reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
hej, pamiętacie mnie jeszcze? w niedzielę miałam bardzo twardy brzuch, i koło 20.00 poczułam że coś mi leci po nogach, zaczęłam krwawic, biegiem do szpitala, a oni tam rozłożyli ręce i szybko dzwonili po karetkę, zaczęli coś do mnie mówić że szyjka puściła, że łożysko przodujące, że oni tutaj nie mają szans na ratowanie dziecka i wywieźli mnie do matki polki w łodzi, na szczęście cała akcja się zatrzymała i krwawienie ustąpiło, a ja teraz leżę pod kroplówką z fenoterolem 24h na dobę, dostałam też sterydy na rozwój płuc i cały czas dostaję antybiotyk, żeby się ewentualnie jakiś stan zapalny nie rozwinął,

na święta nie wyjdę do domu, i cały czas płaczę bo nie wyobrażam sobie świąt bez mojej córeczki

całusy dla wszystkich

Majra słoneczko trzymaj sie ...a świeta spdzisz z malenstwem w brzuszku , wazne ze jestes pod nadzorem lekarzy ze czuwaja nad wami, tak jak dziewczyny pisza beda nastepne swieta wiem ze rozstanie z druga pociecha musi byc ciezkie ale pamietaj musisz walczyc zebyscie na wielkanoc byli wszyscy razem :) w 4ke :D trzymaj sie kochana..musi byc dobrze :)

reklama
Felidae raz miałam przyjemność kroić nożem porcelanowym (zwykły nóż z jakiegoś niemieckiego marketu) i byłam zachwycona. Ser feta kroił się idealnie, żadnego przyklejania. Ja bym kupiła te noże

hej mam pytanie jaki magnez bierzecie i jaką dawke, chyba też muszę zacząć brać, brzuch też mnie pobolewa i schizuję czy szyjka się nie skraca, humor do niczego , chłopcy chorzy, strasznie kaszlą
niech już będą święta to przynajmniej poleże

lenka21* ja brałam najnormalniejszy magnez (400mg), ale tylko do 3 miesiąca ciąży, bo prawdopodobnie przez całą ciążę nie wolno. Teraz biorę witaminy, w których znajduje się witamina "D". To chyba tyle.

Mnie dziś brzuszek pobolewa, ale mała cały czas się rusza i kopie :D. Jakaś grypa chyba mnie dopada, bo źle się czuję, katar i gardło pobolewa. Mam nadzieję, że minie szybko. A co do choinki to ja już mam ubraną od 2 grudnia, bo się już jej doczekać nie mogłam :) ;-)

lenka21* ja brałam najnormalniejszy magnez (400mg), ale tylko do 3 miesiąca ciąży, bo prawdopodobnie przez całą ciążę nie wolno. Teraz biorę witaminy, w których znajduje się witamina "D". To chyba tyle.

Mnie dziś brzuszek pobolewa, ale mała cały czas się rusza i kopie :D. Jakaś grypa chyba mnie dopada, bo źle się czuję, katar i gardło pobolewa. Mam nadzieję, że minie szybko. A co do choinki to ja już mam ubraną od 2 grudnia, bo się już jej doczekać nie mogłam :) ;-)

A skad sa te informacje o magnezie? Mi wlasnie lekarz kazal brac- do konca ciazy...dlaczego 'nie wolno'?

Pchla_Szacgrajka napisałam to o czym wiem i wgl., ale jak jest naprawdę to właśni tylko lekarze wiedzą :). Nie jedna osoba mi mówiła, że magnezu się nie powinno brać, a jak u lekarza byłam i powiedziałam, że brałam magnez, ale już nie biorę to nic nie powiedział, że mam brać go dalej, dodałam też, że biorę witaminy dla kobiet w ciąży, powiedział, że bardzo dobrze. Nie wiem jak to jest, al może dalej i magnez brać można tylko pewnie w mniejszych ilościach (chodzi o mg). Ja na szczęście jestem zdrowa, magnez i reszta jest wyników jest bardzo dobra. I wszystkim brzuchatkom też życzę jak najlepiej. :) Do kwietnia co raz mniej czasu :D :-)

Dziewczyny ja cala ciaze biore magnez po 4 tabletki magne b6/dzien. W szpitalu kazda ciezarowka, niezaleznie od tygodnia dostawala kroplowe dodatkowo. To taka strategia chyba bo wyniki mg w normie od zawsze :tak:

reklama
Ja biorę magnez tak co 2 dzień bo zauważyłam ze jak wychodzę z domu na spacer to mnie trochę brzuch od dołu ciągnie . A co do choinki to właśnie skonczylismy ja ubierać :-):-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry