie i jakies kaszaczki....krosty.. pryszcze... fuuuj..
naszczescie teraz minelo ale meczylam sie z tym jakos do 18 tyg ciazy

Witam wszystkie!

Próbuję ogarnąć BB ale utknęłam na f:-D
U mnie ok. Dziś śpiąca strasznie, i jakoś koszmarnie mi niedobrze (pewnei to przez te rozmowy o glukozie- wszystko przez Was!:-D:-)) ale za to brzuch ok. Wczoraj wieczorem za to bolało mnie...no własnie nie wiem- szyjka/pochwa/blizna po cc tylko w środku:eek:- głupi kłujący ból- oszaleć można:eek::cool:
Za to wypad do kina bardzo miły a film..pokręcony jak lato z radiem, ale fajny;-)

Myszka2829- no miny noworodki już robią takie że paść ze śmiechu można:-D a potem jest już w ogóle ubaw. Zwłaszcza jak nasza jak miała kilka miesięcy zaczęła robic "evil look":-D

Alex- gratuluje kopniaczków- ja już nie pamiętam jak jest bez;-) Teraz jeszcze fajnie, niedługo będzie nieprzyjemnie, a po porodzie będzie smutno, że "tam" już nic nie ma:eek:

Notka- ja własnie tak duszkiem glukozę piłam i wypiłam (3x) tylko zxaraz potem i do końca dnia było mi taaak niedobrze że masakra- nic nie pomogło- wstrętne to dla mnie przeokrutnie:no:

Królewna
...też bym pączka zjadła...takiego z luuuukrem i dżemikiem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Beti- powodzenia na wizycie

Anezdam i wszyscy - WYSYPKI W CIĄŻY: http://www.czytelniamedyczna.pl/1342,dermatozy-swoiste-dla-okresu-ciazy.html

nosz kurna!!!!!!! wcięło mi pół posta!!!!!!!!!! szlak by to! Kur!!!!!!!! od rana to piszę!! AAAAAAA!!@!!@#$%^&!!! :((((

No i kicha- przepraszma, ale nie mam siły pisac tego raz jeszcze :( A tak wszystkim poodpisywałam- normalnie zagotowałam :/

Pisąłma jeszcze o tych wysypkach ze ja maiłam PUPPP i 5 lekarzy nie moglo tego zdiagnozować i nawet toczen mi debile wmawiali a jak sie pojawiło tak po 3tyg zniknęło.

Poza tym...nie pamiętam...składałam życzenia małemu jubilatowi, a jego mamie wytrwałosci i mam nadzieję, ze trudne sprawy się rozwiążą.

Gratulowałam, zdanego egzaminu i... marudziłam o glukozie cos tam, ale juz ne ważne...cóż- nie wczytało sie pół posta i tyle.

Pozdrawiam Brzuchatki!

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny

sorry ale nie ogarniam BB i F i WZ mały nie daję chwili wytchnienia do tego Jacuś szaleje na całego i po prostu na nic nie mam sił

pozdrawiam Was cieplutko i trzymajcie się zdrowo ja na jakiś czas znikam

reklama
alex2 gratuluję kopniaczków, w końcu się doczekałaś!!
beti84 trzymam kciuki za wizytę!!
Notka to pierniczki się musiały udać skoro w ekspresowym tempie zniknęły :-D
ladies ja też nienawidzę zimy.... Tzn jeszcze śnieg, niewielki mróz ok, ale u nas teraz pada śnieg a od niedzieli odwilż i znowu będzie chlapa, mokro, wilgotno.... brrrrr.....
Synuś słodziak!!!
A poród w 24 tygodniu, och!!!! nie zazdroszczę, dobrze, że medycyna tak poszła do przodu, że dzieciaczek ma się dobrze, ale jak przeczytałam to to aż mi ciarki po plecach przeszły
Ankzoc nic się nie chwalisz na głównym czy chłopiec czy dziewczynka, biegnę na odpowiedni wątek doczytać!

Ja przed chwilką zjadłam czekoladkę i maluch wywija fikołeczki :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry