reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dzien dobry.
A ja juz nie spie..Tylko obudzilam sie w jakims takim.fajnym humorze :) nie wiem czemu ale.wreszcie.znow.pozytywnie. Mam nadzieje ze zadne bole mi.humoru nie zepsuja potem.. No coz.. moze ubiore do konca choinke bo od dwoch dni stoibszkielet z lampkami i gwiazda na czubku, a ja jej nie tykam bo brzuch bolal.

Poza tym probuje przekonac mezusia do imienia Zuzia.. :P Poki.co sie opiera ale.moze wreszcie.. ;)

Co do Magnezu- Magnez ma dosc silne dzialanie rozkurczowe-dlatego bierze sie go na skurcze np.lydek itd. W ciazy takze rozkurcza macice ibzmniejsza jej czla.czynnosc skurczowa a tym samym wszelkie.skurcze czyli te nasze okropne najrozniejsze bole.brzucha. Dlatego bierzemy go my zagrozone lezace i z bolami,by wczesniej nie urodzic. I to bierzemy w duuuuzych ilosciach ;) A dodatkowo jest bezpieczniejszy niz nospa ktora jednak jest lekiem. Choc czasem sam lagnez nie pomaga i wtedy tj ja trzeba dzialac juz lekamuli rozkurczorymi caly czas. :/ alez walnelam elaborat :P

Milego poranka Brzucholki :)

reklama
Cześć brzucholki:-)

a my w końcu uzgodnilismy imiona dla chłopca zostaje oczywiście Dawidek, a dla dziewczynki Martynka, bo wielu bojach sie zgodził, chociaz i tak dwa moje ulubione typy odpadły:cool:

witam się z rana

od paru dni się super wysypiam bo po pierwsze Filip przez chorobę nie chodzi do przedszkola i trochę dłużej śpi a po drugie to śpi bez problemu całą noc w swoim łóżku :-D jestem całe happy z tego powodu

Jutro niestety wraca już do przedszkola więc koniec laby:eek:

Co do magnezu to ja biorę w tej chwili asmag forte 3x2 bo mam bardzo silne skurcze wszystkich możliwych mięśni nie tylko łydek ale też ud, stopy itd. więc jakbym go nie brała to bym w ogóle nie mogła chodzić. Choć ostatnio biorę 1 tab rano a wieczorem dwie bo sytuacja ze skurczami się unormowała:tak:

Pozdrawiam cielputko

Cześć brzuchatki,chciałam Wam powiedzieć że jestem gruba:-)Strasznie wyskoczył mi brzuch,i wyglądam jak grubasek:-)
Co do imienia to my też nie możemy się dogadać,więc na końcu będzie Hermenegilda:-DA tak poważnie są dwa typy Matylda albo Maja,nad Mają się zastanawiam bo jest ich bardzo dużo w ostatnim czasie.
Idę do mojego małego jojczka,chyba się nie wyspała:no:

Witajcie z rana.Pochmurno, brzydko miejmy nadzieje że na święta będzie lepiej.Weekend jak zwykle szybko zleciał... u nas pod hasłem zakupów.Dzisiaj zaczyna sie ostatni tydzień w pracy w tym roku a później na zwolnienie;)
Majra-3mam kciuki żeby wszystko było w porządku. Ciężko Ci na pewno kochana.
Ella-Mi tez pojawiają się skurcze i w zasadzie każdego dnia jestem niespokojna, Bądź dobrej myśli kochana.
Dorotka-wracasz do żywych kochana??
Ania- u nas tez problem z tym wózkiem, sami nie wiem juz jaki:crazy:
Aisiak_85-zdrówka kochana!!
lenka-ja biorę magnez z wit b6 i czasami w dzień jeszcze dodatkowo rozpuszczam musujący.Njaważniejsze żeby był z helatem czyli w tym wypadku z wit b 6 bo jest lepiej przyswajalny.
Miomaoo- Zdrówka Kochanie!!!!
Myszka-U nas choinka tradycyjnie w wigilie.;)
Medan-uważaj na ta wstrętną sucz!!!!
Moja bratowa urodziła w piątej synka 60 cm, 4200;) chłopiec, niezły byczek.W szpitalach panuje ospa i zakaz odwiedzin, także jeszcze nie widziałam zresztą nie będę się pchała zdąże! jak moja teściowa zaraz po 3 godzinach porodu:crazy: co za baba...
Miłego dnia i tygodnia przedświątecznego, na mieście będzie ludzi jak mrówek ale co zrobić taki urok.BUZIACZKI!!!

mamakruszynki - Matylka!! Idealnie pasuje do Korneli. Maja to co druga teraz. Dwie koleżanki właśnie tak nazwały córki.

Ja magnezu nie biorę, ale chyba się zaopatrzę. Skurcze mnie ostatnio łapią. A o tym, że nie wolno pod koniec ciąży też słyszałam, ale to chyba dopiero coś koło 37/38tc. Magnez może wtedy odwlec poród w czasie albo go przedłużyć z racji zanikania skurczy... No nie wiem jak to napisać, ale chyba wiecie o co mi chodzi ;)

A tak poważnie są dwa typy Matylda albo Maja,nad Mają się zastanawiam bo jest ich bardzo dużo w ostatnim czasie.

glosuje na Matylde :) od czasow 'Leona Zawodowca' bardzo mi sie to imie podoba :-)
bo Mai to rzeczywiscie teraz strasznie duuuuzo ;)

co do magnezu to ja w gole nie miewam bolow brzucha, a biore :confused:
w sumie juz od samego poczatku ciazy gin kazal mi brac, potem w szpitalu podniesli mi dawki (choc brzuch w koncu tez nie bolal tylko plamienie bylo...), potem mi ginka obnizyla dawke do 2x1 Magne B6... no ale dalej biore... co prawda nie zawsze dwa, bo czasem tylko jedna tabletke dziennie jak mi sie przypomni, no ale magnez jest.
jak lezalam na oddziale to dziewczyna na koncowce wrecz dostawala kroplowke z magnezem.

reklama
Witam :-)
i nawet się nie biorę za nadrabianie bo nie ma szans gaduły Was nadrobić :-D

u nas wporządku, Młody po tygodniowym wolnym poszedł do przedszkola. więc cisza i spokój w domku hehe

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry